Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Kisiel napisał:U mnie to nic nie daje, nadal mam ten nowy i nieporęczny
Hm, to może w takim razie spróbuj dodatku Oldbar (chociaż on nie zmienia samego sposobu wyszukiwania wyników, tylko sposób ich prezentacji). Ten trick z about:config działał w którejś becie, którą testowałem, może w finalu coś zmienili w tej kwestii. Gdyby się nie dało, to już faktycznie by było nieciekawie i to bardzo.
Ten trick już nie działa. Jakie to wkurzające , wpisuję literę "a" a podpowiada adresy zaczynające się na "p" , "o" itp.Jak ktoś odkryje jak to zrobić tak jak było w dwójce to
niech da znać.
Mam taki problem, że firefox nie loguje mnie automatycznie tj., po każdym wyłączeniu firefox muszę od początku się logować. Widać nazwę użytkownika i zakropkowane hasło, ale muszę nacisnąć loguj.
Zaznaczam opcję pamiętaj mnie, ale działa to tylko w obrębie jednej sesji.
I tak mam na każdej stronie. Więc prosiłbym o pomoc. I coś innego niż reinstal, bo nie chcę od nowa instalować dodatków wszystkich. Chyba, że ktoś zna jakiś program do synchronizacji dodatków.
Z góry dziękuje za pomoc.
BTW zrobiłem ostatnią aktualizację i dalej to samo.
ustawienia -> prywatność akceptuj ciacha, aż wygasną, albo dodaj np.: ANSI do zaufanych w opcjach masz na grzebane.
to znaczy, nie wiem jak chcesz mieć ff skonfigurowanego, ale za to czy jesteś zalogowany czy nie odpowiadają ciacha i jeśli je wyłączysz i nie dodasz np.: ANSI do listy wyjątków to ciacha po każdej sesji są kasowane, w tym to odpowiadające za to, że jesteś zalogowany.
Ostatnio edytowany przez luki349 (2009-07-05 13:26:46)
~budyn, może Ci chodzi o to że nagle FF przestał pamietać?
U mnie od tygodnia muszę się wszędzie logować, choć wcześniej sam to robił.
ustawienia -> prywatność akceptuj ciacha, aż wygasną, albo dodaj np.: ANSI do zaufanych w opcjach masz na grzebane.
to znaczy, nie wiem jak chcesz mieć ff skonfigurowanego, ale za to czy jesteś zalogowany czy nie odpowiadają ciacha i jeśli je wyłączysz i nie dodasz np.: ANSI do listy wyjątków to ciacha po każdej sesji są kasowane, w tym to odpowiadające za to, że jesteś zalogowany.
Cały czas miałem włączone "pamiętaj historię"
~budyn, może Ci chodzi o to że nagle FF przestał pamietać?
U mnie od tygodnia muszę się wszędzie logować, choć wcześniej sam to robił.
To już trwa 4 tygodnie. A wcześniej git było wszystko.
A nic nie zmianiałem, nic nie grzebałem w ustawieniach.
nie o to chodzi...
Chodzi o to
tu masz wszystkie moje ustawienia z tej zakładki: http://wgrajna.net/uploads/Klapo/05-07-2009-4570.jpg
Ostatnio edytowany przez Klapo (2009-07-05 14:08:38)
nie o to chodzi...
Chodzi o totu masz wszystkie moje ustawienia z tej zakładki: http://wgrajna.net/uploads/Klapo/05-07-2009-4570.jpg
Dzięki za odp, ale tak właśnie miałem i mam ustawione.
To chyba jakiś specyficzny złośnik i zostaje reinstal.
Jakby reinstal dał radę napisz.
Bo nawet czyściłem prywatne dane i nic z tego.
Edit:
Na necie wyczytałem że można spróbować jeszcze raz nainstalować FF.
Może po jakimś update tak się zaczeło robić.
Zaraz przetestuje
Ostatnio edytowany przez KKnD (2009-07-05 16:43:31)
Miałem to samo, reinstal FF nie pomoże, jedyne co wam zostaje to reinstal windy
Przesadzacie..
C:\Documents and Settings\xxxx\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxx.default\bookmarks.html
tu masz zakładki możesz je skopiować, można tez eksportować w fx.
