Nie jesteś zalogowany.
Nie wdawajcie się w konwersacje z ~ledziux, bo głupoty opowiada, po prostu go ignorujcie to może mu się to znudzi.
Głupoty to akurat ten twój post zawiera.
I nie musisz kłamać na mój temat.
Informacje znajdziecie także tu: http://www.blackouteurope.pl/ Podpisujcie ludzie! To wiele nie znaczy, a zachowamy internet jaki jest teraz.
KieR napisał:Nie wdawajcie się w konwersacje z ~ledziux, bo głupoty opowiada, po prostu go ignorujcie to może mu się to znudzi.
Głupoty to akurat ten twój post zawiera.
I nie musisz kłamać na mój temat.
do tej pory byłem przeciwko banom za głupotę
\/ ostatnio w Polsce cofali głosowanie więc w polityce nie można być niczego pewnym
Ostatnio edytowany przez skam123 (2009-04-30 22:50:59)
Ta, przydałby się pewnemu osobnikowi, który nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafi 6.^.
A co do tematu, to i tak wątpię żeby taka ustawa przeszła.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-04-30 22:49:17)
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex … FIN:PL:DOC
Ponadto w przedstawionym projekcie znajdziecie uzasadnienie, cel i podstawy wprowadzenia owych zmian.
Kocham te europejskie dokumenty i ich konstrukcję. Dla dwóch linijek konkretów musisz przekopać się przez sto stron gówna.
Ech... Odnoszę dziwne wrażenie... Że UE zamiast zmierzać ku najlepszej demokracji, zmierza w drugą stronę. W tą od której niedawno uciekliśmy. Bo czym ma się różnic ocenzurowana UE od ocenzurowanego nieistniejącego już ZSRR? Hmm? Kolorem flagi? Masa kretyńskich przepisów, wymogów... Mówią że Polska to kraj absurdu... Unia nas powoli dogania, a może już dogoniła..
Przegoniła nas, stary. A co w tym wszystkim jest najśmieszniejsze, obecna sytuacja idealnie pokrywa się z przepowiednią niejakiego Karola Marksa. Marzy mi się tylko, by nie sprawdziła się jej ostatnia część.
Rozumiem, gdyby to miało na celu wyniszczenie rasizmu, homofobi, faszyzmu, pedofilii i innego tego typu gówna z neta. Proszę bardzo... ale nie kosztem zwykłych ludzi.
Nie wiem, czy się z Tobą zgodzić. Jestem przeciwko stronom namawiającym do gnębienia czarnych, żydów, gejów i wszystkich innych mniejszości, ale nie chcę, by komuś znowu coś uderzyło w dekiel, żebyśmy poszli w stronę tej chorej poprawności politycznej i każda stronka, na której znajdziesz słowo "czarnuch", była zamykana. Dziś gej może cię, co doskonale pokazuje przykład obecnej wicemiss Stanów, nazwać suką, ale jeśli ty powiesz na niego cokolwiek, okażesz się być nietolerancyjnym chamem i będziesz piętnowany w każdym brukowcu. Jak śpiewał Kazik: "Pastor King nie był Murzynem, ani nawet czarnym - on był Afroamerykaninem". To już nie jest równość, to jest absurd. Świat stanął na głowie...
BTW: Żebyśmy mieli jasność - nie jestem jakimś chorym gościem, który wyjeżdża na drogi z bronami i krzyczy "Precz z Unią", ale nie podoba mi się to, co się teraz w Brukseli wyprawia. Jakbyśmy nie mogli mieć zwykłej, zdrowej unii gospodarczej, jak na przykład ta w Amerykach.
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2009-04-30 22:59:41)
"Skazany na zajebistość"
Ja to pisałem od początku że takie rzeczy to absurd i nigdy nie przejdą. Natomiast taki pomysł wcale nie jest wyjątkiem bo już wiele razy czytało się o innych podobnych głupotach choć na inny temat.
