Nie jesteś zalogowany.
We Francji przeszła ustawa odnośnie tego iż, osoby, które nagminnie (3x) łamią prawa autorskie będą odcinane od internetu
link do artykułu na gazeta.pl
Ciekawe czy coś podobnego przeszło by w Polsce ?!
z Polsatu czy TVN24?
pojechało ich...
Jeszcze tylko polityków uczciwych czy księży wierzących w to co mówią, a mamy uTOPIE jak za czasów Hitlera
Dokładnie...
A w Polsce jakby to przeszło to cały kraj był by bez netu xD
Po za tym Polacy zawsze znajdą jakiś sposób na nielegalny net
Ale Francuzi są za porządni
(KKnD naucz że się wreszcie pisać!)
Pozdro...
Ach życie płynie, a anime leci
~Supprzem
To miałem w zamyśle...
Jak by ktoś nie jażył co napisałem:
Jak zamierzają to wprowadzić ?
Chyba polacy muszą im pokazać jaki to dziurawy system...
Ide do kiosku, kupuje internet na karte za 5 zł i co?
A co z sieciami lokalnymi, WAN'em, Wifi i innymi?
Całe miasto nie bedze miało neta bo ktoś mp3 sciągnął?
Pierwsza rzecz nad jaką należy się zastanowić to wykrywalność. Nie od dziś wiadomo, że to właśnie niska wykrywalność jest powodem dla którego naruszanie praw autorskich uchodzi ogromnej większości społeczeństwa na sucho dlatego, bo zwyczajnie nie jest wykrywana,a policja, nie dysponując dowodami nie może uzyskać sądowego nakazu przeszukania. Nie mając pewności czy ktoś ma nielegalnie rozpowszechniane treści, nie mogą zebrać dowodów i koło się zamyka.
Równie dobrze można wprowadzić dożywocie, a niewiele by to zmieniło. Kolejne puste, zbędne i niewykonywalne przepisy.
UE nie pozwoli na odcinanie piratów od Internetu
UE nie odetnie piratów od sieci
W Polsce mało prawdopodobne że coś takiego by przeszło, a już na pewno nie miałoby żadnych szans w starciu z rzeczywistością.
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
u nas nie ma nawet prawa dobrego zeby scigac za nielegalne oprogramowanie xD. Mialem juz daaawno temu rewizje na chacie... przyszlo dwoch milych panow, z tekstem ze po domu chca sie rozejrzec. 1 sprawa bez nakazu ani rusz. Mieli nakaz - no coz (ale mi sei rymuje xD) pytaja o sprzet komputerowy gdzie jest itp ;] mowie ze na gorze schodami. szybko korki wylaczylem na rozdzialce(tak wiec w gniazdkach w pokoju pradu nie bylo) i mowie ze komputer nie dziala. Sprobowali odpalic na szafce zobaczyli tylko ejay5 oryginal i jakies gierki brata z gazety. dziekuje dowidzenia i po sprawie...
"iż internauci będą identyfikowani jedynie po adresie IP" - Buahahahahaha
Równie dobrze mogą tą ustawę wyrzucić do kosza na śmieci.
Koniec piractwa to będzie, jak statystyki DL/UL będą bliskie 0%.
Ten przepis to kolejny straszak i nic więcej.
Koniec "piractwa" będzie dopiero wtedy, kiedy to sięstanie legalne ^^"
do sterowników kart sieciowych itp, ma być dołączane oprogramowanie sprawdzające czy program który ściągasz ma być legalny :/
zawsze można obejść takie sterowniki
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
do sterowników kart sieciowych itp, ma być dołączane oprogramowanie sprawdzające czy program który ściągasz ma być legalny :/
niewykonalne, fantazja dla ludzi nie znajacych sie na informatyce, czyli straszak pod publike
nie wiem jak oni mają to wykonać, ale z tego co słyszałem to ustawa przeszła na nadzwyczajnym spotkaniu w nocy (było 16 posłów) więc ktoś ładnie wziął w łape
Druga sprawa, że CD i DVD z bazaru powrócą do Francji teraz jak bumerang
Ostatnio edytowany przez luki349 (2009-04-07 21:35:33)
ciekawe jakim cudem? xD karty sieciowe musialy by byc w takim razie udoskonalone o wlasne systemy i dodatkowe uklady ktore by przechowywaly jakas czesc pakietu danych zeby z kilku kawalkow sprawdzic chociaz czy to jest program a po 2 musialy by miec dostep do jakiejs bazy danych ktora by podoawala informacje o legalnosci pliku... czy my zyjemy wciaz na ziemi w 21w czy moze ja cos przespalem i latamy po kosmosie uzywajac superkomputerow?
Druga sprawa, że CD i DVD z bazaru powrócą do Francji teraz jak bumerang
czuje ze to zadanie dla nas Polacy xD ta wiadomosc dla mnie to jak "Otwieramy rynek pracy dla Polakow!" xDD nie pozwolmy cierpieć biednym żabciojadą i zaoptrujmy ich w nasze dane za odpowiednia $ oczywiscie ;]
Ostatnio edytowany przez rezor1991 (2009-04-07 22:24:30)
Haha xD , jeżeli rząd Francuzki przeprowadzili by tą "reforme" zgrabnie. To Francuzi mieli by ładnie w czapę , i jeżeli pijawy dalej będą chcieli w tym siedzieć musieli by zakupywać , a wtedy generalnie czarny rynek nieźle by się wzbogacił D: ( w mordę.. jadę do Francji XD )
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
ale jest 1 plus:
jeśli piractwo jest naprawdę szkodliwe to wzrośnie sprzedaż oryginałów, a jeśli jest to jednak wymysł koncernów ścigających piratów, to sprzedaż drastycznie spadnie... eksperyment na skale krajową mamy
Nie wiem czy komuś wiadomo, że zarówno orange jak i nasza kochana telekomunikacja "polska" to jakby własność france telecom.
Skoro tp należy do francuziej firmy do nie jest to takie niewiarogodne aby i w Polsce zacząć wprowadzać takie ustawy.
W końcu czerpiemy inspiracje z krajów zachodnich...