Nie jesteś zalogowany.
Brytyjski reżyser postanowił nakręcić kontrowersyjny film o Radiu Maryja, którego zwiastun można zobaczyć m.in tutaj. Z jednej strony dobrze, że ktoś w końcu pokaże hipokryzje Rydzyka, z drugiej jednak wykorzystywanie zdjęć z Auschwitzu i porównywanie Rydzyka do Goebbelsa to drobna przesada. Prowincjał Redemptorystów już zapowiedział, że jeśli film ujrzy światło dzienne, to on zgłosi to do Strasburga. Jednym słowem szykuje się grubsza afera .
Stary schemat kręcenia filmów: "widzów nie interesuje fakt, iż pies pogryzł człowieka, zaciekawi ich zdarzenie, gdy człowiek pogryzie psa".
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
porównywanie Rydzyka do Goebbelsa to drobna przesada
no tak, Goebbels byc moze wierzył w to co robi i działał w imie swoich chorych idei, natomiast Rydzyk wykorzystuje je jako pretekst do gromadzenia dóbr materialnych - ale poziom demagogii i manipulacji faktami prezentują podobny.
jednak zupelnie inne jest obszar w ktorym swoje chore pomysly wprowadzaja w zycie, a to BARDZO WAZNA SPRAWA.
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2009-08-27 21:40:52)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Nie no Rydz jest, jaki jest, ale to obraża nie tylko jego, ale także po części polaków. Może to ma jakiś podtekst wojny religijnej (anglikanie - katolicy), kto to wie. Angole zawsze mieli humor bliski dna.
Za dużo Hellsing'a panie ~Heliar
~waski_jestem, zobaczysz jak skończy pranie moherowym beretom!
Ja powiadam wam! wRodzina będzie służyła jak nadajniko-odbiorniki.
Teraz tylko brakuje automatu do ich sterowania.
Ładowanie Moherów będzie się odbywało w Sieci Kawiarni!
jednak zupelnie inne jest obszar w ktorym swoje chore pomysly wprowadzaja w zycie, a to BARDZO WAZNA SPRAWA.
Ale wiesz, ze Goebbels nie zabijał nikogo, nawet nie wydawał takich rozkazów, on był ministrem propagandy i tym sie zajmował - sciemnianiem (jak Rydzyk)
Paradoksalnie... Rydzyk robi jednak wiele dobrego, daje sens zycia emerytkom, energie do zycia. Atam, farmazony gadam ;]
Wszyscy wiemy, ze to nic dobrego, ale poniekad stoi za tym glebsza misja przyblizania ludzi do boga, wiec nie ma nikogo, kto by mial jaja, ani w Polsce, ani w Watykanie i sprzeciwil sie temu, co sie dzieje. Bo wszystkim stronom odpowiada status quo.
Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!
Trochę to chwyt poniżej pasa, ale na tyle wielebnego dziada nie trawię, że i to przeboleję. Sens życia (modlitwę) można nadawać i bez politycznej manipulacji i zbiórek pieniędzy.
Ja go tam nie lubie;/ Na paru obrazach podczas jego mszy widac ze na obrazie jest on Maryja itd. Wiec powiedzcie mi co on robi? Smieszy mnie ta religia, Jezus nauczal oddawal wszystko,jednym slowem byl biedny co jest calkowicie odbiciem tego kim jest Rydzyk Oo Mydli oczy,emerytkom one daja kase a on jest szczesliwy... Jeszcze troche to przejmie wladze w Polsce xD
Na paru obrazach podczas jego mszy widac ze na obrazie jest on Maryja itd.
Rydzyk robi jednak wiele dobrego, daje sens zycia emerytkom, energie do zycia
Goebbels tez to robił . Ale spoko, wiem ze pisałes to ironicznie
.
poniekad stoi za tym glebsza misja przyblizania ludzi do boga
po tym obrazku widac, ze to nie jest prawdziwe przyblizanie do Boga, tylko wypaczanie wiary, pozatym sianie zawiści do innych, nabijanie swojej kabzy....Rydzyk bardziej działa w imie tego złego niż Boga
Ale obraz nawet nawet. Chyba w stylu barokowym. A podbródek ma prawie jak Kirk Douglas.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A mnie się ten film już nie podoba. Nie dlatego że jestem fanem Rydzyka, tylko z powodu przekłamywania faktów. Mamy kiepską opinię na Zachodzi, a taki film, jeśli oczywiście zostanie zauważony i zdobędzie szerszą publiczność, jeszcze umocni przekonanie o powszechnym antysemityzmie, pewnie jeszcze rasizmie i czym tam jeszcze nas Brytole uraczą.
Manipulowanie obrazem Oświęcimia też jest ciosem poniżej pasa. Przypomniałbym panu reżyserowi, że Polacy zgłaszali rządowi brytyjskiemu informacje o obozach zagłady i prosili o bombardowanie torów kolejowych, którymi dowożono transporty więźniów, ale takowych się nie doczekali.
Toś pojechał... To styl cepeliowo-chodnikowy, z barokiem nie ma nic wspólnego;]
Myślałam, że nigdy tego nie powiem;/ "Za komuny...itd" Siedziałby cicho, pasłby swoje owieczki, co najwyżej "walczył" z radzieckim okupantem. Naprawdę wolność słowa potrafi doprowadzić do przerażających rzeczy. Jak można tyle energii marnować na nienawiść, i to wszystko w imię boga. Na byle forum dostaje się przynajmniej ostrzeżenie za odzywki rasistowskie, a na tego gościa nie ma żadnego bata. I tak jak wąski napisał, to są ważne rzeczy, chyba jednak zbyt poważne, by dyskutować o nich na forum tego typu;]
Myślałam, że nigdy tego nie powiem;/ "Za komuny...itd" Siedziałby cicho, pasłby swoje owieczki, co najwyżej "walczył" z radzieckim okupantem. Naprawdę wolność słowa potrafi doprowadzić do przerażających rzeczy.
Władza komunistyczna nie lubiła Żydów. Wstrętni syjoniści trzymali z imperialistami.;) Nie byłbym taki pewien czy władze by mu nie przyklasnęły z jego poglądami.
I tak jak wąski napisał, to są ważne rzeczy, chyba jednak zbyt poważne, by dyskutować o nich na forum tego typu;]
Zgodzę się, ale to raczej zależy od osób, z którymi dyskutujesz, a nie od typu forum.
może my nakręćmy film o najlepszych sojusznikach jakich można mieć podczas wojny ><
ogolnie robienie filmów o Polsce przez obcokrajowców nie powinno mieć miejsca :/
Eee... To my możemy o Brytolach, a oni o nas już nie?
Kali kraść - weri gód. Kraść Kalemu - bij, zabij dziada! Tak?
Nie jestem katolikiem tylko dobrym chrześcijaninem, powiedział ksiądz po ciekawej rozmowie podczas gdy chodził po kolendzie ( kurcze do tamtej chwili myślałem że to to samo, myliłem się) I uważam że większą robotę misyjną robi biedny misjonarz uczący dzieci w amazońskiej dżungli niż ten człowiek wydający miliony ( nie swoje ) na swoją tube propagandową siejącą nienawiść do bliźniego