Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Mi by sie przydały jakieś ciekawe tytuły książek do tego tematu: Zbrodnia i jej konsekwencje. Przedstaw problem, odwołując się do wybranych utworów literatury Polskiej i zagranicznej.
Mam nadzieję że komuś coś przychodzi do głowy.
Z góry dzięki.
"Zbrodnia i kara" Dostojewskiego - przyjemnie się czytało
"Zbrodnia i kara" Dostojewskiego - przyjemnie się czytało
tą akurat wybrałem jak i Makbeta, przydała by mi się jeszcze jedna
Hamlet :D
myślę, że temat będzie "ok"
otóż mam 2 problemy:
1. mam temat portretowanie rycerzy i żołnierzy w literaturze, ale mniejsza z tym, nie za bardzo rozumiem temat, ktoś mi powie co ma się w tym "portretowaniu" zawierać ?
2. do literatury podmiotu mam książkę człowiek średniowiecza, pod redakcją xxx, a rozdział 2 jest autora yyy, ja to mam zapisać w bibliografii ?!
1. Portretowanie czyli chodzi pewnie o "sposób przedstawiania" Czyyyli jaki wizerunek rycerza/żołnierza przedstawiają wybrane przez ciebie książki (np niepokonany bohater, osoba targana wątpliwościami, dezerter etc etc).
2. O to spytaj lepiej nauczyciela ale wg mnie powinieneś chyba wypisać coś takiego:
autor yyy, Człowiek średniowiecza, pod redakcją xxx, miejsce wydania, rok wydania, rozdział 2
myślę, że temat będzie "ok"
otóż mam 2 problemy:
1. mam temat portretowanie rycerzy i żołnierzy w literaturze, ale mniejsza z tym, nie za bardzo rozumiem temat, ktoś mi powie co ma się w tym "portretowaniu" zawierać ?
2. do literatury podmiotu mam książkę człowiek średniowiecza, pod redakcją xxx, a rozdział 2 jest autora yyy, ja to mam zapisać w bibliografii ?!
Prośba autora tego tematu, to jakaś kpina. Gorszej bajki jeszcze w życiu nie słyszałem. Ja bibliografię napisałem ok. tydzień temu i doskonale pamiętam, co w niej się znajdowało. Mogę wam dać jedynie dobrą radę - odwiedźcie bibliotekę i dobrze zagadajcie do pani bibliotekarki.
Prośba autora tego tematu, to jakaś kpina. Gorszej bajki jeszcze w życiu nie słyszałem. Ja bibliografię napisałem ok. tydzień temu i doskonale pamiętam, co w niej się znajdowało. Mogę wam dać jedynie dobrą radę - odwiedźcie bibliotekę i dobrze zagadajcie do pani bibliotekarki.
Witamy Pana Spostrzegawczego Temat ma rok, został jedynie odświeżony.
"Skazany na zajebistość"
Strony Poprzednia 1 2