#41 2009-01-14 14:02:50

scarlet
Użytkownik

Odp: Magnificon VII 4-5 kwietnia 2009

Isao napisał:

~Scarlet gdybyś jednak zmieniła zdanie to daj znać zabierzemy cię ze sobą... ^^

Chyba jako Bagaż (tak specjalnie z dużej litery). Nie no zdania nie zmienie, obowiązki wygrały...

Zgrzyt napisał:

0.7l czy jednak piwko? albo oba?

No ja raczej myślałam o jakiejś czekoladzie czy czymś takim... Ale ten może Becherovke co?

#42 2009-01-14 14:07:43

Tehanu
Użytkownik

scarlet napisał:

No ja raczej myślałam o jakiejś czekoladzie czy czymś takim... Ale ten może Becherovke co?

Będzie czekolada i dodatkowa niespodzianka, o! jezor

aria napisał:

No ba! *bierze T w ramiona* Ze mną nie zginiesz ^_^ (chyba ^^")

Aria, to ja może poproszę, żebyś dotarła po mnie na dworzec główny xD

Quithe, jeżeli konwenty z takiego powodu nie są dla Ciebie, to nie jedź, nikt płakać nie będzie. I jeżeli twierdzisz na podstawie jednego posta, że jesteśmy "kawaii panienkami" to gratuluję powierzchowności.

Ostatnio edytowany przez Tehanu (2009-01-14 14:09:50)

#43 2009-01-14 14:22:23

Quithe
Użytkownik

Tehanu, tak, wiem, naprawdę jesteście potworzycami udającymi kawaii panienki smile_lol

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#44 2009-01-14 14:24:16

Tehanu
Użytkownik

Quithe napisał:

Tehanu, tak, wiem, naprawdę jesteście potworzycami udającymi kawaii panienki smile_lol

Daruj sobie najlepiej =='

#45 2009-01-14 18:23:21

Zgrzyt
Użytkownik

Quithe napisał:

Z charakteru to na pewno ...  albo nie potwór by wymiękł...

#46 2009-01-14 23:52:41

krzysiek_bs
Użytkownik

Quithe napisał:

Wreszcie ktoś dobrze napisał smile_lol
(~Quithe  wyjąłeś to niektórym z ust )
Respekt dla Ciebie jezor

Ostatnio edytowany przez krzysiek_bs (2009-01-14 23:56:25)

id5.php?id_char=3107.jpeg

#47 2009-03-16 12:11:26

MisQL
Użytkownik

Hyh, konwent już niedługo to ponowię swoje pytanie, jedzie ktoś z Limanowej/Nowego Sącza lub okolic? jezor Bo można by się razem zabrać jezor. Ja jadę z jednym kumplem ;p.

#48 2009-03-22 19:32:20

Użytkownik

Magnificon VII napisał:

Wyobraź sobie, że idziesz pustym korytarzem i nagle słyszysz rozbrzmiewający za sobą dźwięk kroków... Niby nic szczególnego, ale jednak intryguje... Przyspieszasz. Chcesz jak najszybciej znaleźć się wśród ludzi. W tłumie bezpieczniej.

A teraz ponowie wyobraź sobie to samo, tylko dodaj do tego jeszcze jedną informacje. Jesteś zabójcą samemu będąc ściganym... I co teraz zrobisz? Serce przyspiesza, a krew szumi w uszach...

Chcesz poczuć taką adrenalinę? Dowiedzieć się jak to jest? Stań się łowcą. Wytrop i "zabij" w bezkrwawy sposób. Dostaniesz kartkę z namiarami na swoją "zwierzynę", postaraj się ją znaleźć i dopaść, nie zwracając przy tym niczyjej uwagi. "Zadźgaj" plastikową łyżeczką, "zastrzel" pistoletem na wodę. "Zabij" i przejmij kolejną "ofiarę" do odnalezienia.

Wszyscy chętni chcący wziąć udział w konkursie Assassin, trwającym podczas konwentu zobowiązani są do wypełnienia małego formularzu:

Imię i nazwisko
Nick
Nr telefonu (potrzebny mi będzie do skontaktowania się indywidualnego w celu ustalenia np.miejsca spotkania)
oraz zdjęcie, w miarę wyraźne żeby je wydrukować i dać.

