Nie jesteś zalogowany.
iPody grają dość zimno
Mnie iPody bardziej zrażają przez bardzo wkurzającą metodę wrzucania muzyki - przez Itunes - który jest po prostu shitem, lub ewentualnie programy trzecie które są już zazwyczaj płatne. IPod chwalę tylko za bardzo dobre baterie.
moim zdaniem średnio by pasowały do Aurvan, które z tego co sprawdzałem to i tak już mają problem z basem
To ja nie wiem jakie Ty sprawdzałeś bo Aurvanki doskonale sobie radzą z basem. Wcześniej używałem Ep-630 a jeszcze wcześniej kossy które są sławne ze swoich "mocnych" basów to mam porównanie. Róźnica w jakości dźwięku jest ogromna - mimo, że bez sztucznego podbijania basów to napewno nie powiedział bym, że sobie z nim nie radzą. Toć to dla mnie herezje.
irivery przebija jakością dzwieku creativy od zawsze - uzytkowałem obu firm i potwierdzam
A czy wiesz czym jest X-Fi, że tak jasno stawiasz sprawę?
A nie lepiej zainwestować trochę więcej kasy i kupić sobie telefon, który jest przeznaczony do muzyki? Masz 2 w 1 za trochę większą kasę.
Mam nokię N91 tylko dla muzyki : D
fudo napisał:cieslak napisał:A nie lepiej zainwestować trochę więcej kasy i kupić sobie telefon, który jest przeznaczony do muzyki? Masz 2 w 1 za trochę większą kasę.
Jak komuś zależy na jakości dźwięku to telefon odpada.
Przecież telefony przeznaczone do muzyki, tzw. xpress music od nokii mają dobre głośniki. No chyba że ktoś chce bardzo dobre.
Nie no suchać muzyki przez głośnik telefonu to już desperacja
45% jakości muzyki to format kodowany nagrania.
45% jakości muzyki to słuchawki.
10% to odtwarzacz.A to że na jednym czy drugim "jakość" jest inna, to nie prawda, to Equalizer.
Co za bzdury tu wypisujesz. Dobry odtwarzacz ma takie samo znaczenie jak dobre słuchawki. Gdyby tak nie było nie dodwali by specialnych procków/układów tylko do przetwarzania dźwięku do tych lepszych playerów. Co do formatu - to chyba logiczne, że nie będę słuchal mp3 128 kbps
Ja z kolei poleciłbym Sony S63x lub A82x. Dobry sprzęt za niewielką kasę. Do tego w zestawie masz słuchawki, które moim zdaniem są lepsze niż Aurvany.
Ciężko znaleść jakieś info o tych soniakach więc odpada. A co do słuchawek - one mnie tak samo interesują jak możliwość odtwarzania filmów. Mam swoje ZENki i wątpie by w cenie do 300 zł za słuchawki dostał coś lepszego. Więc puki nie wygram totka albo nie zniszcze, spalę, zgubię tych co mam, innych nie kupię
Na dniach jadę szukać iriver Clix 2
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
moim zdaniem średnio by pasowały do Aurvan, które z tego co sprawdzałem to i tak już mają problem z basem
To ja nie wiem jakie Ty sprawdzałeś bo Aurvanki doskonale sobie radzą z basem. Wcześniej używałem Ep-630 a jeszcze wcześniej kossy które są sławne ze swoich "mocnych" basów to mam porównanie. Róźnica w jakości dźwięku jest ogromna - mimo, że bez sztucznego podbijania basów to napewno nie powiedział bym, że sobie z nim nie radzą. Toć to dla mnie herezje.
Ok, może się źle wyraziłem - nie tyle sobie z nim nie radzą co moim zdaniem mają go zwyczajnie mało - koszą średnicą i górą, natomiast aby miały zadowalającą mnie ilość basu, to nawet na swoim dość ciepło grającym iriverze T10 musiałem wbijać srs z podbiciem basów na 10 (nie wiem, może kwestia przejścia z KPP). Ogólnie z tymi Aurvanami to specyficzna sprawa jest - jedni się nimi zachwycają, drugim się ich dźwięk nie podoba się do tego stopnia, że sprzedają je na Allegro (lub próbują zwrócić) po 2 dniach użytkowania .
turunks napisał:irivery przebija jakością dzwieku creativy od zawsze - uzytkowałem obu firm i potwierdzam
A czy wiesz czym jest X-Fi, że tak jasno stawiasz sprawę?
