Nie jesteś zalogowany.
Może jeszcze ktoś nie wie, że trwa akcja Odstaw Internet Explorera 6 do lamusa!
Jako, że akcja ta ma bardzo szlachetne, słuszne i korzystne dla świata cele postanowiłem o niej wspomnieć.
O co chodzi?
Sieć WWW, jaką dziś znamy, ma około 15 lat. Przeglądarka Internet Explorer 6.0 więcej niż połowę tego. Gdyby przenieść tę sytuację do domowego ogniska i porównać z telewizją, to trochę tak, jakbyś trzymał w domu 35-letni telewizor. Ani to rozsądne, ani wygodne, ani tym bardziej bezpieczne.
Więcej na ie6.pl
Jeśli ktoś jeszcze używa Internet Explorera w "doskonałej" szóstej wersji gorąco zachęcam do aktualizacji
Imperare sibi maximum est imperium
Jeśli ktoś jeszcze używa Internet Explorera w "doskonałej" szóstej wersji gorąco zachęcam do aktualizacji
Ewentualnie odstawienia Ie i skorzystanie z firefoxa, opery, maxthona lub google chrome
Internet Explorer również odpowiada za cała budowe okienek systemowych Więc i tak powinno się zaktualizować
Kane napisał:Jeśli ktoś jeszcze używa Internet Explorera w "doskonałej" szóstej wersji gorąco zachęcam do aktualizacji
Ewentualnie odstawienia Ie i skorzystanie z firefoxa, opery, maxthona lub google chrome
Dla co po niektórych to może być efekt jak skok w nadprzestrzeń...
Ciekawi mnie jedynie ile osób jeszcze korzysta z 6 odsłony IE.
Co to jest Internet Explorer ?
ファンのファンのために
Kane napisał:Jeśli ktoś jeszcze używa Internet Explorera w "doskonałej" szóstej wersji gorąco zachęcam do aktualizacji
najnowsze IE dosc powaznie zamiata i fajnie zintegrowane jest z win7 pewnie sie z FF przesiade swoja droga zawsze zastanawialo mnie dlaczego FF tyle pamieci wpierd.... zrobilem test i IE z 10 stronami zajmowal mniej pamieci niz FF z tymi samymi stornami
ara ara...
~Czolgi, dunno Ja mam tam używam Opery. I ponoć z nieoficjalnych źródeł kolejny system operacyjny (po Windows 7) ma być już bez Internet Explorera. Jedni powiadają, że Microsoft chce go zastąpić FF, a inni nową przeglądarką.
Ciekawi mnie jedynie ile osób jeszcze korzysta z 6 odsłony IE.
Niestety jeszcze co piąty polski internauta.
Ranking.pl
EDIT:
Na ANSI rzecz przedstawia się następująco:
1. Firefox 66,05%
2. Opera 17,90%
3. Internet Explorer 13,47% (35% z tych trzynastu to ie6)
4. Chrome 1,71%
Imperare sibi maximum est imperium
Spory odsetek używa IE6. A tak łatwo ściągnąć np IE8. Nie rozumiem.
Sporo ludzi korzysta z neta w szkołach/bibliotekach/kawiarenkach internetowych gdzie możliwość ściągnięcia innej przeglądarki a nawet aktualizacja IE jest uniemożliwiona.
to są jeszcze kawiarenki internetowe? z dwa lata juz takiej nie widziałem. Myślałem ze wszystkie splajtowały
Ostatnio edytowany przez PenTragon (2009-04-06 23:34:55)
to są jeszcze kawiarenki internetowe? z dwa lata juz takiej nie widziałem. Myślałem ze wszystkie splajtowały
Słyszałeś o gimnazjalistach i o Tibii? ;p To są mieszkańcy tych "kawiarenek"...
Co to jest Internet Explorer ?
Pogram do nawiązywania nieświadomych znajomości...
Faktycznie to możliwe. Szkołach/bibliotekach/kawiarenkach internetowych są oóźnione. Nie idą z duchem czasu
Bo to są niestety takie kompy "niczyje", albo to złom, albo maszynka na której co miesiąc wgrywa się obraz płyty (wiadomo jak bardzo ubogi, taki "aby działał")... bo nikt nie lubi się z tym za przeproszeniem pierdolić... pyk format i powrót do IE 6... i tak w kółko...
Rok temu miałem sprzęt o zawrotnej prędkości 366 Mhz na procku. IE7 nie chciał mi na nim działać więc byłem zmuszony do używania IE6. Wiem po sobie, że muszą jeszcze istnieć ludzie używający IE6.
pawello86 - tak samo jak istnieją ludzie używający rozdzielczości 640x480 (POWAGA! Z statystyk mojej strony nawet jasno to wynika xD), ale ogólnie również zachęcam do przesiadki na inną przeglądarkę, zresztą... ciężko nie zachęcać xD.
jeszcze niedawno od czasu do czasu używałem ie6, ale od kiedy mam chroma nawet go nietknąłem (jakoś tak mam, że czasem muszę włączyć inną przeglądarkę od opery, takie odświerzenie)
ps z ie6 przez 3 miechy nie złapałem vira ^^ (sam nie wiem jakim cudem)
Ostatnio edytowany przez Jar (2009-04-07 06:03:45)