#1 2009-07-07 21:07:07

przemoc
Użytkownik

Fate/Stay Night [Realta Nua] - Openingi

Ostatnio obejrzałem FSN w 720p (parę lat temu widziałem wersję SD) i chyba jeszcze bardziej mnie urzekło niż kiedyś. IMO bardzo dobre anime, zarówno fabularnie, wizualnie jak i muzycznie. W "hołdzie" (trochę na wyrost powiedziane) pomysłodawcom oraz realizatorom (TYPE MOON i Studio DEEN), zamierzam zrealizować swoje pierwsze AMV, także po to by się po prostu sprawdzić. Ma być w nim tylko FSN, więc postanowiłem również sięgnąć do źródeł, czyli wizualnych nowel, gdzie pojawiły się krótkie sekwencje animowane, tzw. openingi. Miałem problem z dotarciem do tych z gry na PS2 - Realta Nua, ale gdy się już to udało, okazało się, że są zbyt (jak dla mnie) wyblakłe i rozmyte toteż przystąpiłem do działania.

Poniżej prezentuję linki do efektów mojej (niewyszukanej) pracy. Może ktoś jeszcze w ogóle nie widział tych openingów, poszukuje wersji lepszej aniżeli od Anime-RG lub jest ciekawy jak mi wyszły "poprawki", wówczas zapraszam do oglądania.

Fate/Stay Night - Openings @YouTube
Fate/Stay Night - Openings @DailyMotion

Pliki avi, które były uploadowane do powyższych serwisów (26 MB każdy) znajdują się tutaj:
Fate/Stay Night - Openings @MediaFire

Upscale i tak był dla mnie niezbędny, dlatego proszę nie bluzgać, że dokonałem tego (haniebnego?) czynu.

Ostatnio edytowany przez przemoc (2009-07-09 00:27:06)

#2 2009-07-08 00:01:40

nyga
Użytkownik

Odp: Fate/Stay Night [Realta Nua] - Openingi

720p? ;]
Od kogo to suby były, możesz dać mi jakiś namiar ;p

Musze mieć Fate Stay Night w HQ smile_big

Polecam jeszcze fate stay night unlimited code.
a tutaj nutka z menu http://www.youtube.com/watch?v=gIEnI5WT … re=related

Ostatnio edytowany przez nyga (2009-07-08 00:10:03)

#3 2009-07-08 00:17:57

przemoc
Użytkownik

nyga napisał:

720p? ;]
Od kogo to suby były, możesz dać mi jakiś namiar ;p

Wersję HD wydał potentat tego typu relków, czyli THORAnime. Suby jedyne słuszne, od Eclipse. Można sobie wyobrazić lepszą kombinację? smile
Ze znalezieniem problemów mieć nie będziesz.

#4 2009-07-08 00:24:34

nyga
Użytkownik

Już zasysam! 15Gb ;D Komputer nie będzie spał przez kilka dni ;] Napisy od eclipse, bardzo mi to cieszy smile

#5 2009-07-08 01:24:48

Zgrzyt
Użytkownik

przemoc napisał:

Wersję HD wydał potentat tego typu relków, czyli THORAnime. Suby jedyne słuszne, od Eclipse. Można sobie wyobrazić lepszą kombinację? smile
Ze znalezieniem problemów mieć nie będziesz.

Ale tu chodzi ci o Blu-rayRipa co nie?
Ja mam BDripa od A-Supreme rozdziałka 1920x1080, jeden odcinek waży tyle co normalny film(ok.700mb), ale warto.

Ale tylko 15gb? Ja pobierałem DBripa  np. Macross F od QYQ to całość 50GB xD pięć dni ściągania

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-07-08 01:25:19)

#6 2009-07-08 01:28:02

Klapo
Użytkownik

animodajnia.pl/viewtopic.php?t=490
w 720p jezor
chcecie pobierajcie :d ja na tym zyskam, a jak nie.. to torrenty albo xdcc

klapos.png

#7 2009-07-09 00:51:31

przemoc
Użytkownik

Tylko z kronikarskiego obowiązku informuję, że pojawiły się też openingi z gry na PC (na DM nie są jeszcze w playliście przez to ich głupie opóźnienie...). Również w 540p. Tu trzeba zauważyć, że choć wyjściowe filmiki były w wyższej rozdzielczości niż w przypadku gry na PS2 (mówię o samej treści, formalnie w obu przypadkach mamy 640x480), to jednak zostały silniej i gorzej skompresowane przez twórców (MPEG1 3905kbps vs MPEG2 7684kbps), a wynika to poniekąd z tego, że gra jest nieco starsza (2004 vs 2007), a sytuacji niestety nie poprawiło późniejsze wydanie na DVD (2006). Gdyby bawić się na poziomie poszczególnych klatek można by więcej wykrzesać z tego materiału, ale nie miałem tyle czasu i sił, stąd jest co jest.

Jeszcze a propos samego FSN w HD. Nie widziałem screenów RAW-ów w 1080p z BD, ale gdyby poziom szczegółów uzasadniał zrobienie takiego wydania, THORA na 90% by się go podjęła. Inna kwestia czy skusiłbym się na download tak dużej paczki mimo tego, że FSN bardzo mi się podoba. BTW detali w Evie 1.11 jest więcej (swoją drogą różnica między 1.11 a 1.01 to jak dzień a noc, jest też gdzieś artykuł na ten temat), a i tak 720p było dla mnie wystarczające mimo posiadania monitora 1080p. (No i nagrywarki Bluray coś słabo tanieją.)

EDIT: Hmm... skłamałem. Mój monitor mieści obraz 1080p (16:9), ale jego natywna rozdzielczość to 1920x1200.

Ostatnio edytowany przez przemoc (2009-07-09 10:44:15)

#8 2010-09-25 02:19:55

przemoc
Użytkownik

Ostatnio człowiek nie ma dosłownie czasu na nic, więc tym bardziej wynajduje chwile by porobić coś, czego na co dzień nie robi. jezor
W ten oto sposób wróciłem raz jeszcze do openingów z Realta Nua, bo, co tu dużo mówić, z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że spartoliłem robotę.
Wersje sprzed roku były przefiltrowane i zbyt podkręcone. Trochę mnie poniosło chyba wtedy... Nowe wersje - cóż, idealne nie są, ale o wiele lepsze od starych (które polecam wyrzucić, jeżeli ktoś je ściągał). Nawet niewprawne oko z łatwością dostrzeże poprawę (tudzież pozorne pogorszenie pewnych cech obrazu). Tym razem na wyjściu jest obraz w 720p. Enjoy! 8)

Fate/stay night - Openings from games (HD) @YouTube

Pliki wideo, które uploadowałem na YT:
Fate/stay night - Openings from games (HD) @MediaFire

Stopka forum

© Animesub.info 2025