Nie jesteś zalogowany.
jak wyżej w temacie mam z nim ogromny problem, otóż gdy staram się go włączyć klikam na niego nawet kilka razy i nic. To dziwne ponieważ po kliknięciu alt+ ctrl+delete w procesach on się znajduje a nie mogę go w żaden sposób uruchomić, próbowałem wszystkiego co wiedziałem, przerywałem proces, ściągałem najnowszą wersje, próbowałem uruchmomić na nowym koncie i nic. Posiadam XP
Miałem kiedyś podobny problem, a działo się tak gdy grzebałem w rejestrze i wyłączałem alerty windowsa. Żeby uruchomić SEP musiałem go odnowa zainstalować i zaznaczyć opcje na koniec instalacji "uruchom SEP", jednak po wyłączeniu już się nie włączał nawet gdy cofałem zmiany w rejestrze.
Pomogło przeinstalowanie windowsa.
tylko że ja nic nie grzebałem w rejestrze o.o
To nie wiem co masz z nim nie tak.
CCleaner... poza tym antywirus i trochę ciepłych myśli i powinno być "ok"
Hmm raz na jakis czas u mnie tez sie takie kwiatki pojawiaja, ale jak do tej pory reset zawsze pomagal.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Miałem kiedyś podobny problem, a działo się tak gdy grzebałem w rejestrze i wyłączałem alerty windowsa. Żeby uruchomić SEP musiałem go odnowa zainstalować i zaznaczyć opcje na koniec instalacji "uruchom SEP", jednak po wyłączeniu już się nie włączał nawet gdy cofałem zmiany w rejestrze.
Pomogło przeinstalowanie windowsa.
reset rejestru też by pomógł....
Prawdopodobnie zlapales wira który zwie się jeśli dobrze pamiętam Jeffo...
Ostatnio edytowany przez ODIN (2009-05-13 21:14:56)
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Następnym razem zrób se obraz czystego windowsa GHOSTem.
W tedy jak ci coś pada z systemem to nowego robisz dosłownie w 5minut.
Nie chwale sie tym, ze pisze poprawnie po polsku.
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
nie mam wirusa(chyba, skanowałem NOD-em), a rejestr wyczyściłem i nadal nic :/
nie mam wirusa(chyba, skanowałem NOD-em), a rejestr wyczyściłem i nadal nic :/
ja to pandą wyrzuciłem... bo tez sie kiedys nie włączał....
Na moje oko, to system się wysypał i należy mu się odświeżenie.
powiem ci tak, jako osoba, która troszkę kompów ponaprawiała w życiu.
Jeśli nie masz jakiś ważnych danych, lub jesteś w stanie je zgrać, to zrób format ! Zajmie ci to 3-4 razy, jak i nie mniej czasu niż jak byś miał szukać przyczyny i ją rozwiązywać.
A tak to na moje to jest albo wirus, albo uszkodzone pliki rejestru (jutro napisze te stronę A4 komend, do konsoli odzyskiwania jak je podmienić na nówki), może być też tak, że kodeki ci się "gryzą", albo uszkodzona została jakaś biblioteka odnośnie SE (próbowałeś reinstaliki, tz najpierw odinstalowywujesz, potem usówasz katalog i zbędne pliki z "program files" i dopiero potem instalacja ponowna SE), może masz jakieś inne programy do oglądania filmów typu MPC i one korzystają z zasobów SE (wiem, że to głupi brzmi, ale czasami się zdarza coś takiego), może to być..... [wstaw jeszcze 10 powodów, które na pierwszy rzut ona wydają się nie związane z problemem]
Ostatnio edytowany przez luki349 (2009-05-13 23:21:46)
Ponoć format to barbarzyńskie rozwiązanie... Ech, ale w większości sytuacji pomaga, nie pomaga gdy wina już leży w sprzęcie.
PS: Jakie masz zainstalowane kodeki? A nie zrobiłeś czasem czegoś takiego, że zainstalowałeś jedne, a potem na nie drugie? Bez usuwania tych pierwszych ofc.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-05-13 23:26:17)
możliwe, ale to by się aż tak gryzło?? dobra spróbuje zainstalować kodeki jeszcze raz, chociaż inne programy typu gom player all i media działają bez problemu
możliwe, ale to by się aż tak gryzło?? dobra spróbuje zainstalować kodeki jeszcze raz, chociaż inne programy typu gom player all i media działają bez problemu
wiec to nie wir bo mi wtedy zaden nie dzialal:)
wiec to nie wir bo mi wtedy zaden nie dzialal:)
MPC - ok, All - chyba też, ale GOM ma własny zestaw kodeków i filtrów.
ale potrzebuje Subedit do robienia napisów
no to widzę że nie da rady :/