Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Prawdę mówiąc tak. U mnie temat brzmiał dokładnie: "Świat przedstawiony w powieściach Tolkiena". Jak nie patrzyć, to prawie to samo.
Znacie jakieś tytuły, gdzie pokazany jest motyw pięknej śmierci ?
Ja wybrałem sobie ( o tematyce japońskiej ) :
książka:
Opowieści Rodu Otori
Film:
Shinobi
Tylko dowiedziałem się, że w "opowieściach" ponoć nie ma "pięknej" śmierci ;/ i mam teraz mały problem, bo do jutra muszę oddać bibliografię ;P
Dlatego proszę Was, o małą pomoc (o podanie kilku tytułów, gdzie pojawia się motyw PIĘKNEJ śmierci)
Bo od 2 godzin szukam na necie, ale głównie o azjatyckich horrorach ludzie piszą, a nie wydaje mi się, żeby tam była ta cała piękna śmierć ;/
Z góry dziękuję
Oczami Fana Blog ;]
Cowboy Bebop, za każdym razem przechodzą mnie dreszcze przy ostatniej scenie.
Co prawda nie oglądaliśmy Shinobi (bo po pierwszych 15 minutach wymiękliśmy xD), ale lepiej już wziąć animowany pierwowzór, czyli Basiliska
Na razie tyle, może Hiki jeszcze coś wynajdzie xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Mi się podobał motyw śmierci w 7 Samurajach Szczególnie Kikuchiyo, ginący w obronie wioski. Do tego śmierć Saber w Fate Stay Night, ale pewnie chodzi o coś bardziej wyrazistego
EDIT:
A ogólnie to nic nie pobije śmierci Króla Lwa
Ostatnio edytowany przez Revan (2009-04-05 14:44:36)
Werter i jego powolne umieranie
W TV leciał też niedawno film, w którym pewien mężczyzna umarł podczas stosunku intymnego z piękną i aktywną fizycznie kobietą. No i mag Arivald, który utonął w krasnoludzkiej gorzelni.
Strony Poprzednia 1 2