Hasła sobie eksportuj za pomocą jakiegoś dodatku do fx
np: password exporter..
zapisz te pliki w bezpieczne miejsce.
Odinstaluj fx'a, wywal pliki z danymi użytkownika..
Zainstaluj od nowa i powinno trybić.
Miałem to samo, reinstal FF nie pomoże, jedyne co wam zostaje to reinstal windy
Raczysz żartować?
Mimo wszystko spróbuje na dniach się pozbyć ff, także z rejestru i od nowa go zaistalować.
Przesadzacie..
C:\Documents and Settings\xxxx\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxx.default\bookmarks.html
tu masz zakładki możesz je skopiować, można tez eksportować w fx.
Hasła sobie eksportuj za pomocą jakiegoś dodatku do fx
np: password exporter..
zapisz te pliki w bezpieczne miejsce.
Odinstaluj fx'a, wywal pliki z danymi użytkownika..
Zainstaluj od nowa i powinno trybić.
Lepszy i szybszy jest dodatek xmarks.
Zapisuje na stronie twoje zakładki i można je sobie synchronizawać na kilku kompach.
Ostatnio edytowany przez budyn (2009-07-05 19:03:48)
hmmm... a może to jakiś bakcyl, nie pamiętam jak to było na xp (teraz mam viste -.-) ale powinno pomóc wyczyszczenie folderów: TEMP i coś tam jeszcze... cholera nie pamiętam :/
te foldery są ukrte i znajdują się w C:\Documents and Settings\xxxx\
Aha trzeba je czyścić w trybie awaryjnym, aby wszystko wyczyścić...
Podepnę się z swoim problemem do tego tematu, a mianowicie jak sprawić aby firefox 3.5.2 uruchamiał wszystkie linki jako nową zakładkę, czy jest jakiś dodatek do przeglądarki czy może trzeba coś w about:config pozmieniać?
Edit:
Wiem, jak ustawić uruchamianie środkowym klawiszem myszy, ale mi chodzi o to, aby uruchamianie w nowej zakładce następowało po kliknięciu linku lewym przyciskiem.
Ostatnio edytowany przez jinjej (2009-08-31 13:43:38)
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Klikaj rolką w myszce, to ci się będą linki w nowych kartach otwierać.
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Nie jest to do końca to o co ci chodzi, ale za pomocą tego rozszerzenia https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/6639 można otwierać odnośniki w nowej karcie za pomocą gestów myszy
Podepnę się z swoim problemem do tego tematu, a mianowicie jak sprawić aby firefox 3.5.2 uruchamiał wszystkie linki jako nową zakładkę, czy jest jakiś dodatek do przeglądarki czy może trzeba coś w about:config pozmieniać?
Edit:
Wiem, jak ustawić uruchamianie środkowym klawiszem myszy, ale mi chodzi o to, aby uruchamianie w nowej zakładce następowało po kliknięciu linku lewym przyciskiem.
Opcje -> Karty -> Nowe strony powinny być otwierane: W nowej karcie.
Ściągnij dodatek Tab Mix Plus, w ustawieniach, na karcie "Odnośniki", masz "Wymuszaj otwieranie w nowych kartach". Masz tam <Nie wymuszaj>, zaznacz "wszystkich odnośników". Powinno działać.
Ostatnio edytowany przez Asan (2009-08-31 14:05:47)
Asan dzięki wielkie, o to mi chodziło.
Edit:
Wszystkim innym również podziękowania za respons.
BTW: Oin nie wiesz co to klawisz środkowy myszy?
Ostatnio edytowany przez jinjej (2009-08-31 20:25:30)
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Ostatnio też miałem problem z tym, że FF nie pamiętał sesji, i musiałem za każdym razem się logować (i nie jest to wina złych ustawień, skoro wcześniej działało).
Znalazłem na googlach rozwiązanie:
wystarczy usunąć wszystkie pliki o nazwie: cookies.sqlite, w XP znajdziecie jeden z nich w:
C:\Documents and Settings\_nazwa_użytkownika\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\_losowy_ciąg_znaków\cookies.sqlite
drugi najlepiej wyszukać.
Po tym zabiegu wszystko wróci do normy, nie trzeba robić reinstalki.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5