Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam dylemat. Dotychczas ściągałem Rawy Naruto od grupy TV-Japan, od niedawna jednakże miejsce DB zajęła grupa HorribleSubs wydająca naruto w jakości 1080p.
Pomiędzy obiema wydaniami jest masa różnic (w horrible subs moge wyłaczyć napisy wiec to prawie jak rawy) i zastanawiam się którą bardziej opłaca się zassysać pod kątem jakości obrazu, dźwięku itp. Doradzcie mi coś. Pozdrawiam.
Jarek
No cóż, dobrze ściągałeś, grupa TV-Japan wydawała najlepsze jakościowo rawy. Jednakże subująca grupa HorribleSubs zaczęła wydawać w 1080p. Jeśli chodzi Ci o najlepszą jakość to polecam właśnie tę grupę, a dodatkowo masz napisy eng.
Jeszcze jakby dawali większy bitrate (trzeba liczyć się, że pliki zajmowałyby większy rozmiar), to już całkiem byłaby bomba...
Ostatnio edytowany przez ziom6270 (2009-02-11 20:08:51)
1080p = FHD to chyba samo za siebie mówi, jednak jak masz słabego kompa to nie masz co sciągać tego bo może ci się ciąć.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-02-11 20:07:49)
Te FHD od horrible subs wyglądają gorzej niż 720p od TV-Japan, dlatego radzę ci się trzymać tej grupy, a napisy możesz sobie zawsze wymuksować z FHD i wrzucić do 720p
No nie byłbym tego taki pewien. Gdy oglądałem rawy od TV-Japan to w 'ciemniejszych' momentach widoczna była pikseloza,a obrazie od HorribleSubs również są, lecz mniejsze, dlatego także uważam, iż HorribleSubs w ver. 1080p wydaje lepsze epy jakościowo od TV-Japan.
Mniejsze piksele, bo większa rozdziałka. Ja bym się trzymał TV-Japan mimo wszystko. Jeżeli nie masz monitora obsługującego FHD, to nie masz co ściągać od Horrible, bo i tak nie będziesz widział różnicy, a plik będzie o wiele więcej ważył.
@gu4rd, masz racje większa rozdziałka, dlatego stawiam na HorribleSubs. Masz również racje co do monitora.
Ostatnio edytowany przez ziom6270 (2009-02-11 20:58:59)
No nie byłbym tego taki pewien. Gdy oglądałem rawy od TV-Japan to w 'ciemniejszych' momentach widoczna była pikseloza,
Mógłbyś to podeprzeć jakimiś screenami?
Niestety, miałem kilka epów od TV-Japan i zacząłem ściągać od Horrible, po przejrzeniu usunąłem wg. mnie te słabsze kopie, czyli od TV-Japan.
taa... tylko że NS nie jest nadawane w HD...
UU.. Czyżby HorribleSubs robili upscla... ;/;/;/
sami się tym chwalą:
P.S. : Naruto is a SD show, enjoy your upscaled HD.
Hem...Mimo, iż to upscal jednak z nich nie zrezygnuję, bo jednak dobrze im one wychodzą. Możliwe, że akurat w tejże sprawie moje oczy są mylne (eh... może się mylę), ale to może dobrze.
Strony 1