Z tym absurdem i pewnością że nie przejdzie byłbym raczej ostrożny. Pamiętajcie, że Unia od prawie roku radzi, by zakazać Microsoftowi dodawania Internet Explorera do ich własnego systemu operacyjnego i zmusić do dołączenia do niego produktów konkurencji. Kiedyś było też coś o przepisie regulującym kąt zakrzywienia sprzedawanych bananów (sic!). Panowie z Brukseli najwyraźniej bardzo się nudzą, bo przychodzą im do głowy coraz bardziej nienormalne pomysły. Lepiej więc mieć na nich oko i interweniować zawczasu.
Kiedyś było też coś o przepisie regulującym kąt zakrzywienia sprzedawanych bananów (sic!).
Wolę stwierdzenie, że marchewka jest owocem, by Portugalia mogła dostać dotacje na produkcję marchewkowych dżemów, ich regionalnego wymysłu.
"Skazany na zajebistość"
Przegoniła nas, stary. A co w tym wszystkim jest najśmieszniejsze, obecna sytuacja idealnie pokrywa się z przepowiednią niejakiego Karola Marksa. Marzy mi się tylko, by nie sprawdziła się jej ostatnia część.
Oby nie...
Nie wiem, czy się z Tobą zgodzić. Jestem przeciwko stronom namawiającym do gnębienia czarnych, żydów, gejów i wszystkich innych mniejszości, ale nie chcę, by komuś znowu coś uderzyło w dekiel, żebyśmy poszli w stronę tej chorej poprawności politycznej i każda stronka, na której znajdziesz słowo "czarnuch", była zamykana. Dziś gej może cię, co doskonale pokazuje przykład obecnej wicemiss Stanów, nazwać suką, ale jeśli ty powiesz na niego cokolwiek, okażesz się być nietolerancyjnym chamem i będziesz piętnowany w każdym brukowcu. Jak śpiewał Kazik: "Pastor King nie był Murzynem, ani nawet czarnym - on był Afroamerykaninem". To już nie jest równość, to jest absurd. Świat stanął na głowie...
Osobiście uważam, że co innego nazwać kogoś suką... a co innego jebanym pedałem... czy coś w ten deseń. Wszystko zależy od kontekstu wypowiedzi... Jakby to ująć... hm... Co innego jest dyskryminacja rasowa, a co innego nazwanie kogoś czarnym, od tak sobie. Co innego jest krzyczenie przez całą ulicę "Wypierdalaj czarnuchu! Polska to kraj białych" (Byłem światkiem... Kraków przed wejściem na tą zabytkową cześć UJ'ta. Przykre, ale prawdziwe, nawet jak staniesz w obronie takiej osoby to jedyne co cię czeka to "Chcesz wpierol?" No i mamy pogadane.) A czym innym jest używanie słowa czarny, biały, żółty czy jak przyjadą do nas kosmici zielony (czy jakiego tam koloru będą). Trzeba widzieć granicę, co jest dyskryminacją, a co nie... Skoro ktoś ma czarną skórę jest czarny, skoro ktoś ma ćwierć mózgu jest głupkiem... To proste.
Skoro za każde takie hasło szło by się sądu... To w takim razie, jeżeli ktoś by mi powiedział, "te mały" ^^ (Ech... ta marne 175cm) to też bym miał go prawo pozwać? No bo mnie dyskryminuje ze względu na wzrost... Jeżeli kogoś nie przyjmą na uniwerek bo jest za głupi, to też ma prawo pozwać uniwersytet? Zaczynamy krążyć wokoło absurdu...
Takie małe podsumowanie... Przecież nazywając kogoś czarnym, białym itd. Ja go uważam za gorszego, po prostu ma inny kolor skóry i tyle... Trochę inaczej jest homoseksualistami... Bo tu większość określeń, ma na celu ich obrazę...
