Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Niestety na 7 jest właśnie taki problem z napisami.
Spróbuj pozmieniać w opcjach w zakładce playback>output w okienku directshow video te vmr9 itp. na którymś napisy się wczytują - przynajmniej u mnie (teraz ci nie powiem jak u mnie bo jestem chwilowo na XP)
Po odptaszkowaniu tej opcji nie wczytują się żadne napisy, ani angielskie ani polskie.
A, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale kiedy napisy mi się ładowały automatycznie nie działała mi funkcja: File->Load Subtitle, a teraz kiedy się nie ładują działa.
Czyli używasz wewnętrznego filtra do napisów. "Zaptaszkuj" opcje. I jak uruchomisz film to użyj klawisza "s" lub z menu wybierz potrzebne napisy. Wbudowany filtr vsfilter w MPC, jako standardowe wyświetla wmuxowane napisy, a nie te w osobnym pliku.
No to widzę, że pozostaje mi ręczne zmienianie napisów (w końcu to naciśnięcie jednego przycisku, jakoś to przeżyje)
Dzięki wszystkim za pomoc. I miałbym jeszcze prośbę: Czy mógł by mi ktoś napisać jakie powinien mieć ustawienia DirectVobSub?(co i gdzie powinno być zaznaczone)
edit1
Poradziłem sobie wystarczyło do MPC dodać filtr "DirectVobSub (auto-loading version)" zaznaczyć "Prefer" i odptaszkować "Auto-load subtitles"
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2009-09-07 22:47:48)
Nick na ANSI: bobek784v2
zainstaluj kodeki Combined-Community-Codec-Pack-BETA-2009-09-01b w nich jest naprawiony błąd pod W7
Strony Poprzednia 1 2 3 4