Nie jesteś zalogowany.
W najbliższej przyszłości chcę kupić coś nowego i chętnie posłucham sugestii i propozycji co do odtwarzaczy Wymagnia to mam głównie co do jakości dźwięku - filmy mnie nie interesują - równie dobrze może nie być tej opcji.
Jak do tej pory to zastanawiam się nad IRIVER i Creative ZEN X-Fi
Wiem, że jest takie forum jak mp3store ale nie mam tam konta.
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Z dwóch podanych: iriver Clix 2 i kropka. A konto na mp3store warto sobie założyć aby się upewnić, i ewentualnie sprawdzić czy są jakieś inne propozycje.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2009-05-07 16:46:04)
Na mp3store można pisać w odpowiednich działach bez zakładania konta,
zresztą co to za problem je założyć?
Nie napisałeś też z jakimi słuchawkami ma się zgrać ten odtwarzacz.
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
Słuchawki już mam - Creative Aurvana In-Ear ale na 90% jak nie znajde nic lepszego biorę tego IRIVER'a
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
ja bym jeszcze na Twoim miejscu zainteresował sie takim urządzeniem jak iPod video za to ~650zl (jeśli nie zależy Ci na gwarancji) kupisz z dyskiem 80GB . Miałem wersje 30GB i sprawował sie zajeb**cie Tu masz 30-ke ;]
iPody grają dość zimno, moim zdaniem średnio by pasowały do Aurvan, które z tego co sprawdzałem to i tak już mają problem z basem .
A może coś firmy Vedia? Mam taką i pod względem jakości jestem bardzo zadowolony. Aczkolwiek nie jestem "audiofilem" i nie mam się za bardzo do czego odnieść. Z tego, co czytałem w Internecie też jest chwalona.
irivery przebija jakością dzwieku creativy od zawsze - uzytkowałem obu firm i potwierdzam
A nie lepiej zainwestować trochę więcej kasy i kupić sobie telefon, który jest przeznaczony do muzyki? Masz 2 w 1 za trochę większą kasę.
A nie lepiej zainwestować trochę więcej kasy i kupić sobie telefon, który jest przeznaczony do muzyki? Masz 2 w 1 za trochę większą kasę.
Jak komuś zależy na jakości dźwięku to telefon odpada.
Ostatnio edytowany przez fudo (2009-05-07 21:50:43)
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
A może coś firmy Vedia? Mam taką i pod względem jakości jestem bardzo zadowolony. Aczkolwiek nie jestem "audiofilem" i nie mam się za bardzo do czego odnieść. Z tego, co czytałem w Internecie też jest chwalona.
Również mam odtwarzacz Vedii (A10 konkretnie) i jest całkiem całkiem, choć szczytem jeśli chodzi o jakość dźwięku nie jest. Bateria długo trzyma, dźwięk jest dość dobry (jak dla mnie ), przy czym na fabrycznych słuchawkach to była makabra. A10, ma co prawda, jeszcze kilka niedociągnięć w oprogramowaniu, ale niedługo powinni to naprawić.
cieslak napisał:A nie lepiej zainwestować trochę więcej kasy i kupić sobie telefon, który jest przeznaczony do muzyki? Masz 2 w 1 za trochę większą kasę.
Jak komuś zależy na jakości dźwięku to telefon odpada.
Przecież telefony przeznaczone do muzyki, tzw. xpress music od nokii mają dobre głośniki. No chyba że ktoś chce bardzo dobre.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2009-05-07 21:56:26)
45% jakości muzyki to format kodowany nagrania.
45% jakości muzyki to słuchawki.
10% to odtwarzacz.
A to że na jednym czy drugim "jakość" jest inna, to nie prawda, to Equalizer.
Nie chwale sie tym, ze pisze poprawnie po polsku.
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
a jak equalizer jest wylaczony ? to tylo zniekształca dzwiek sztucznie - dobrze dobrane sluchawki zamiast niego miec
Ja z kolei poleciłbym Sony S63x lub A82x. Dobry sprzęt za niewielką kasę. Do tego w zestawie masz słuchawki, które moim zdaniem są lepsze niż Aurvany. W trybie serwisowym można zmienić parametry dac'a, więc możesz dostosować sygnaturę dźwięku do swoich potrzeb. Bateria trzyma o wieeele dłużej niż w Zenie (2 razy dłużej z palcem w pupce), jeżeli nie interesują cię filmy to wyświetlacz też będzie ok. Kolejną zaletą jest też to, że odtwarzacz włącza się w ułamek sekundy, jeżeli słuchaliśmy muzyki w ciągu ostatnich parunastu godzin.
Ogólnie sprzęt warty polecenia.
rezor1991 nie rozśmieszaj mnie. Widze że nie znasz działania playerów. Player ma za zadanie tylko odkodować dany dźwięk. Jeżeli chcesz zobaczyć w różnice w jakości to musisz porównać byle jaki player mp3 z komputerem i kartą muzyczną creative za 1000zł+.
Poczytaj troche "małego elektronika" to bedziesz wiedział wszystko ^^.
A sterownik dzwieku jest od 2005 roku używany taki sam we wszystkich playerach...
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
Jeżeli wszystkie jadą na tym samym, a wszystko jest kwestią eq, to czemu jakoś niezależnie ile bym kombinował to nie mogę na iriverze T10 osiągnąć dźwięku z ipodów (i na odwrót)? Nawet gdyby założyć, że jest kwestia tylko programowa, to i tak ciężko jest w tym wypadku zmienić soft dostarczony przez producenta (nie licząc paru playerów, w których idzie wgrać Rockboxa), a co za tym idzie i tak jesteśmy skazani na indywidualne brzmienie konkretnego odtwarzacza.
jakoś nie interesowały mnie nigdy zbytnio bebechy mp3-jek i innych takich więc nie wiem co do nich dają ;] skoro mówisz, że taki sam wszędzie to poza samym eq różnicy nie będzie ;] ale jeśli chodzi o działanie to wiem co i jak ;] elektroniką i sprzętem trochę się zajmuję i od roku serwisuje różne urządzenia i je modyfikuje ale w sprawie odtwarzaczy nie będę sie kłócił bo poza jakąś wiedzą na temat budowy i układu przeciętnego urządzenia nie wie nic ale ciekawi mnie stosowanie tego samego kontrolera we wszystkich playerach o.O aż sie domagam o dowody
To ze na kazdym jest inne brzmienie, to dlatego ze wykorzystują inny soft, inny soft=inny eq.
rezor podam ci przkład. w komputerach jest stosowany procesor muzyczny ac97 bo jest w miare dobry i co najwazniejsze cena-wydajność jest dobra, a zauważ że ten procesor jest stosowany juz od b. dawna i dalej go stosują nawet w najnowszym sprzęcie. Podobny myk jest w playerach tylko że bardziej "okrojony".
Proponuje kupić player który można łatwo modować i jest ergonomiczny.
Ja mam starego creativa zmodowanego za 90zł i słuchawki firmy sennheiser za 220zł (douszne).
I od paru lat nie słyszałem żadnego playera który by lepiej grał, a testowałem takie po 300zł+.