Nie jesteś zalogowany.
Dzisiaj o godzinie 19 bedzie mozna obejrzec 2 darmowe mecze
Cubs vs. Yankees o 19.05
Red Sox vs. Mets o 19.10
jedyne co trzeba zrobic, to zarejestrowa sie na mlb.com, potem sciagnac i zainstalowac program i ogladac
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Hm, ciekawe. Widziałem sporo meczów baseballowych w anime, ale jeszcze żadnego na żywo.
czas najwyzszy
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Hmm... chyba się skuszę, w sumie nie sądzę, by było ciekawsze niż mecz piłki nożnej, ale... zobaczymy xD.
szskoda ze tylko dzis!:( obejzal bym sobie mecz tigerów:)
Ostatnio edytowany przez Hyuga (2009-04-04 20:18:26)
ktos ogladal? ja "niestety" mialem impreze a ze mam wykupiony abonament to sie nie bardzo martwie :]
Co jest ciekawego w bajsbolu ?? <- pytam serio
Wszystko. <- mówię serio.
Ostatnio edytowany przez dulu (2009-04-05 01:33:53)
A co jest ciekawego w patrzeniu się na jakikolwiek sport (jeszcze uprawiać to ja rozumiem, ale siedzieć i gapić się na telewizor?)?
PS. naprawdę już się nam z tego ansi forum od wszystkiego robi .
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2009-04-05 02:07:36)
baseball jest interesujacy ale najpierw trzeba go zrozumiec! inni wola piłke nozna (ja tylko jak japan team gra ) inni wola koszykówke a inni Baseball ,NHL i NFL
PS. naprawdę już się nam z tego ansi forum od wszystkiego robi .
moim zdaniem temat jak najbardziej mial racje bytu. Pewnie wiesz, ze sportem narodowym w japonii juz od jakiegos czasu wcale nie jest zadne karate czy sumo, tylko wlasnie baseball. Poza tym skoro sam osobiscie poswiecam czas na tlumaczenie anime o baseballu, to jesli nadarza sie okazja obejrzenia prawdziwego meczu [dobrych druzyn] na zywo, za darmo, to czemu nie powiedziec o tym ludziom.
Wystarczy program, np. tv ants i mamy masę meczy za darmola ;]
Z MLB jak się zacznie sezon też będą
Osobiście to basebol jest dla mnie gorszy od golfa, ja rozumiem fascynacje każdym sportem, nawet crawlingiem (chyba tak sie pisze), takie że się metalowym kółkiem po lodzie suwa, uważam to za ciekawsze od basebolu.
Sportem narodowym to basbol w Japonii nie jest i nigdy nie będzie. Jest tylko najbardziej popularny a to 2 różne rzeczy. A swoją drogą uważam to za największą tragedie jaka spotkała Japończyków że polubili ten głupi amerykański sport. Po prostu tragedia, piłka tam chyba po mistrzostwach zyskała na popularności ale to centralnie tragedia z tym basebolem Ech
Wszystko. <- mówię serio.
Naprawdę porywające
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2009-04-05 19:15:49)
Ja tam uważam że Japońce polubili baseball po tym, jak Mugen wygrał mecz baseballowy i w ten sposób przegonił Perrego z ich wysp.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Widziałem nie jeden mecz ligi japońskiej, i jeden Ameryka Vs. Japan - ale nigdy mnie jakoś ten sport nie przekonał. Nie na tyle, żebym siedział przed kompem, kombinował jakimiś programami, żeby obejrzeć "mecz"
Lepiej samemu pograć, bo oglądanie nie jest za ciekawe (w sumie, to mało się dzieje na boisku)
Jedyne co mi się podobało, to cheerleaderki japońskie ;P, które były pokazywane 2 może 3 razy w ciągu całego meczu ;/
Oczami Fana Blog ;]
Zarówno baseball jak i piłka nożna to strata czasu, bo obie te rzeczy to badziew. Lepiej oglądać jakiś leszy sport.
STFU.
Widzę, że IQ na forum ostatnio spada. Sport jest po to, żeby się przy nim dobrze bawić, oglądając, czy też uprawiając. Każdemu pasuje inny, żadnemu każdy. Po kiego się odzywać na temat sportu, którego się nie rozumie?
Wg. mnie żeby oceniać sport, najpierw należało by chociaż poznać jego zasady. A większość tutaj wypowiada się na podstawie... urywka meczu? filmu amerykańskiego?
Baseball to świetny sport (mój ulubiony). Wspaniale się ogląda rozgrywki, a jeszcze lepiej samemu zagrać. Jest to wyjątkowy sport, chociażby dlatego, że nie trzeba mieć jakiś specjalnych predyspozycji do jego uprawiania. Nie trzeba być wysokim, umięśnionym, tęgim czy szybkim. Grać może każdy.
Na potwierdzenie powyższych słów, obejrzyjcie ten filmik. Chłopiec bez jednej nogi.
http://www.youtube.com/watch?v=y4LMBEBM1qc
Baseball może się wydawać powolnym sportem. Rozgrywka toczy się dość wolno. Jednakże będąc zaangażowanym w to co się dzieje na boisku w pewnym momencie człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że wszystko dzieje się tak szybko, że nie nadąża. W pewnym momencie gra nabiera niewiarygodnego tempa.
Noi jeszcze filmik z ładniejszymi momentami meczów:
http://www.youtube.com/watch?v=nslfuCHP8K0