Maile z tymi danymi należy wysyłać na adres: shizuma69@gmail.com

Zapowiada się nieźle, zajebisty pomysł okej
Ma ktoś w planach się zapisać? Ja się chyba skuszę.

I choćbym szedł ciemną doliną-zła się nie ulęknę, bo to właśnie ja jestem największym skur**synem w tej dolinie.

#49 2009-03-23 17:00:38

MisQL
Użytkownik

Ja już zapisany, kumpel, z którym jadę chyba też smile_big. Szykuj się na śmierć... Avatarze90 <rotfl>.

Ostatnio edytowany przez MisQL (2009-03-23 17:01:06)

#50 2009-03-23 17:12:31

kappuchu
Użytkownik

i tak na początku wszyscy będą chcieli za**bać mnie xD

Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.

#51 2009-03-23 18:35:26

Gladi
Użytkownik

Dobra ja ogłaszam że będę a jak mnie ktośnie poznaje to to sem ja MuGen ... tak Isao ten sam jezor

Tylko cholera dlaczego mi ktoś konto przejął ??Oo

P.S. Isao jak masz tlen jeszcze daj mi cynk jezor

#52 2009-03-23 18:46:55

MuGen
Użytkownik

Ha! jak dobrze byćwe własnej skórze to powtarzam że będę smile_big i że isao masz mi dać cynk na tlenie czy innym gg jezor

#53 2009-03-23 19:34:31

Isao
Użytkownik

i że isao masz mi dać cynk na tlenie czy innym gg

Mugi to ty żyjesz jeszcze Oo kopę lat.... kurdę może jednak się skuszę na tego cona... kusisz chłopie oj kusisz... ^_^ mug ciągle ten sam mam smile

#54 2009-03-23 19:44:12

MuGen
Użytkownik

ja teżwięc się mozesz odezwać jezor a wiadomo cosczy Hatak bedzie ??:D i tak jak widać żyję ba nawet cos tłumaczę:D

#55 2009-04-05 17:35:56

Bakura
Użytkownik

Czas na lekkie podsumowanie tego konwentu:
Kolejka przed wejściem była dość duża, ale bez porównania z Ecchiconem, gdzie stałem 3.5 godziny, a tu po 35 minutach wszedłem na teren konwentu, oczywiście to zależało od litery początkowej, niektórzy wchodzili nawet po minucie, a mój przedział A-F był najbardziej oblegany.
Osób nawet dość dużo, ale dzięki dużemu slipowi bez rezerwacji, miejsca do spania było bardzo dużo, tam spokojnie jeszcze z 200 osób by weszło.
Atrakcje oprócz cosplayu były trochę słabe, jedyny konkurs, w którym chciałem brać udział nie odbył się. Znajomi dopisali więc nie miałem czasu na nudę i nawet dobrze się bawiłem. Jeśli chodzi o konsolówkę, to była baaaaaardzo ograniczona, 3 konsole + kilka niepodłączonych telewizorów, z ddrami było znacznie lepiej, dwie osobne sale po dwie maty. Na ultrastarze jakiś przemiły org zapuszczał przeróżne piosenki, nawet dla tych największych noobów.
Anime na konie leciało tylko z przerwą na cosplay, poszedłem sobie na jeden nic nie znany mi tytuł, lecz niczym szczególnym się dla mnie nie okazał.
Dodatkowym plusem była możliwość oglądania cosplayu z sleepa, choć podobno na scenkach było widać tylko sufit^^ (nie wiem, oglądałem na żywo).
Identy były podobne do poprzednich, ale bardziej tandetnie wykonane, część było krzywo zalaminowanych, mi akurat trafił się dobry^^.
Ogólnie konwent można zaliczyć do udanych, nawet trochę zdjęć napstrykałem, choć te z głównej części cosplayu wolałem zostawić pro(0)fesjonalistom siedzącym przed sceną.

