Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Wczoraj postanowiłem zrobić porządek na kompie i pokasować nieużywane pliki. Wywaliłem też niektóre kodeki (CCCP itp) No i teraz mam mały problem, bo w MPC (w takim jetaudio wchodzą normalnie) suby nie wgrywają się automatycznie, muszę wchodzić w opcje i załączać ręcznie. Niby można i z tym żyć, jednak to trochę męczące Xd Dzieje się tak zarówno ze zwykłymi subami w .text jak w .ass. Z góry dziękuję za pomoc
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Wywaliłem też niektóre kodeki (CCCP itp)
Znalazłem twój problem Sado...
Mimo to jeśli dalej masz najlepszy zestaw kodeków gdzieś i nie zamierzasz go ściągnąć i zainstalować od nowa, to spróbuj nazwać pliki z napisami tak samo jak plik z filmem/anime.
Może z tymi kodekami wywaliłeś też VobSuba?
Sado napisał:Wywaliłem też niektóre kodeki (CCCP itp)
Znalazłem twój problem Sado...
Mimo to jeśli dalej masz najlepszy zestaw kodeków gdzieś i nie zamierzasz go ściągnąć i zainstalować od nowa, to spróbuj nazwać pliki z napisami tak samo jak plik z filmem/anime.
... Zawsze nazywam je tak samo. Aż takim idiotą nie jestem
A co VobSuba - możliwe ^^
EDIT. Zainstalowałem VobSuba i wszystko dobrze, gdyby nie to, że zamiast polskich znaków wywala mi jakieś krzaczki Xd Wiecie co z tym zrobić?
Ostatnio edytowany przez Sado (2009-06-20 11:48:56)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Zmień kodowanie pliku napisów. W każdym ci tak wywala?
Zmień kodowanie pliku napisów. W każdym ci tak wywala?
W każdym .ass, bo .text nadal od razu nie odtwarza. Ale to mniejsza o to, bo ponad 90% subów mam w .ass albo .ssa Jak zmienić to kodowanie? Xd
Wybaczcie za posta pod rząd
Poprawka: .ssa też mi od razu nie czyta. Tylko .ass, nic więcej. Inne jak odpalam ręcznie, robią się "podwójne", czyli jest wersja "ta dobra" i ta z krzaczkami zamiast polskich znaków ;/
Bo napisy odtwarza ci jednocześnie odtwarzacz i vobsub. Musisz odhaczyć jedno z dwojga.
Ostatnio edytowany przez deduch (2009-06-20 12:42:25)
Coraz gorzej. Wywaliłem tego vobsuba, a teraz kiedy znowu chciałem go zainstalować - wywala błęda, coś z w katalogu windows, system 32 (już nie pamiętam). Dodatkowo, kiedy oglądam Aira z hardsubami ,to w 2 pierwszym odcinkach odtwarza suby, a w następnych już nie. Dodatkowo coś się jeszcze stało z subami do LOSTa, bo widać tylko obramówkę napisów, zaś w środku są przezroczyste. Ehh...
I po co żeś usuwał? Teraz Bozia pokarała. XD
I po co żeś usuwał? Teraz Bozia pokarała. XD
Bom chciał coś obejrzeć, a nie umiałem kodowania zmienić Xd
Wywal wszystkie kodeki i co masz do odtwarzania, pokasuj ich katalogi i wyczyść rejestr.
Zainstaluj CCCP i powinno być po problemie.
Jak Vista, to wystarczy przywrócić poprzedniego backupa xD
Albo zainstalować K-Lite(CCCP rulez, ale na starszych maszynach xD)
Krzaki wyrzuca SUB-EDIT, bo wszytskie ASS mają UTF-8, a na polskich wersjach systemów domyślne kodowanie jest ANSI xD(albo WIN -8e7r97549356345y)
Właśnie K-lite nie wywalałem, zostawiłem go sobie. KKnD - co proponujesz zrobić? Bo z wywalanie wszystkiego i instalowanie CCCP wolę zostawić w ostateczności
Właśnie K-lite nie wywalałem, zostawiłem go sobie. KKnD - co proponujesz zrobić? Bo z wywalanie wszystkiego i instalowanie CCCP wolę zostawić w ostateczności
K-lite czy CCCP to bez znaczenia to w końcu paczki z odpowiednimi kodekami, a róznią się tylko tym że w CCCP masz tylko sprzęt do odtwarzania, a w K-lite dodatkowe programy i tyle.
Ty już w momencie grzebania, dotarłeś do punktu ostateczności, jak masz Viste przywróć backupa zanim zacząłeś grzebać jak radzie KKnD, a jak masz XP to przykro ale porządek totalny z czyszczeniem rejestru najlepiej ręcznie i usunięcie wszystkich plików które się zachowały z różnych pakietów. W tedy może system wróci do normy, ale z drugiej strony jak nie kodujesz to zasadniczo CCCP z MP plus kodeki real-alternative i coreAVC i nie masz kłopotu z oglądaniem czegokolwiek.
I to wszystkie rady, jakie mogłeś dostać, żeby rozwiązać problem. Kodowanie zmieniasz w notatniku. Nie powinien wiedzieć już o tym każdy?
I info na przyszłość, wyszukiwarki nie krzywdzą, a na forum są dwie. Zamykam topik.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Strony 1