Nie jesteś zalogowany.
Witam
Chciałbym sprawić sobie telefon. Najlepiej jeden z tych, które występują w anime, a że nie znam się na modelach telefonów prosze was o pomoc.
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Trochę dziwne pytanie. Raczej w anime nie pojawiają się konkretne nazwy firm telefonów. To są po prostu telefony marki telefon. Ale oglądałem wczoraj FMP! TSR i tam był taki który wyglądał jak Motorola, ale nie znam modelu.
Pamiętam, że w FF:AC Cloud korzystał z telefonu Panasonic P900iV bodajże lub nowszego [;
Sam chciałem sobie takie cacko sprawić można było na ebayu za grosze dorwać...
...jednak niestety niekoniecznie działałby on poza granicami jp ^^
Spróbuj tak jak mówi s0n1c będzie najprościej
Telefony japońskie nie będą działać poza jej granicami. Oni mają trochę inny system oparty na czym innym. Coś kiedyś wspominano na wykładach, że kart Sim nie używają, tylko się po prostu kupuje telefon już z całym wyposarzeniem (stąd wymiana e-maili, a nie numerów telefonów). Nie powiem na jakiej zasadzie to działa, ale takie cacka można sobie sprawić w dwóch celach:
1.) By poświrować przed znajomymi, że się ma (a oni nie xD).
2.) By ładnie na półce wyglądało (pamiątka XD).
należy także pamiętać że w Japonii i Korei Południowej używany jest UMTS. oczywiście Polska pod tym względem jest za murzynami więc kupując go sprawdź czy obsługuje także nasze krajowe częstotliwości.
Telefony japońskie nie będą działać poza jej granicami. Oni mają trochę inny system oparty na czym innym. Coś kiedyś wspominano na wykładach, że kart Sim nie używają, tylko się po prostu kupuje telefon już z całym wyposarzeniem (stąd wymiana e-maili, a nie numerów telefonów). Nie powiem na jakiej zasadzie to działa, ale takie cacka można sobie sprawić w dwóch celach:
1.) By poświrować przed znajomymi, że się ma (a oni nie xD).
2.) By ładnie na półce wyglądało (pamiątka XD).
Tam maja taki sam UMTS jak u nas więc będą działać i w Polsce. Ale te drugie zdanie o systemie mnie powalilo xD
A to ze sie wymieniaja emailami to glownie dlatego ze ich wysylanie nic nie kosztuje
należy także pamiętać że w Japonii i Korei Południowej używany jest UMTS. oczywiście Polska pod tym względem jest za murzynami więc kupując go sprawdź czy obsługuje także nasze krajowe częstotliwości.
ee tam przesadzasz 3G w Polsce jest juz praktycznie w kazdym miescie.
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2009-01-09 17:03:54)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
W Death Note masz pokazane kilka modeli fonów.
Szczególnie w akcji z Misą i L xD
Jak dla mnie, to te telefony z School Days to były nokle (Nokla) jakiś model Tylko że takowej nie dostaniesz w Polsce Możesz spróbować ją zakupić na Ebayu
Pozdrawiam Zmora
"There are no extraordinary men... just extraordinary circumstances that ordinary men are forced to deal with."
William Halsey
Te słowa dedykuję moderatorowi.
Co niektórzy szukają granic wytrzymałości moderacji. Uczciwie ostrzegam, że jest to sport ekstremalny.
Latarnikowi dziękuję za mądre słowa.
Znalazłem jeden na Allegro
Zastanawia mnie tylko jedna sprawa. Dlaczego akurat japoński telefon? przecież w kraju mamy setki fajnych telefonów
Nawet fajny. Ciekawe, jak bardzo jest wytrzymała ta obrotowa klapka.
A telefon "Hello Kity" to kojarzy mi się z pewną subkulturą. Każdy chyba łapie z jaką
ale pomyśl... telefon z hello kitty... normalnie wow^^
PS. kolo próbuje tego fona już któryś miesiac z rzędu sprzedac ^^
Ostatnio edytowany przez PenTragon (2009-06-04 14:22:29)
Jaq mam telefon z hello kitty dalam grosze a jest slodki
benq siemens
rozowy ze az zygac sie chce ale dobrze mi z nim
Ja to bym chciała taki telefon xD:
Takiego w Polsce nie dostaniesz xDD
Fajny, fajny. Ale telefon to wytrzymały musi być... Twardy jak mój samsung co z włókna węglowego jest zrobiony, żeby nie umarł za szybko.
PS; Jedyny przedmiot realistyczny który wystąpił w anime, to samochody z Initial D Pragnę 86... I będę ją miał ;D Nie wiem kiedy ale na pewno Oryginalną bez przeróbek wersję Japońską, europejska zwana jest Corollą GT-R Muszę, pragnę i pożądam. Tak samo jak żonę japonkę
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-16 23:56:21)
Ja to bym chciała taki telefon xD:
Takiego w Polsce nie dostaniesz xDD
Telefon gł. bohatera z Higashi no Eden... heh cóż ma 2 wady, w kieszeni pewnie jego kształt by drażnił i łatwo by się sam porysował i druga, ma trochę na mój gust za bardzo futurystyczny wygląd, ludzie pewnie brali by mnie za jakiegoś podróżnika w czasie xD
Edit: ok przyznaje po namyśle, że jednak jest zajebisty, choć idealny dreso-uwago-ściągacz ;p
Ostatnio edytowany przez Atabis (2009-06-17 00:01:14)
Edit: ok przyznaje po namyśle, że jednak jest zajebisty, choć idealny dreso-uwago-ściągacz ;p
Czyli dla nich idealny powód do doostania wpier.... no po twarzy. Ta, ciekawe kto by Ci w Polsce ewentualną naprawę przeprowadził, jakbyś go uszkodził.
A i jeszcze fajnie jakby miał tyle na koncie co w anime To bym go od razu wziął Nie ważne jakby wyglądał, mógłby być nawet emo...
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-17 00:11:31)