Nie jesteś zalogowany.
Witam, mam drobny problem z releasem DVD Kannagi od grupy SHiN-GX (dostępny tutaj). Zajmuje on 4.86 GB, a ja chciałbym zmieścić go na jednym DVD single layer. ShiN-GX zakodował dźwięk w FLAC, co raczej nie jest mi potrzebne, bo nie jestem audiofilem i chciałbym to przekodować np. do MP3.
Tutaj rodzi się moje pytanie: w jaki sposób przekodować dźwięk z FLAC na MP3 (powiedzmy 320 kbps), bez "dotykania" reszty MKV i nie robiąc ręcznie kombinacji typu "demuxuj -> konwertuj -> muxuj"? Jest jakiś soft, który to automatyzuje?
Ostatnio edytowany przez fri (2009-09-25 12:26:00)
Dzięki, niestety tyle już umiałem. :) Miałem nadzieję, że istnieje jakiś program, który to automatyzuje (jakoś odechciewa mi się konwertować na samą myśl o tym klikaniu, przez które przechodziłem "poprawiając" Lain).
No nic, trudno. Pewnie skończy się na tym, że oleję i nagram na pojemniejszą płytę. ;)
No chyba bardziej automatycznie, jak mkvtoolnix i extract GUI się nie da. Nie przesadzaj, nie można być aż takim leniem. Zrozumiałbym, gdybyś miał się babrać z Bleachem, Naruto albo One Piece, ale Kannagi... to tylko 13 odcinków, stary.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2009-09-25 14:01:59)
Ewentualnie szybszym sposobem będzie pozbycie się kilku Endingów, Previewów.
Pozbycie się z 2/3 powinno zapewnić odpowiedni rozmiar, w stosownie krótkim czasie.
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2009-09-25 15:47:22)
Nick na ANSI: bobek784v2
O co chodzi z tą manią zapisu na "jedną płytkę"?
Czy 80 groszy na drugą to naprawdę tak dużo? Wolałbym zapisać dwa odcinki na całą płytę niż tracić czas na takie pierdoły.
A jakoś nikt nie narzeka na stratne audio w wydaniach THORY, które najczęściej waży więcej niż bezstratny FLAC...
Hatake, ale GUI wrzuca FLAC do kontenera OGG, a z takimi plikami niektórzy mają problemy...
FAiM, a Google jest dla ozdoby?
bobek, jak to są x264 to raczej wątpię...
Ostatnio edytowany przez Hatake (2009-09-25 16:48:05)
and so?
FLAC w OGG, to nie sam FLAC...
A co ma do tego x264? Wszystko można pociąć, o ile tnie się na klatkach kluczowych...
Dobra koniec dyskusji, bo nie będę przechodził ze skrajności w skrajność.
W sumie racja, Google nie boi, FAiM, może poczytać, jak ciąć x264.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2009-09-25 17:11:59)
Super - dajesz stream copy przy video a audio na mp3 i gotowe
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/