Nie jesteś zalogowany.
ale jak bym pojechał na wlasna reke
A co to za konspiracja z tym "czymś"? Czyżby jakiś nielegalny przemyt się tu kroił Swoją drogą aktualizacje na blogu Prince_Vegety byłyby mile widziane. Btw powodzenia na maturze
~akira1984, wkońcu ~Prince_Vegeta i ~marcin2 chyba jechali na ślepo.
~PenTragon, dodaj że na 2 tygodnie, pewnie
Tak na dwa tygodnie
PS.
nieważne na ile jedziesz i tak bedziesz to pamiętał do końca życia
Ostatnio edytowany przez PenTragon (2009-05-01 22:28:37)
i wlasnie mi oto chodzi ze nie jestem pewien ile mam sobie kaski przygotowac jezeli bym chciał poleciec do japonii
a mniej wiecej to ile kosztuje tak wypad
U mnie jakoś około 100.000 Y na tydzień. Hotel + wyżywienie + pociągi + inne duperele (pościel, figurki, pamiątki itp + night life) Z tym, że nie szukałem tanich noclegów, tylko brałem pierwszy lepszy. Czasem 5900 Y za nocleg, czasem 10.000 Y. Innymi słowy - nie oszczędzałem.
Więc powiedzmy, że 300.000 Y na 3 tygodnie + przelot.
Za przelot płaciłem 450 euro w Air France.
Na jedzenie i picie potrzebujesz ~1000 Y dziennie.
Metro kosztuje 120-290 Y w zależności od odległości między stacjami.
Shinkansen z Tokyo do Kyoto 12.500 Y
A co to za konspiracja z tym "czymś"? Czyżby jakiś nielegalny przemyt się tu kroił
Hi-mi-tsu!
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2009-05-01 22:42:25)
A nie lepiej wybrać się do Japonii z jakąś zorganizowaną wycieczką? Zawsze na takiej wycieczce łatwiej jest kogoś poznać, a poza tym nie ma tylu problemów. Ja bałbym się pojechać do kompletnie obcego mi kraju z myślą, że jakoś to będzie.
Poza tym zastanawiałem się też nad wyjazdem do Chin bądź Korei. Mam znajomego, który jeździ do Hongkongu po m.in. gry i anime^^ Bardzo tanio tam jest.
Dokładnie pierwszy raz najlepiej jechac z organizowaną grupą, a potem to już jak ci sie podoba. Takie moje zdanie
wlasnie oto chodzi ze wycieczki maja swoje charmonogramy a wypad na wlasna renke nie ma
Ja uważam odwrotnie. Wg. mnie lepiej jest jechać na żywca. To jest prawdziwa przygoda i na pewno więcej wrażeń niż na jakieś wycieczce. Robisz co chcesz
~marcin2, możesz powiedzieć ile tak w złotówkach wydałeś na całe te 3 tygodnie swojego pobytu w Japonii?
chyba sie wybiore na taka wycieczke mysle ze z 20000zl wystarcz
~marcin2, możesz powiedzieć ile tak w złotówkach wydałeś na całe te 3 tygodnie swojego pobytu w Japonii?
Ciężko powiedzieć. Miałem tylko euro ze sobą i wydałem w sumie jakoś 3k.
Btw, też wcześniej myślałem, że wypad ze zorganizowaną wycieczką jest lepszy. Ale treraz wiem, że tak nie jest. Wystarczy dobry przewodnik po mieście i mapa.
Jechałem pociągami kilkaset kilometrów do jednej wsi. Można zapytać: dlaczego tam, skoro można gdzieś bliżej? Ano dlatego, że chciałem tam pojechać i to miejsce zobaczyć. O to tutaj chodzi. Można zapomnieć o tym w grupie wycieczkowej. Nie chodziłem też po muzeach. Czemu? Bo wolałem posiedzieć w parku nad wodą otoczony lasem kwitnących drzew wiśni. Itd..
Inną sprawą jest wyjazd zorganizowany przez biuro podróży i inną wyjazd na własną rękę, czy to w małej grupie, czy samemu.
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2009-05-01 23:42:08)
3 tysiące euro na obecny przelicznik walutowy to coś koło 13611,6 zł Czyli powiedzmy, na luksusowy wyjazdy starczyłoby pewnie 20 tysięcy ze spokojem
Jak by ktoś kiedyś organizował grupowy wyjazd, to z chęcią się w grupce z kimś zabiorę
Jak by ktoś kiedyś organizował grupowy wyjazd, to z chęcią się w grupce z kimś zabiorę
Kiedy?
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2009-05-01 23:44:20)
ja bym sie wybrał w kwietniu przyszlego roku (tylko nieumiem zabardzo angielskiego)
Ostatnio edytowany przez akira1984 (2009-05-02 08:35:27)
ja bym sie wybrał w kwietniu przyszlego roku (tylko nieumiem zabardzo angielskiego)
IMO koniec marca - kwiecień jest najlepszym okresem na wyjazd. Głównie z powodu sakury. Nie ma nic piękniejszego. Co innego jest widzieć to wszystko w necie czy TV, a być tam samemu na miejscu...
Co do jęz. agnielskiego to nie musisz się przejmować Całkowicie wystarczy japoński
tylko te godziny w samolocie ale dla takiego wypadu sie opłaca
Ostatnio edytowany przez akira1984 (2009-05-02 09:07:47)
To masz cały rok na to by się go naumieć
No ale za rok to i ja się piszę na taki wyjazd. Samemu niechciał bym jechać - musiałbym z kimś tego banana na ryju dzielić
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
a najwazniejsze czy na wypad do japoni trzeba wize