Żeby nie było offtopica... To wydaje mi się że to nie przejdzie... No bez jaj ^^ Urodziłem się już w wolnym kraju i niech tak pozostanie.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-04-30 23:25:11)
Luk4s, ale ja już nie mówię o jakimś strasznym obrażaniu. Wyobraź sobie, że wyskakuje dziś jakiś polityk do TV i mówi, że nie lubi Żydów. To jest jego opinia, nie namawia nikogo do nienawiści, ale media od razu go niszczą. O tym mniej więcej mówię. Jeśli takie coś praktykowano by w Internecie, byłaby to katastrofa. Swoją drogą - nie lekceważ maniaków. Podam Ci przykład: absolutnie niewinną grę Loco Roco (klik) oskarżono o rasizm, ponieważ czarne kuleczki są złe.
BTW: Wiem, że za mocno się wkręcam, ale naprawdę nienawidzę poprawności politycznej.
"Skazany na zajebistość"
robicie problem jak to przejdzie to po polskiemu im wytłumaczymy, że mają tę ustawę cofnąć...
Z kilofami na Brukselę, nie będzie nam Brukselczyk pluł w twarz !!
Ostatnio edytowany przez luki349 (2009-05-01 00:11:44)
To w takim razie, jeżeli ktoś by mi powiedział, "te mały" ^^ (Ech... ta marne 175cm)
kurczę z moimi 174cm ledwie co do małych się zaliczam ??
co do polityki to niczego nie można być pewnym, równie dobrze politycy mogą dojść do wniosku że ten przepis jest bardzo potrzebny jak również mogą uznać go za absurdalny. zostaje więc nam tylko podpisywanie takich postulatów i czekanie na wynik głosowania i finalnego wyglądu ustawy
BTW: Wiem, że za mocno się wkręcam, ale naprawdę nienawidzę poprawności politycznej.
Ja też... I Cię rozumiem
kurczę z moimi 174cm ledwie co do małych się zaliczam ??
A pijesz mleko? Bo ja nie... Jak to ujął pewien alchemik, nie będę pił białej lury z krowy
Pomysły polityków są jak numerki w totolotku, nigdy nie wiesz jakie będą ;P Z tym że po pomysłach polityków nie ma się co spodziewać milionów na koncie
Może kogoś zainteresuje:
Janusz Korwin-Mikke o cenzurowaniu internetu
Ostatnio edytowany przez kiczowatykoles (2009-05-01 00:44:43)
http://hatak.pl/news/5647/TVP_znowu_obraza_internautow/ - coś dla nas, czyli o akcji ograniczenia netu w TVP. Swoją drogą współczuje dziewczynie, co się przyznała do kamery że ściąga filmy z sieci.
PS. Wiadomo coś jak potoczyła się debata?
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2009-05-05 23:01:38)
Nienawidzę polskiej telewizji, oni wszystko uogólniają. Konkretnie wskazują, że coś jest złe, a inne rzeczy pomijają. Poza tym telewizja jest na usługach rządu, więc czego można tu oczekiwać?
Nienawidzę polskiej telewizji, oni wszystko uogólniają. Konkretnie wskazują, że coś jest złe, a inne rzeczy pomijają. Poza tym telewizja jest na usługach rządu, więc czego można tu oczekiwać?
Na usługach jakiego rządu? Wiesz kto jest w zarządzie?
Na usługach jakiego rządu? Wiesz kto jest w zarządzie?
W tym pytaniu jest jakiś haczyk? Lol. Wystarczy posłuchać wiadomości i wszystko staje się jasne. Politycy walczą w mediach, bo są one uznawane za wiarygodne źródło informacji.
Aurius, poprzez słowo media miałem na myśli wszystkie, czyli publiczne, jak i prywatne^^ Dobra, nie offtopuje już.
Ostatnio edytowany przez Envie (2009-05-05 23:59:43)
W zarządzie TVP są ludzie związani z Samoobroną i Ligą Polskich Rodzin. Nie ma tam przedstawicieli rządu.
Politycy walczą w mediach, bo są one uznawane za wiarygodne źródło informacji.
To zależy które. TVP do nich się IMO nie zalicza. Taki mały offtop.