#1 2009-09-23 10:56:45

M320
Użytkownik

Szukam Filmu Fabularnego Azjatyckiego. Czyli co to za film!

Witam!
Poszukuję dwóch filmów  spróbuje je opowiedzieć ale tylko w jednym  zdaniu po tylko tak je mogę opisać. Oba obrazy leciały w cyklu filmowym Kocham Kino na TVP2.
Oba są produkcji Japońskiej pierwszy opowiadał o życiu sernej morderczyni która w latach albo 50 lub 60 zabijała mężczyzn chyba swoich kochanków . Film chyba został nakręcony na czarno białej kliszy chociaż był kręcony jakoś w tym dwudziestoleciu tak sądzie po kadrze który widziałem w sieci a którego teraz nie mogę znaleźć .
Drugi film też jest japoński opowiada o samuraju który podróżuje po kraju zarabiając na życie  pojedynkowaniem się. W podróży towarzyszy mu żoną.Film kolorowy  nakręcony przeciągu 9 lat w tył chyba

#2 2009-09-23 11:01:24

Sir_Ace
Użytkownik

Odp: Szukam Filmu Fabularnego Azjatyckiego. Czyli co to za film!

W tej recenzji masz kilka tytułów z Japonkami-morderczyniami:
http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1512

#3 2009-09-23 11:57:26

slymsc
Użytkownik

M320 napisał:

Drugi film też jest japoński opowiada o samuraju który podróżuje po kraju zarabiając na życie  pojedynkowaniem się. W podróży towarzyszy mu żoną.Film kolorowy  nakręcony przeciągu 9 lat w tył chyba

Coś mi się po głowie miota, że to może być film Takashi Koizumiego ze scenariuszem Akiry Kurosawy - Po deszczu (Ame agaru).

Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...

#4 2009-09-23 13:42:18

M320
Użytkownik

Coś mi się po głowie miota, że to może być film Takashi Koizumiego ze scenariuszem Akiry Kurosawy - Po deszczu (Ame agaru).

Tak ten drugi film to „Ame agaru” zgadza się Bardzo dziękuje

Ten pierwszy Film został stworzony chyba na podstawie książki który powstała na postawie pamiętnika tej kobiety .Historie  którą  opowiada film została oparta na autentycznych wydarzeniach jak i książka podobno są bardzo znane w Japonii . Historia chyba kończy się  skazaniem kobiety  na karę śmierci. Akcja toczy  się prawdopodobnie w  Tokyo i na  obrzeżach miasta w lata 50 /60.

W tej recenzji masz kilka tytułów z Japonkami-morderczyniami:
http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1512

Bardzo Dziękuje też za tą stronę .Skorzystam na pewno

Ostatnio edytowany przez M320 (2009-09-23 13:53:07)

#5 2009-09-24 08:43:20

sebek2501
Użytkownik

Widzę, że szybko dostałeś odpowiedź, to może i mi się uda. oczkod
Mam podobny problem, od dawna szukam tytułu filmu akcji z Hongkongu, który lata temu leciał na RTL7. Film opowiadał o powołaniu do życia specjalnej jednostki policji do walki z coraz brutalniejszymi przestępcami (strzelaniny z broni ciężkiej w środku dnia i takie sprawy). Śledzimy ich szkolenie, ale też życie osobiste. Głównych bohaterów jest 2, młody policjant i jego dowódca. Łączy ich to, że ich dziewczyny to przyjaciółki. Jak to w filmach z Hongkongu bywa, oprócz akcji jest tam trochę obyczaju, szczypta dramatu, ogólnie super mieszanka. Zakończenie jest...

Pokaż spoiler
wzruszające, oddział zostaje wciągnięty w pułapkę a dowódca rzuca się własnym ciałem na odbezpieczony granat, aby uratować resztę drużyny.
Zakończenie ukryłem, bo może znajdzie się ktoś, kto poda tutaj tytuł filmu i nie chcę psuć zabawy tym, którzy go jeszcze nie widzieli (oczywiście, jak komuś się wydaje, że kojarzy film, niech zajrzy pod spojler dla upewnienia się).

Ostatnio edytowany przez sebek2501 (2009-09-24 08:43:53)

Stopka forum

© Animesub.info 2025