Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Hej. Tutaj są 2 filmy które nagrałem i to ja na nich jestem:) powiedzcie szczerze co o tym myślicie? thx
Dream Theater - Wait for a sleep
Why do the nations - G. F. Handel
aaa... oceny i komentarze na YT też mile widziane
Ostatnio edytowany przez iglasty (2009-04-14 11:24:20)
I love spaghetti but I got shhit on it!
Lol, jak na początku zobaczyłem topic, to myślałem, że kolejna Fotka nam się tworzy
Nie jestem jakimś guru w sprawach muzyki, a już szczególnie takiej, ale uważam, że masz talent. Zagraj na pianinie/fortepianie/gitarze (czy co to tam było) Arię di Mezzo Carattere z FFVI, to Ci piwo postawię.
A teraz łyżeczka dziegciu: mogłeś to dać do topicu "Twórczość forumowiczów" czy jakoś tak.
"Skazany na zajebistość"
Twierdzą, że baryton jest najpiękniejszym z męskich głosów i chyba mają rację.
Jak dla mnie świetnie, nie podjeżdżasz, dźwięk nie opada, dobrze akcentujesz dźwięki, ciekawa, głęboka barwa głosu. Jedno ale. Przy śpiewaniu na jednej sylabie dłuższych partii - miałem wrażenie, że brakowało powietrza i trochę dźwięki się rozjeżdżały, ale to bardzo trudna partia więc się nie dziwię.
Generalnie jest bardzo dobrze IMO, gdzie uczysz/uczyłeś się śpiewać?
Twierdzą, że baryton jest najpiękniejszym z męskich głosów i chyba mają rację.
Jak dla mnie świetnie, nie podjeżdżasz, dźwięk nie opada, dobrze akcentujesz dźwięki, ciekawa, głęboka barwa głosu. Jedno ale. Przy śpiewaniu na jednej sylabie dłuższych partii - miałem wrażenie, że brakowało powietrza i trochę dźwięki się rozjeżdżały, ale to bardzo trudna partia więc się nie dziwię.
Generalnie jest bardzo dobrze IMO, gdzie uczysz/uczyłeś się śpiewać?
masz racje. To jest nagranie tego numeru gdzieś 2 tygodnie od dostania nut;) tak mi sie spodobał że nagrałem a to było wcześnie, nie do końca wyuczone i mnie osobiście nie bardzo się podoba to nagranie. A fakt... niektóre melizmaty (śpiew kilkunastu dźwięków na jednej sylabie) były tak długie i męczące że wtedy brakowało mi powietrza. A ucze się w PSM II stopnia jestem na roku dyplomowym i niedługo będę miał koncert więc nagram ten numer już ładnie przemaglowany:)
Ostatnio edytowany przez iglasty (2009-04-14 12:03:09)
Jakbyś miał nagrania, gdzie śpiewasz jakiś gospel, to wrzuć na YT. Chętnie obejrzę. Jak już będziesz profesjonalnym śpiewakiem operowym to odwiedź Płock/Toruń. Wpadnę na koncert.
Ostatnio edytowany przez Aurius (2009-04-14 12:16:45)
ale jeszcze przede mną dłuuuuga droga. Najpierw trzeba się na AM dostać i ją skończyć:) zobaczymy może w tym roku mi sie uda
roxisz czlowieku! ile juz grasz? Sam planuje zaczac ale problem z $ na pianino masz moze w planach wyszkolic nastepce? xD
chyba żartujesz. Ja gram dopiero 4 lata. a w domu mam keyboarda:). W większości ćwicze w muzyku. A nie jestem pianistą więc i tak uczyć bym nie potrafił
Nie znam na grze na fortepianie (cała rodzinka jest muzykalna poza mną:P), ale w porównaniu do oryginału, to wyszło świetnie. No i nutka fajna.
iglasty roxxxx! Świetnie śpiewasz! Ja chcę być twoją grupie xD
No wczoraj miałem recital dyplomowy ktory nagrałem - tu jest troche wiecej kawałków lepiej nagranych i lepiej zaśpiewanych:D oceńcie oceńcie:D
YouTube - Why do the nations - Messiah - Hendel
YouTube - Der Wegweiser - Franz Schubert
YouTube - Hat man nicht auch Gold beineben - Fidelio - L. v. Beethoven
To ty śpiewasz czy grasz ma pianinie?
ja chłop:)
aa... i to jest fortepian xD
Ostatnio edytowany przez iglasty (2009-05-30 10:24:41)
Wiem, że ty chłop ;p Broda kobiety przy fortepianie mnie zmyliła ;p ...Przecież mówię, że fortepian >>
śpiewam i gram
Nowa partia:)
YouTube - Don Juan's Serenade / Serenada Don Juana - Piotr Tchaikovsky
YouTube - Aria Papagena - Czarodziejski Flet - W. A. Mozart
Ostatnio edytowany przez iglasty (2009-05-31 00:59:06)
Strony 1