Nie jesteś zalogowany.
Witam,
Oglądnąłem ostatnio Green-Green, muszę przyznać ze anime dość głupie, aleeeeeeeee ostatnie 2 odcinki mnie tak wzruszyły że się popłakałem. Szukam anime które całe jest jak te 2 ost. odcinki green-green
z góry thx
Ja polecam: Kanon (2006) i Myself ; Yourself. Moim zdaniem Kanon powinieneś zobaczyć jako 1
Chobits (końcówka wymiata). Łyknij też AIR oraz OT.
To ja dorzucę Clannada, pierwszy i drugi sezon Ef, oraz gorąco polecę twórczość Makoto Shinkaia.
anime takie jak 2 ostatne odcinki G.G. to:
Kimi Ga Nozomu Eien http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=896
Saikano http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=113
po zastanowieniu to jeszcze 5 Centimeters per Second i Shool Days
Ostatnio edytowany przez camel (2009-05-30 00:37:43)
Hantsuki
ja poszukuje anime podobnego do hyakko i minami-ke
czadus - Lista anime w wzruszających klimatach
Weteran666 - Podobne do Hyakko i do Minami-ke
@up thx Większość z podanych tytułów już widziałem, a pozostałe nie omieszkam obczaić, nie mniej jeszcze raz dziękuje.
Poszukuje anime podobne do beck, tylko nie k-on czy DMC -.-'
poszukuje anime podobnego do chrome shelled regios
Właśnie jak tak samo poszukuje od jkiegoś czasu anime podobnego do NANA i BECK..
Już mi ktoś polecał jakieś z jakimś chłopakiem co grał na pianinie ale to zupełnie nie ten klimat..
a drugi gatunek poszukiwany przez mnie to coś z romansów takich jak Fate/Stay Night, Kanon, Toradora, Suzuka.. Chodzi mi o romanse takie stylowo dojrzałe, zeby było jak najmniej takich dziecinnych zagrań.. Fajny humor w stylu Kanon'a wskazany (chodzi o te dialogi Yuichiego w stylu "ona własnie wyznała mi miłość... żartowałem"
Może po prostu dążę do anime idealnego, ale to chyba nie problem ?
zaznaczam, że obejrzałem już wiele tytułów, ale jeszcze nie stworzyłem listy anime na żadnym portalu, bo nie wiem jak to się robi
Właśnie jak tak samo poszukuje od jkiegoś czasu anime podobnego do NANA i BECK..
Już mi ktoś polecał jakieś z jakimś chłopakiem co grał na pianinie ale to zupełnie nie ten klimat..
a drugi gatunek poszukiwany przez mnie to coś z romansów takich jak Fate/Stay Night, Kanon, Toradora, Suzuka.. Chodzi mi o romanse takie stylowo dojrzałe, zeby było jak najmniej takich dziecinnych zagrań.. Fajny humor w stylu Kanon'a wskazany (chodzi o te dialogi Yuichiego w stylu "ona własnie wyznała mi miłość... żartowałem"
Może po prostu dążę do anime idealnego, ale to chyba nie problem ?
zaznaczam, że obejrzałem już wiele tytułów, ale jeszcze nie stworzyłem listy anime na żadnym portalu, bo nie wiem jak to się robi
Skoro Kanon Ci się spodobał to polecam Clannada i Aira. Wydawało je to samo studio (KyoAni)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Już przeglądałem te tytuły, ale zauważyłem, że to jest bardzo podobne do Kanona i widziałem też takie opinie w tym temacie. Jeśli to jest ten sam powielany schemat to trochę nudno oglądać to samo.
Co do Beck i Nany: Skip beat, K-ON.
Co do drugiego zapytania: Clanad obie serie plus film, Shufle, Shakugan no Shana (dwie serie plus film), Air, Kimikiss pure rouge, The Melancholy of Haruhi Suzumiya, To Aru Majutsu no Index.
A tak z calkiem innej beczki polecam serial Kaiba.
Pozdrowienia.
Już przeglądałem te tytuły, ale zauważyłem, że to jest bardzo podobne do Kanona i widziałem też takie opinie w tym temacie. Jeśli to jest ten sam powielany schemat to trochę nudno oglądać to samo.
Nawet jeśli, to warto obejrzeć Clannada, bo po prostu "ma to coś". Zdecydowanie moja ulubiona seria. Co do TmoHS to raczej troszkę inny gatunek, dla mnie to było bardziej nastawione na komedię, niż taki poważniejszy romans. True Tears jest takim poważnym romansem, trochę dramatu i okruchów życia, jednak dla mnie trochę za nudny, nie dorwałem do końca.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Szukam jakiegoś ciekawego shounena z dużą ilością ciekawych walki i supermocami. Coś w stylu Bleach, Naruto, Hitman Reborn, Rurouni Kenshin, D.Gray-man ;]