Nie jesteś zalogowany.
Ostatnio obejrzałem FSN w 720p (parę lat temu widziałem wersję SD) i chyba jeszcze bardziej mnie urzekło niż kiedyś. IMO bardzo dobre anime, zarówno fabularnie, wizualnie jak i muzycznie. W "hołdzie" (trochę na wyrost powiedziane) pomysłodawcom oraz realizatorom (TYPE MOON i Studio DEEN), zamierzam zrealizować swoje pierwsze AMV, także po to by się po prostu sprawdzić. Ma być w nim tylko FSN, więc postanowiłem również sięgnąć do źródeł, czyli wizualnych nowel, gdzie pojawiły się krótkie sekwencje animowane, tzw. openingi. Miałem problem z dotarciem do tych z gry na PS2 - Realta Nua, ale gdy się już to udało, okazało się, że są zbyt (jak dla mnie) wyblakłe i rozmyte toteż przystąpiłem do działania.
Poniżej prezentuję linki do efektów mojej (niewyszukanej) pracy. Może ktoś jeszcze w ogóle nie widział tych openingów, poszukuje wersji lepszej aniżeli od Anime-RG lub jest ciekawy jak mi wyszły "poprawki", wówczas zapraszam do oglądania.
Fate/Stay Night - Openings @YouTube
Fate/Stay Night - Openings @DailyMotion
Pliki avi, które były uploadowane do powyższych serwisów (26 MB każdy) znajdują się tutaj:
Fate/Stay Night - Openings @MediaFire
Upscale i tak był dla mnie niezbędny, dlatego proszę nie bluzgać, że dokonałem tego (haniebnego?) czynu.
Ostatnio edytowany przez przemoc (2009-07-09 00:27:06)
720p? ;]
Od kogo to suby były, możesz dać mi jakiś namiar ;p
Musze mieć Fate Stay Night w HQ
Polecam jeszcze fate stay night unlimited code.
a tutaj nutka z menu http://www.youtube.com/watch?v=gIEnI5WT … re=related
Ostatnio edytowany przez nyga (2009-07-08 00:10:03)
720p? ;]
Od kogo to suby były, możesz dać mi jakiś namiar ;p
Wersję HD wydał potentat tego typu relków, czyli THORAnime. Suby jedyne słuszne, od Eclipse. Można sobie wyobrazić lepszą kombinację?
Ze znalezieniem problemów mieć nie będziesz.
Już zasysam! 15Gb ;D Komputer nie będzie spał przez kilka dni ;] Napisy od eclipse, bardzo mi to cieszy
Wersję HD wydał potentat tego typu relków, czyli THORAnime. Suby jedyne słuszne, od Eclipse. Można sobie wyobrazić lepszą kombinację?
Ze znalezieniem problemów mieć nie będziesz.
Ale tu chodzi ci o Blu-rayRipa co nie?
Ja mam BDripa od A-Supreme rozdziałka 1920x1080, jeden odcinek waży tyle co normalny film(ok.700mb), ale warto.
Ale tylko 15gb? Ja pobierałem DBripa np. Macross F od QYQ to całość 50GB xD pięć dni ściągania
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-07-08 01:25:19)
animodajnia.pl/viewtopic.php?t=490
w 720p
chcecie pobierajcie :d ja na tym zyskam, a jak nie.. to torrenty albo xdcc
Tylko z kronikarskiego obowiązku informuję, że pojawiły się też openingi z gry na PC (na DM nie są jeszcze w playliście przez to ich głupie opóźnienie...). Również w 540p. Tu trzeba zauważyć, że choć wyjściowe filmiki były w wyższej rozdzielczości niż w przypadku gry na PS2 (mówię o samej treści, formalnie w obu przypadkach mamy 640x480), to jednak zostały silniej i gorzej skompresowane przez twórców (MPEG1 3905kbps vs MPEG2 7684kbps), a wynika to poniekąd z tego, że gra jest nieco starsza (2004 vs 2007), a sytuacji niestety nie poprawiło późniejsze wydanie na DVD (2006). Gdyby bawić się na poziomie poszczególnych klatek można by więcej wykrzesać z tego materiału, ale nie miałem tyle czasu i sił, stąd jest co jest.
Jeszcze a propos samego FSN w HD. Nie widziałem screenów RAW-ów w 1080p z BD, ale gdyby poziom szczegółów uzasadniał zrobienie takiego wydania, THORA na 90% by się go podjęła. Inna kwestia czy skusiłbym się na download tak dużej paczki mimo tego, że FSN bardzo mi się podoba. BTW detali w Evie 1.11 jest więcej (swoją drogą różnica między 1.11 a 1.01 to jak dzień a noc, jest też gdzieś artykuł na ten temat), a i tak 720p było dla mnie wystarczające mimo posiadania monitora 1080p. (No i nagrywarki Bluray coś słabo tanieją.)
EDIT: Hmm... skłamałem. Mój monitor mieści obraz 1080p (16:9), ale jego natywna rozdzielczość to 1920x1200.
Ostatnio edytowany przez przemoc (2009-07-09 10:44:15)
Ostatnio człowiek nie ma dosłownie czasu na nic, więc tym bardziej wynajduje chwile by porobić coś, czego na co dzień nie robi.
W ten oto sposób wróciłem raz jeszcze do openingów z Realta Nua, bo, co tu dużo mówić, z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że spartoliłem robotę.
Wersje sprzed roku były przefiltrowane i zbyt podkręcone. Trochę mnie poniosło chyba wtedy... Nowe wersje - cóż, idealne nie są, ale o wiele lepsze od starych (które polecam wyrzucić, jeżeli ktoś je ściągał). Nawet niewprawne oko z łatwością dostrzeże poprawę (tudzież pozorne pogorszenie pewnych cech obrazu). Tym razem na wyjściu jest obraz w 720p. Enjoy! 8)
Fate/stay night - Openings from games (HD) @YouTube
Pliki wideo, które uploadowałem na YT:
Fate/stay night - Openings from games (HD) @MediaFire