Nie jesteś zalogowany.
Witam, mam taki problem, a mianowicie kiedy odpalam jakiś odcinek dajmy na to najnowszy Bleach'a od Leopard Raws w formacie mp4, to tragicznie mi ścina zawiesza się na SubEdit, BestPlayer, AllPlayer, a na VLC Player działa bezproblemowo, piękny obraz i za bardzo niewiem w czym tkwi problem, a nie prosiłbym o pomoc, bo na VLC napisy w .ass nie chcą mi chodzić..I dlatego jakby miał ktoś jakiś odtwarzacz, który mógłby mi odpalić te pliki ale z napisami .ass, bądz wyjaśnić ten problem to z góry dziękuję. Z plikami mkv jest podobnie, ale już nie ze wszystkimi, niektóre nie chodzą, a niektóre już tak.
VLC chyba mniej zasobów zżera. Mi też niektóre 720p w sub edicie potrafiło ścinać, a w VLC raczej było wszystko ok.
Wspomniałeś o napisach .ass: Czy ścinki masz w SE itd oglądając czysty plik video, czy już po otworzeniu napisów? Bo tona efektów w .ass też potrafi nieźle zamulić kompa.
Plik ogólnie trochę mniej ścina bez napisów w SE, ale wciąż mu daleko do płynnego. I dlatego jakby był jakiś odtwarzacz, który mniej zżera, a odtwarza dodatkowo napisy .ass byłbym wdzięczny, bo chyba konfiguracja SubEdita za wiele mi nie da.
U mnie na Media Player Classic w miarę dobrze chodziło, ale też czasami były drobne zawieszki. Możesz jeszcze spróbować w oknie procesów dać najwyższy priorytet procesora na odtwarzacz, ale ogólnie nie ma sposobu żeby na słabym kompie chodziło video HD
Tak w ogóle, to gdzieś tu był poradnik jakie kodeki/odtwarzacze/ustawienia mieć, żeby jak najwięcej wyciągnąć ze słabego kompa, ale teraz nie mam czasu go szukać ;p
Może spróbuj zainstalować CoreAVC i wyłączyć w kodekach ffdshow. Powinno nieco pomóc.
Może spróbuj zainstalować CoreAVC i wyłączyć w kodekach ffdshow. Powinno nieco pomóc.
A jak dalej nic nie da to w nim nawet deblocking powyłączaj. Google it, a się dowiesz, o co chodzi. Trochę inwencji własnej.