Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam taki dziwny problem
Piszę wypracowanie z wyjustowanym tekstem i próbuję ostatnią pojedyńczą literę przenieść do następnego wiersza, ale powoduje to znaczne skrócenie się wiersza, w którym była ta literka. Nie mogę wyrównać tej linijki w żaden sposób. Pomożecie?
Czy jest możliwość ustawienia, aby ta pojedyńcza litera z końca wiersza automatycznie się przenosiła do następnego?
uzyj twardej spacji
Przenosi się wtedy literka razem z całą twarda spacją.
Ale już chyba wiem. Dałem po wyrazie jedną twardą spację a potem zwykła spacja cały czas dopóki litera zejdzie do następnego wiersza.
Mam nieco starszego Worda. Ten nowy mnie trochę denerwuje. Wyszukiwanie potrzebnych opcji, które powinny być od razu pod ręką jest bardzo denerwujące.
Jak dla mnie to poza wyglądem ten nowy Word nic nie wnosi. I jeszcze ten format "docx"
Kiedyś słyszałem, że jednak była gdzieś ta opcja automatycznego przenoszenia ostatniej litery do następnego wiersza, ale możliwe, że jest to w innej wersji.
Ostatnio edytowany przez Endru (2009-04-25 22:34:22)
Przenosi się wtedy literka razem z całą twarda spacją.
Ale już chyba wiem. Dałem po wyrazie jedną twardą spację a potem zwykła spacja cały czas dopóki litera zejdzie do następnego wiersza.
Twardą spacje dajesz między literą, którą chcesz przenieś, a wyrazem stojącym za nią. Wtedy litera ta będzie na stałe związana z tym wyrazem.
A nowy word może nic nie wnosi ale w końcu trzeba się w niego zaopatrzyć bo na starszych wersjach nie otworzysz nowych plików, a coraz więcej korzysta się z nowego worda.
Co do .docx to stary Word (np. 2000) go obsługuje, wystarczy tylko zassać specjalną pakiet do niego ze strony Microsoft'u
Ostatnio edytowany przez wolume (2009-04-25 23:02:53)
Coraz więcej korzysta z nowego, bo nie potrafią ściągnąć patcha do otwierania docx w starszych wersjach
Ale jakie korzyści przynosi taki format? Co nowego on wnosi? :/
Ostatnio edytowany przez Endru (2009-04-25 23:08:41)
Wnosi to, że ludzie zmuszeni są do korzystania z nowszych wersji, które muszą kupić, a microsoft na nich zarobi. Najgorsze w nich jest to że wymuszają zgodność innych programów z tym formatem. A wiecznie z jakimś patchem nie będzie się pracować i w końcu zakupi się tą nową wersje. Dlatego lepiej wcześniej zacząć i przynajmniej się go nauczysz.
Dokładnie tak samo jak w przypadku Visty
Ile to już razy wymuszali, aby twórcy gier na siłę dodali konieczność posiadania Visty.
Jednak nawet to niektórym udało się obejść
Strony 1