Nie jesteś zalogowany.
Wie ktoś może jak ściągnąć anime z tej stronki?
http://www.sharedb.info/index.php/id-8j … all&page=5
Znaczy jeśli nie idzie bezpośrednio to czy są jakieś programy itp.?
Było już o tym na forum swego czasu...
Share lub też winny (kto co woli) to japońskie programy typu p2p, a owa strona zawiera hashe do nich...
polecam poczytać http://uguu.org/share/ bądź zajrzeć w google nieco
To zapytam inaczej, czy może ktoś tutaj wytłumaczyć co, jak i dlaczego? Bo nie mam zbytnio czasu uczyć się jak obsługiwać share...
A zresztą jeśli tutaj by się to napisało to byłoby przydatne także w przyszłości dla innych osób...
Albo jeśli ktoś jest w tym obeznany to czy mógłby mi ściągnąć jeden plik (bo potrzebuje go aby zacząć robić hardsuba), gdyż na moim obecnym kompie (główny jest w naprawie) nie dałbym rady pewnie ściągnąć...
Wiem tylko, że znalazłem tam anime, którego szukałem i nigdzie indziej go nie było (nawet o dziwo u chińczyków).
Ściąganie z tego jest zapewne dosyć proste, ale jak swego czasu próbowałem z tym coś zdziałać i zobaczyłem to co jest zapodane przez ~Isao jakoś tak trochę wymiękłem.
Osobiście korzystałem z Winny, które konfigurowałem według tego tutka http://www.uguu.org/winny/ i szczerze powiedziawszy hmm bardziej przyjaznego 'faq'a' nigdzie nie uświadczyłem ^_^
~Zarathustra masz rację ściąga się łatwo... drobne problemy mogą być z pierwszą konfiguracją i hmm z tym 'jak to ugryźć', ale imo warto chwilę się pomęczyć, wszak często można znaleźć sporo rawów/dvdiso, których nigdzie indziej nie ma i na pewno nie dostaniesz.
Alternatywa poprosić kogoś kto posiada już skonfigurowany i działający progos o podesłanie... swego czasu tak z share robiłem oO niestety osobiście już nie posiadam tego cuda też dawno nie ściągałem nic z tego. Ot 'adc' i 'tt' mi wystarcza jako źródło rawów
Wiem tylko, że znalazłem tam anime, którego szukałem i nigdzie indziej go nie było (nawet o dziwo u chińczyków).
Też tak mam w tej chwili...
Alternatywa poprosić kogoś kto posiada już skonfigurowany i działający progos o podesłanie... swego czasu tak z share robiłem oO niestety osobiście już nie posiadam tego cuda też dawno nie ściągałem nic z tego. Ot 'adc' i 'tt' mi wystarcza jako źródło rawów
Znasz taką osobę może?
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2009-10-22 18:52:20)
ma ktoś linka do tego share ;>?
ma ktoś linka do tego share ;>?
Masz przecież link w drugim poście tego tematu...
Podpunkt "Getting starte" dla uściślenia...
Ostatnio edytowany przez Isao (2009-12-05 00:10:50)
Byłem juz na tej stronce, ale gdzie tam jest link do ściągnięcia ;>
ps.
Wie ktoś, czy to działa pod linuxem i da się to uruchomić na ssh?
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2009-12-05 00:31:40)
Nie da się.
Zainstalowałem Winny, ale nie wiem jak włączyć ściąganie -.- Wchodzę do Download/Add Down w pole hash wklejam interesujący mnie kod i klikam ok, ale wyskakuje komunikat: Enter hash or keyword more than 2 characters. Dodam jedynie, że program nie obsługuje japońskich znaków, choć je wcześniej instalowałem...
Proszę o pomoc, męczę się z nim od kilku godzin.
Ok, zainstalowałem teraz Share EX2. Powiedzcie mi tylko: Czemu w zakładce nodes jestem połączony tylko z pięcioma? Powinno być więcej? ;p Jak pobrać plik, mając do dyspozycji tylko hash code?
PS. Jeśli ktoś dobrze sobie skonfigurował ten programik, niech mi wyśle, bo ja sobie rady z nim nie dam :/ Z góry dzięki :-)
Ostatnio edytowany przez SevenMaster (2009-12-05 15:54:34)
Pod ssh nie działa fakt, bo brak klienta natywnego dla Linuksa (program ma zamknięte źródła). Istnieje możliwość przekierowania wyjścia protokołów sieciowych z Wine poprzez ssh, tylko że to mu nic nie da (więcej problemów niż pożytku).
Share samo w sobie ma silne szyfrowanie, którego mogą mu pozazdrościć inne programy p2p. Szukanie problemów to nie sztuka nieraz trzeba pójść na kompromis. Linux nie jest doskonały, ale pozwala na wiele swobody, w tym na uruchamianie nie natywnych programów oraz sztuczek z ukrywaniem tożsamości.
Ostatnio edytowany przez RA6 (2009-12-06 14:12:37)
To do liveboxa nie dają instrukcji? Zresztą bardzo możliwe...
Na necie jest mnóstwo opisów jak odblokować porty - wiem, bo sam kiedyś komuś odblokowywałem.
A najlepiej wywalić liveboksa za okno - no chyba, że korzystamy np. z TV, to nie ma rady.
piotrex napisz do mnie na gg to ci powiem jak masz skonfigurować LB.
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Mam problem
gdy w share czegoś szukam niby znajduje niewiele ale coś tam jest lecz jak biorę by ściągał nic nie robi ;/
I mam też pytanie jak z tej strony która jest w pierwszym poście można ściągać te pliki bo w program nigdzie nie znalazłem opcji wpisywania tych haschów
Proszę o pomoc
zrobiłem all jak na tym filmiki Tutorial i wysyłać się wysyła ale ściąga po 3kb więc to trochę dziwne ;/
i nadal moje pytanie jest takie gdzie wklejać te haschy do tego programu ?
Ostatnio edytowany przez kaol (2010-01-24 01:02:09)
mam taki plik i jak go dodać do "Share EX2" ?
[アニメ DVD] アイシールド21 第01話 「光速の脚をもつ男」 (640x480 XviD Vorbis).mkv