Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
Hehe, Najlepsza to jest Konqueror, jesli chodzi o przestrzeganie standardow, szybkosc dzialania, wydajnosc, minimalna zasobozernosc i wygode pracy
Ja tam twierdzę że Firefox najlepszą z przeglądarek:) Jakiś czas temu używałem FF2. Bardzo fajny, szczególnie opcja podkreślania błędów, pomocna dla takich osób jak ja A IE, hmm jakoś nie poleciłbym jej nikomu, nawet z najlepszymi nakładkami.
Specjaliści twierdza, iż ff jest stosunkowo wygodnym narzędziem dla hackerów. Mój szkolny informatyk do dzisiaj jest pod wrażeniem policjanta, który z pomocą wyłącznie lisa przełamał jego zabezpieczenia, dostał sie gdzieś i zrobił coś. Ogólnie bajkopisarstwo jest cechą powszechnie popełnianą ale myślę, że jest w tym dużo prawdy. Nieświadomi poprawiają podkreślone błędy podczas gdy policja mapuje im dyski[baka]
Jesli ktos jest ciekaw co przyniesie nowa wersja FireFoxa to polecam przeczytac ta recenzje: http://www.jarzebski.pl/read/firefox-3-alpha-8.so , i calego bloga tez ;> www.jarzebski.pl/
2 dni temu wyszła następna poprawka o numerze 2.0.0.7 - zalecam aktualizacje i nie korzystanie z wersji alpha i bety. RC jeszcze jeszcze - ale wcześniejsze.. przeglądarka musi być nie tylko funkcjonalna ale i stabilna i bezpieczna.
Dlatego.. zainstalujcie Operę
Ja korzystam z Liska z nie narzekam na pewno 200 razy lepszy niż IE[okej]
Mój ranking:
1. Lynx - przeglądarka tekstowa, szybka i konfigurowalna wolę ją od Links.
2. Opera - kombajn: najmniejsza, najszybsza i najfunkcjonalniejsza.
3. Konqueror - niedoceniana przeglądarka napisana pod KDE czasami szybsza niż Opera. Nie używam bo pod Linuksem wolę Fluxboksa z Operą.
4. Firefox - najfunkcjonalniejsza po zastosowaniu rozszerzeń i o otwartych źródłach.
Pierwsze dwie używam na codzień. Firefoksa używałem przez pół roku, od wersji 2.0 zrezygnowałem, a 3.0 nie zapowiada się lepiej.
Przesiadłem się z dwójki na trójkę, padło na 3.1 b2. Wszystko OK, ale są dwa problemy (tak na pierwszy rzut oka):
1) filmy na Onecie w wmv - każą załadować plugina do wmv, ale i tak nie działa. Na forach jako rozwiązanie polecają załadowanie tego plugina, ale jak widać nie wszystkim to pomaga. Zna ktoś jakieś wyjście, albo chociaż skąd się ten problem bierze?
2) gorszy problem - "Dodaj zakładki do wszystkich kart" (swoją drogą kto wymyślił to idiotyczne tłumaczenie?) nie działa. Wyskakuje okienko z errorem w liczbie odpowiadającej liczbie kart. Po przeklikaniu się do normalnego okna dodawania zakładek tworzy się folder pełen odnośników "bez nazwy" i przypisanego url, którego co gorsza nie można później usunąć/zmodyfikować menadżerem zakładek; jedynie wywalenie pliku z zakładkami z profilu pomaga. Błąd wyskakuje taki:
ASSERT: undefined
Stack Trace:
0:BPP__getURITitleFromHistory([object Object])
1:BPP__getTransactionsForURIList()
2:BPP__getCreateNewFolderTransaction(2,-1)
3:BPP__getCreateItemTransaction()
4:BPP__fillAddProperties()
5:BPP_onDialogLoad()
6:onload([object Event])
Myślę sobie, że obejdę to jakąś wtyczką (nie znalazłem nigdzie takiego problemu) i załadowałem "Bookmark current tab set". I okazało się, że i tutaj ta opcja nie działa (ale z innym błędem, coś tam o parsowaniu XML). Ktoś słyszał o czymś takim może? Pobadam zaraz pod b1 albo jakąś wersją 3.0, może to konflikt z którąś z wtyczek albo co...
W 3.1 b1 działa (zakładki). No to tyle w tym temacie
LOL, w b1 nie działa mi wyszukiwarka Zaczynam tęsknić z 2
A nie lepiej na zwykłą trójkę(3.0.5)?Beta to zawsze beta.
Ostatnio edytowany przez Citizen (2008-12-18 17:06:20)
Zszedłem już i do tej wersji, ale teraz jest poważniejszy problem - search box nie działa, albo działa chwilę i nie działa Bez tego jak bez ręki, a dojdź teraz, w czym problem. Pierwsze wrażenie z trójki fatalne.
Nie no stary, fachowo i gruntownie odinstalowywałem Koniec końców działam na b2, na danym zestawie wtyczek działa najlepiej. Właściwie, to oprócz filmów z Onetu reszta problemów została załatwiona.
Teraz tylko zachodzę w głowę, gdzie zrodził się pomysł tzw. awesomebara Horror. Sprawdzam różne metody przystosowania tego stwora do użytku, na razie kiepsko to działa w porównaniu do paska adresu z dwójki.
Powiem ci ,że przyzwyczaisz się.Na początku też marudziłem ale koniec końcem jestem bardzo zadowolony.Awesomebar po prostu potrzebuje czasu żeby się przystosować do upodobań użytkownika. Teraz gdy nie pamiętam adresu strony na której znalazłem coś ciekawego to po prostu wpisuje w pasek słowo kluczowe i adres sam się pojawia.
Hej, po formacie mi to znikło...
Jak zmusić FF aby automatycznie ssał RAR czy ZIP?
Bo teraz mam na szaro, a w narzędzia aplikacje nie mam RAR
zapamiętaj te decyzje, dla temu podobnych plików, masz taki pataszek do zaznaczenia jak ściągasz plik... jak masz go nie do zaznaczenia, zmień opcje z zapisz, na otwórz i spowtotem na zapisz to się uaktywni
no właśnie że nie działa...
Strony Poprzednia 1 2 3