What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu

#56 2009-04-05 18:03:28

MisQL
Użytkownik

Oj, Bakura, to miałeś pecha, jak ja byłem to widziałem, że od Siepa czy tam Sieja najgorzej było, a przy A-F może 10 osób przede mną :p (tylko nie wime czemu tak wolno to szło, no i chyba niektórzy zauważyli w porę otwarte boczne wejście, bo przychodzili od drugiej strony po identy).
Jak już na to pokolei idzie to co do sleepów, skzoda, że nikomu nie powiedzieli, że sleepy u góry są rezerwowane, bo ja z kumple i parę osób zostało wydalonych z tamtych pokoi jezor. Z paneli to na ASG byłem i nie był najgorszy (chociaż chłopaki momentami się gubili), ale wróciło mi zainteresowanie tym i chyba będę musiał jakoś wydobyć 4-5 stówek co by zaraz o nie zbiednieć jezor. "Whose Line is it anyway" - wymiatało, a "obawiam się, że to się źle skończy dla mojej pupy" tesktem przewodnim xD.
Co do Cosplayu to dla mnie porównaniem jest tylko ten z MAGNI V bodajże ("Zero badziewia" miało coś z Yattamanem i Hitlerem xD), jakoś zdecydowanie bardziej, pomimo tylu scen z Naruto itp, podszedł mi tamten styl, tzn. jakaś koeljka ale raz scenka, raz to, raz tamto, różnorodność, a tu najpierw pokaz lolit, potem pokolei przebierańców i dopiero na koniec scenki (te już oglądałem częściowo z balkonów, częściowo z sleepa i częściowo z jadalni jezor, parę razy był sufit pokazywany^^). I scenki nawet dopisały smile. Motyw przenoszenia przed wejściem na salę cosplayu w powietrzu kogoś też wymiatał smile_big, no ale jak miał biedak przejść? xD. Anime Roomu jakoś nie zdarzyło mi się odwiedzić, chociaż miałem zamiar koło 4 ale stwierdziłem, że zasnąć wolę na materacu niż w anime roomie byle gdzie jezor (a dałbym radę, o mało na karaoke nie zasnąłem). Ogólnie prowadzącemu karaoke gratuluję, że od zmęczonej publiczności był jeszcze w stanie coś wycisnąć smile.

No i potem przejazd autobusem na dworzec i próba ułaskawienia obrażalskiego automatu do biletów też wymiatała okej (pozdro chłopaki xD).

A i jeszcze Assassin chyba nie wypalił, a szkoda, bo się ciekawie zapowiadało, ale ani ja swojej ofiary nie widziałem ani mnie nikt specjalnie nie szukał chociaż kręciłem się wszędzie  (tak samo mój kumpel, ale on pierwszą ofiarę złapał) xD, jednak trzeba było chyba bardziej pójść w ślady Duds Hunt i zrobić każdy na każdego na ciut innych zasadach niż były na konie, może wtedy byłoby lepiej ciutkę.

Dla mnie konwent był jakiś taki... niemrawy, no ale cóż, zobaczymy co będzie na następnych, i jedno wiem na pewno, trza się zbierać większą ekipą xD.

Ostatnio edytowany przez MisQL (2009-04-05 18:06:03)

#57 2009-04-05 18:48:21

rezor1991
Użytkownik

a mnie kolejny konwent ominal przez 40-ke starego smutny no nic... wie ktos co sie szykuje w najblizszym czasie moze? jezor

100x100

#58 2009-04-05 18:50:58

MisQL
Użytkownik

#59 2009-04-06 16:31:12

MuGen
Użytkownik

Mam question do ludzi jeśli ktokolwiek zna maila do organizatora magnificonu to bardzo proszę o podanie go mi na pw albo tutaj to bardzo ważna sprawa ja im wysłałem maila na adres konwentowy ale mi odesłało że oni są na konie i nie mają czasu xD

#60 2009-04-06 17:48:38

Zgrzyt
Użytkownik

ja mam dwa poważne zastrzeżenia, nie było żadnego BUFETU! najbliższy bar z  domowym żarciem 15 minut drogi na piechotę, lub wizyta w TESCO (10 minut) gdzie żarcie hmmm śmieciowe(ogólnie szkoła idealna do konwentów jednak okolica bidna). Kolejna sprawa to panele i atrakcje hmmm słabo z tym było (widziałem relacje z yuri panelu/konkursu i organizator tej atrakcji powinien spłonąć). Ale za to pochwale spoko orgów za fakt że mimo ze piwo było, tak jakby go nie widzieli ^^. + za wielka ilosć miejsca do spania dzięki temu nie deptało się po ludziach oraz fakt że było peeeełnoooo pięknych dziewczyn. Ogólnie kon średni przespałem 8h bo się nudziłem jednak towarzystwo dobre xD

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-04-06 17:49:16)

Stopka forum

© Animesub.info 2025