Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Kisielek ma racje, zakładam nowy temat.
3-5 lipiec w Szczecinie- KoneCON 2 w konwencji upiornej.
Jeszcze nie ma podanego miejsca gdzie konwent się odbędzie, ale od razu piszę że jeśli ktoś wie że będzie miał problemy z trafieniem to może się ze mnę umówić a ja wyjdę na dworzec i z dworca podjedziemy sobie razem
Rok temu było bardzo fajnie, przyjechało nawet więcej osób niż oczekiwano Jeśli ktoś z was chciałby się zgłosić na larpa to jeszcze lepiej bo możliwe że sama jakiegoś przygotuje!
Już wiadomo gdzie odbędzie się konwent: Szkoła Salezjańska przy ul. Ku Słońcu 124. Przy cmentarzu
Nie wiem co im powiedziano xD
Jeśli ktoś wpada na konecon a chce wziąć udział w LARPie który organizuje, to zapraszam do zgłaszania się teraz lub przed LARPem na konwencie.
"Winny?!" Larp na podstawie filmu "12 gniewnych ludzi", ale proszę się nie sugerować filmem.
Lata 30/40, Ameryka. Ławnicy z sądu w Bostonie stają przed trudnym zadaniem- posiadając mała ilość dowodów muszą ustalić czy oskarżony jest winny czy niewinny. Karą za popełnioną zbrodnie jest krzesło elektryczne.
Na LARPa nie trzeba się zgłaszać wcześniej, ale jeśli ktoś jest pewny ze na pewno przyjdzie, to bardzo mi ułatwi "pracę" jeśli da znać wcześniej. Nie planuję narzucać nikomu roli, ale na wstępie muszę napisać że wszyscy grają mężczyznami (zdrowymi, heteroseksualnymi białasami xD). LARP będzie odbywał się w klimatach lat 30/40, więc jak ktoś ma pomysł na elegancji strój z tamtych lat to bardzo się będę cieszyć jak zaszaleje i ubierze się pod klimat Jeśli nie, to wystarczy biała koszula, czarne, eleganckie spodnie oraz krawat. Pamiętajcie że ławnikami mogli być tylko mężczyźni o nienagannej opinii. Dziewczyny które zgłoszą się na LARPa (a gorąco zachęcam do zgłaszania się) , to prosiłabym żeby również wzięły ze sobą koszule, krawat i eleganckie spodnie- jak najbardziej męskie, ale jeśli nie mają to trudno. Wystarczy wtedy damska koszula i czarne spodnie. Jak ktoś będzie miał problem ze strojem to piszcie i coś poradzimy
Generalnie to nie spodziewajcie się strzelaniny czy pościgów, jak już można się domyśleć, LARP będzie polegał na dyskusji czy oskarżony jest winny czy niewinny. Wymyślcie sobie imię, nazwisko, wiek (najlepiej coś koło 30, 40 lat, jak ktoś ma pomysł na młodszą postać to spoko) i kim jesteście z zawodu. Chwilę przed LARPem będę z każdym rozmawiała i dostanie ode mnie kilka wskazówek co do poglądów ich postaci. Jak ktoś zgłosi sie przed konwentem, to otrzyma takie wskazówki wcześniej.
Jak się wam spodobał KoneCON2?
Ktoś z was tam zawitał? Bo jakiś martwy ten temat :<
Mi ogólnie klimat imprezy się spodobał, występy i panele były całkiem całkiem, XDLOL znowu zrobili niezłą szopkę, A DDR room to był mój drugi dom
Szkoda tylko że na LAPRpie "Winny?!" nie pozwolili siedzieć na widowni, i wygonili
Ktoś z was tam zawitał? Bo jakiś martwy ten temat :<Mi ogólnie klimat imprezy się spodobał, występy i panele były całkiem całkiem, XDLOL znowu zrobili niezłą szopkę, A DDR room to był mój drugi dom
Szkoda tylko że na LAPRpie "Winny?!" nie pozwolili siedzieć na widowni, i wygonili
To ty nie wiesz, że narady "ławników" są objęte tajemnicą?
Edit:
A tak poważnie to na niektóre LARPy nie wpuszczają publiczności z uwagi na to aby zagwarantować odtwórcom ról pełne uczestnictwo.
Ostatnio edytowany przez jinjej (2009-07-16 16:00:42)
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Ktoś z was tam zawitał? Bo jakiś martwy ten temat :<Mi ogólnie klimat imprezy się spodobał, występy i panele były całkiem całkiem, XDLOL znowu zrobili niezłą szopkę, A DDR room to był mój drugi dom
Taa? To pewnie ja cię wygoniłam, przykro mi ^^"
Strony 1