Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Czy to jest jakaś ściema czy naprawdę te produkty są licytowane za tak niską cenę??
To jeden z tych serwisów, gdzie podbija się cenę do góry? Oszustwo polega na tym, że nawet jeśli sprzęt pójdzie taniej niż w sklepie, to oni zgarną kilka razy więcej, bo płacisz (trzeba mieć tam konto chyba) nawet jak nie kupisz. A szansa na kupno jest bardzo mała. Już nie mówiąc o tym, że mogą sami podbijać, jeśli cena jest za mała.
http://www.za10groszy.pl/auction/telewi … 41438.html - 52' za 29zł??
to skopiowane żywcem z podbij.pl
ib333
nie koniecznie choć bardzo możliwe bo nawet jak kilka aukcji będą stratni to na innych aukcjach z nawiązką zarobią
http://www.za10groszy.pl/auction/telewi … 41438.html - 52' za 29zł??
Musi być jakaś pokazówka, nie?
co to w ogóle jest O.o xDDD bo widzę, że tu niezłe loty są...
Ostatnio edytowany przez Lawliet (2009-02-19 18:29:11)
Ło, ale ściema.
zakładając najniższą cenę BIDa, na tej 52' zarobili ~309 zł...
przy średniej ~315 zł
przy najwyższej ~726 zł
więc na pewno im się to cholernie opłaca...
cena bidów + cena towaru xD
http://www.za10groszy.pl/auction/konsol … 58043.html
psp za 10 xD
Ostatnio edytowany przez Lawliet (2009-02-19 18:49:54)
Nie ma czym się podniecać. To bardziej hazard niż aukcja. Jakieś dwa miesiące temu się tym zainteresowałem poczytałem tu i ówdzie i muszę powiedź że to hazard z możliwościami botów podbijających stawkę. patrz tu Dla przykładu
myślisz, że kupujesz coś tanio, a tak naprawdę kosztuje cię to o wiele więcej? XD
W sumie to nie:D Za każde podbicie płacisz 10 gr, za ile wylicytujesz za tyle kupisz,
90% aukcji idzie za o 1/3, 1/4 ceny detalicznej, ale licytuje w nich ok 20 osób, czasami więcej, teraz sobie pomnóżcie to przez liczbę osób... i kto tu zarabia?
No i oczywiście podobno są boty.
Aczkolwiek serwis podbij.pl jest podobno uczciwy, w gazetach o tym pisali:D
Ostatnio edytowany przez sangatsu (2009-02-19 19:14:51)
Wiedziałem że coś tu śmierdzi.
na podbij.pl kumpel z klasy wygrał jakiś czas temu za bodajże 30zł iPOD'a.
Tylko wiadomo to jest hazard.
Na podbij jest kto ile stracił a kto ile zyskał.
taka ciekawostka
"Limit wygranych aukcji na Podbij.pl to 5 aukcji miesięcznie. Limit informuje o tym ile aukcji dany użytkownik juz wygrał, jakie produkty były w nich wystawiane oraz ile aukcji użytkownikowi jeszcze pozostało."
a jedno podbicie kosztuje 1zł, kurna to jest złoty interes normalnie:D
Heh przecież widać jak śmiga nowa cena i jeden ***** (automat) przebija inny *****(automat)
co do podbij.pl to mogę powiedzieć ze działa to i można dostać naprawdę spoko towar tanio ale są pewne zasady:
1) licytuj tylko w ostatnich sekundach
2) i tylko wtedy gdy produkt cieszy się małym zainteresowanie
Jednak i to nie gwarantuje wygranej :/ ale ten dreszczyk emocji i możliwość wygrania czegoś za małe pieniądze kusi... w sam ran na osób co odkładają na koncie jakieś drobne ^^
Strony 1