Sprawa jest o tyle jasna, że jak dotąd najlepszy player wyprodukowany przez Creativa nie dorównuje najsłabszemu playerowi wyprodukowanemu przez iriver, więc wątpię aby był jakikolwiek sens porównywać tego X-Fi z Clixem 2, który nawet jak na irivery ma już niemal status legendy. Zresztą imo ogólnie Creative powinien skończyć na tym, na czym zaczął - na kartach dźwiękowych. Playery mają do bani (no dobra, jeszcze parę średnich się znajdzie), głośniki jeszcze gorsze, słuchawki... mają parę niezłych modeli, ale z tego co się orientuję to najlepszy z nich - Aurvana Live nawet nie był przez nich zaprojektowany.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2009-05-08 08:55:09)
Źle mnie zrozumiałeś. Cóż, sam mam Nokię 5610 i słucham dość często muzy przez słuchawki i muszę przyznać, że jak na moje wymagania, dźwięk jest bardzo dobry.
Tu masz bardzo ciekawy sprzęt: http://www.ceneo.pl/1541199s
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
wracając do tego co napisał SethZero. Owszem są rzeczy, które stają sie często standardem ale producenci chcąc pokazać swoje "atuty" często odstają od standardów nawet za cenę wzrostu kosztów produkcji. Może i w większości odtwarzaczy jest stosowany ten sam kontroler co nie znaczy, że w każdym. Druga sprawa istnieje coś takiego jak opłata licencyjna i często producenci woła zrobić coś swojego i wyjdzie te pare groszy taniej (chociaż nie zawsze lepiej ) a nie będą wzbogacać konkurencji ;]. Przesypiając sie z tym przypomniałem sobie, że często nawet głupi układ ścieżek na płytce drukowanej i rodzaj zastosowanych przetworników ma wpływ na obraz/dźwięk ;] więc nawet korzystając z najlepszych dostępnych części można zrobić bubel i vice versa
PS. porównanie może dziwne ale spotkałem się również w jakimś odtwarzaczu DVD z przypadkiem wmontowania lepszego procesora i rezygnacją z układu graficznego. Całość była przetwarzana programowo
Ostatnio edytowany przez rezor1991 (2009-05-08 16:12:09)
i tak nic nie pobije ifp-799...padl mi 2 lata temu, mialem kilka playerow do tej pory i zaden sie nie umywa
no co Ty nie ma to jak zapuscic glosno jakas muza np. w autobusie tak coby wszyscy slyszeli ;p
Tu masz bardzo ciekawy sprzęt: http://www.ceneo.pl/1541199s
mam i średnio jestem zadowolony...
bateria krótko trzyma
są problemy z przesyłaniem danych na player
źle wyłączysz i wszystkie ustawienia sie resetują
Pozdrawiam
Takich ludzi co se puszczają muze w autobusie to mi najbardziej żal...co mama na słuchawki nie dała? -.-
Nie chwale sie tym, ze pisze poprawnie po polsku.
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
Tutaj masz mały teścik iRivera.
Co do słuchawek wolałbym cos nausznego (AKG, Koss). W przypadku dousznych dzwiek odbija sie od bebenka co za tym idzie traci na jakosci i latwo niszcza słuch.
edit:
lol, to żeś walnął, a jaki dzwięk sie nie odbija od bębenka?
Nie chodziło mi do końca o to, ale już nie ważne.
Bynajmniej sprzęt dokanałowy wydaje mi się mało komfortowy.
Ostatnio edytowany przez Shirow (2009-05-08 23:43:40)
lol, to żeś walnął, a jaki dzwięk sie nie odbija od bębenka?
Nie chwale sie tym, ze pisze poprawnie po polsku.
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
Sidorf napisał:Tu masz bardzo ciekawy sprzęt: http://www.ceneo.pl/1541199s
mam i średnio jestem zadowolony...
bateria krótko trzyma
są problemy z przesyłaniem danych na player
źle wyłączysz i wszystkie ustawienia sie resetująPozdrawiam
1. Zależy dla kogo 10 godzin to mało ;]
2. Nie doświadczyłem
3. j/w
Więc albo ci trefny towar wysłali albo masz pecha :]
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"