Nie jesteś zalogowany.
Oto Twoje wyniki:
Wolność gospodarcza: 69
więcej od 88% uczestników testu
Tradycjonalizm:-39
więcej od 5.9% uczestników testu
Wolności obywatelskie:47
więcej od 86% uczestników testu
Najbliższa Ci ideologia to: Libertarianizm
hahaha... tego się nie spodziewałem, ale nawet prawdziwe
nasza najnowsza afera nie jest niczym spektakularnym, będzie tak z 5 lat postępowania na zastanowienie się nad nią
afer by nie było jak by się zrobiło czystki w administracji, policji i armii (starych skorumpowanych pierdzieli na przyśpieszoną emeryturę i tyle)
To tylko starzy pierdziele biorą udział w aferach? Ja jestem zdania, że w naszym kraju nigdy nie będzie dobrze. Geny korupcji i kombinatorstwa powinno się wpisać w rejestr dziedzictwa narodowego. Jedynym rozwiązaniem byłoby wymordowanie wszystkich ludzi powyżej 16 roku życia i/lub przekazanie władzy kadrze wychowanej poza naszym krajem.
Teraz człowiek po prostu nie przejdzie na kolejny szczebel władzy, póki solidnie się ubabrze. Coraz bardziej sk****ony, coraz wyżej siedzi - prosta zależność. Tak przynajmniej wynika z opowieści członka mojej rodziny, który swego czasu trzymał się bardzo blisko jednej z kadr rządzących.
problem zasadniczy jest taki, że organy ścigające korupcję same ociekają korupcją... Ale dało by się wszystko skorygować
problem zasadniczy jest taki, że organy ścigające korupcję same ociekają korupcją... Ale dało by się wszystko skorygować
Jedyna nadzieja w CBA.
CBA to jest jedna wielka bzdura...
CBA to instytucja, która często sama popełnia przestępstwa, robi z ludzi przestępców i jest łatwym narzędziem w rękach nieodpowiednich osób. Jestem przeciwko jakimkolwiek instytucjom, które włażą z butami w ludzką prywatność. Nie podoba mi się to, że gdybym jakimś cudem stał się sławny, bałbym się rozmawiać przez telefon, bo ktoś mógłby mnie podsłuchiwać. "Rok 1984" w realu?
"Skazany na zajebistość"
"- Daliśmy Nobla Barackowi Obamie za to, że pokazał, iż będzie starał się rozwiązywać konflikty za pomocą negocjacji a nie siłą - stwierdził przedstawiciel Komitetu Noblowskiego."
W moich oczach Nobel zawsze była czymś prestiżowym. Wyróżnienie tylko dla najlepszych, którzy faktycznie coś zrobili dla ludzkości. Ale jak widać, to już czysta polityka...
Szkoda, że Kim Dzong Il nie dostał, w końcu może wysadzić Japonię a mimo to jeszcze tego nie zrobił.
Krzywa akcja, teraz to każdy może dostać Nobla, nawet ktoś, kto jedyne co zrobił, to zabicie muchy na żywo w telewizji. Istny żart, myślałem, że ta nagroda ma jakieś znaczenie, przekaz... a tu co? Jakiś afrykus dostaje Nobla za to, że będzie się starał.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Od jakiegoś czasu nie ingeruję w tę dyskusję, a tylko się przyglądam. Jednak myślałem, że coś tak kontrowersyjnego jak Nobel Obamy wywoła większą dyskusję, a tu lipa. Jeden nius, jedna ironia i jeden mało poprawny politycznie tekst.
Ja swoje zdanie wyraziłem na InfoTubie
CBA to instytucja, która często sama popełnia przestępstwa, robi z ludzi przestępców i jest łatwym narzędziem w rękach nieodpowiednich osób. Jestem przeciwko jakimkolwiek instytucjom, które włażą z butami w ludzką prywatność. Nie podoba mi się to, że gdybym jakimś cudem stał się sławny, bałbym się rozmawiać przez telefon, bo ktoś mógłby mnie podsłuchiwać. "Rok 1984" w realu?
Masz zupełną rację, jednak radziłbym się do tego przyzwyczajać. Instrumenty do kontroli obywaleli powstały już dawno temu, a teraz postęp techniczny sprawia, że są one coraz bardziej skuteczne.
Ostatnio edytowany przez duch_84 (2009-10-10 16:20:48)
co do Nobla... komisja Noblowska powinna dostać Ing Nobla za te głupotę.
Przewodniczący Komitetu Noblowskiego kilka dni temu dostał stołek w UE.
W szaleństwie może być metoda.
Idziesz na solarium? Spiszą Cię.
"(...)Poseł PiS proponuje, by ewidencjonować wszystkich korzystających ze sztucznego słońca."
Dobrze, że nie chodzę do solarium...
Pomysł z ostrzeżeniami nie jest głupi, ale spisywanie to już przesada. Cwaniak chyba w ten sposób chce wprowadzić oszczędności w NFZ...
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Nie wiedziałem, czy nie wrzucić tego do "Coś wesołego", ale daję tutaj, bo nie tyle mnie śmieszyło, co strasznie się podobało. A więc jakby ktoś wierzył jeszcze w te Keynesowskie bzdury, to klikać. Swoją drogą - epickie napisy panowie Witold Falkowski i Mateusz Machaj z Instytutu Misesa stworzyli. Pełen szacun, jak to mówią.
"Więc wybacz, jeśli to zabrzmi trochę po kozacku: zaraz cię wyszkolę, jak się myśli po austriacku"
"Skazany na zajebistość"
Niby pasuje do "coś wesołego", ale tu jest na to o wiele lepsze miejsce.
Prezentuję wam kolejną genialną decyzję UE!
Trzymajcie się mocno
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Jak nie wiadomo o co chodzi... to chodzi o kasę.
Na przykład na wniosek Portugalii marchewkę zaliczono do owoców.
Ja czasem już nie ogarniam tego, co się dzieje.