Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam
Mam duży problem w związku używaniem kanałów Irc. Kiedy wchodzę na kanał Irc Grupy [Tv Japan ] (#TV-Japan@irc.rizon.net) i wpisuję następującą komendę /msg TV-Japan[Recent] xdcc send #261 Najpierw wyskakuje mi taki napis :
-Tv-Japan[Recent]- You have a DDC
pendind, Set your Client to receive
the transfer. Type ''/Msg Tv-Japan [Recent] XDCC
Cancel'' To abort the transfer. (150 second remaining
until timeout)
A nastpępnie
- Tv Japan [Recent]- **Closing Connection :
DCC Timeout (180 sec timeout)
A jeśli prubuje ściągnąc inne anime od tego samego bota wszystko działa doskonale.
Proszę o pomoc.
Jak dla mnie, to może to być brak dodanego rozszerzenia pliku, który ma być przyjmowany do ściągania.
Jeżeli używasz mIRCa, to wejdź w opcje, zakładka "Ignore", tam z listy rozwijanej wybierz "Accept only", wpisz rozszerzenie, którego przyjąć nie chce i na "Add". A jeżeli to rozszerzenie już jest, to... To nie wiem co. xD
War... War never changes.
Właśnie sprawdziłem i pliczek pobrał się bez problemu.
Tutaj masz dobrą "rozkminę" tego problemu: http://www.searchengines.pl/index.php?s … =4276&st=0
Tak nawiasem dodam, że też miałem z tym problemy przy mircu, ale ostatnio czaskam na hydrze i jak dla mnie wszystko śmiga sprawniej. Jak będzie Ci się nudzić to sprawdź ją sobie http://www.hydrairc.com/index.php?page=screenshots Ściągnij sobie wersje z rozszerzeniem *.zip - nie "cza" instalować, tylko ogarnąć konfigurację i śmiga jak ta lala.
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2009-02-08 22:47:56)
z tym samym mam problem, tyle że w ekg2 na shellu ^^
Wpisz:
/msg NAZWA_BOTA xdcc get
Zatwierdzasz w ten sposób wszystko, co bot aktualnie chce Ci wysłać.
Witam
Mam duży problem w związku używaniem kanałów Irc. Kiedy wchodzę na kanał Irc Grupy [Tv Japan ] (irc://#TV-Japan@irc.rizon.net) i wpisuję następującą komendę /msg TV-Japan[Recent] xdcc send #261 Najpierw wyskakuje mi taki napis :
-Tv-Japan[Recent]- You have a DCC
pending, Set your Client to receive
the transfer. Type ''/Msg Tv-Japan [Recent] XDCC
Cancel'' To abort the transfer. (150 second remaining
until timeout)A nastpępnie
- Tv Japan [Recent]- **Closing Connection :
DCC Timeout (180 sec timeout)A jeśli prubuje ściągnąc inne anime od tego samego bota wszystko działa doskonale.
Proszę o pomoc.
Shadow7 miałem podobny problem podczas używania mIRC-a, tzn. wpisywałem komendę do pobierania pliku i otrzymywałem informację, że wszystkie sloty są zajęte i jestem w kolejce oczekujących. Kiedy zabierałem się do pracy przy innym programie i nie przypilnowałem sobie mIRC-a często nie zdążyłem zatwierdzić pobierania, a wówczas otrzymywałem ten komunikat: You have a DCC pending, Set your Client to receive the transfer. Działo się tak przy domyślnych ustawieniach programu, ale wystarczyło zmienić te ustawienia tak jak na rysunku poniżej i w momencie gdy przychodzi moja kolej program automatycznie zaczyna pobierać interesujący mnie plik o nic mnie nie pytając.
Ostatnio edytowany przez SongoPL (2009-02-18 04:51:19)
Ludu złoty, poleć jakiś dobry klient do roboty.
Na mIRCa mnie nie stać, a na inne tego typu podobne głupoty szkoda mi moich pesos, więc zapodajcie coś ciekawego z otwartego źródła. Do tej pory czaskałem na HydraIRCu, ale projekt jest już raczej w stanie agonalnym, przez co nie idzie mi targać z co poniektórych botów. Obecnie bawię się trochę na KVIrcu i jest nieźle, ale może ktoś ma coś lepszego do zaproponowania?
Podziękował z góry.
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2010-02-07 00:52:23)
Ja się na tym nie znam, korzystam gdy muszę... więc klient irc Opery tu mym przyjacielem.
Gdybyś tak system, na który preferujesz owego klienta podał to już w ogóle byłoby super ^^ osobiście polecam linuksiarskiego irssie'go kapitalna sprawa
A na widzie to hmm mIRC nawet bez abonamentu wciąż działa choć dłużej się włącza po przekroczeniu czasu triala
Ja używam Visual Irca od ponad roku i nie miałem z nim żadnych problemów.
Ja się na tym nie znam, korzystam gdy muszę... więc klient irc Opery tu mym przyjacielem.
Przeglądarkowe wynalazki odpadają - za duże ryzyku wywalenia się przy otwarciu nieodpowiedniej strony lub zamknięcia przez przypadek, przy zamykaniu kart lub całej przeglądarki.
Gdybyś tak system, na który preferujesz owego klienta podał to już w ogóle byłoby super ^^ osobiście polecam linuksiarskiego irssie'go kapitalna sprawa smile
No to chyba oczywiste, że Windows Xp, nie? Jak na tą chwilę, chyba jedyny system sprawiający najmniej problemów. No, jeszcze o Knoppixie live złego słowa powiedzieć nie mogę, ale na tym nie idzie za bardzo coś robić.
A na widzie to hmm mIRC nawet bez abonamentu wciąż działa choć dłużej się włącza po przekroczeniu czasu triala jezor
Filmy i gry z torrentów też działają na windzie bez abonamentu. Jak będziesz miał kiedyś za dużo wolnego czasu, to sobie przeczytaj warunki licencji. Nie mówię, że jestem święty, no ale po co kraść coś, co można mieć za darmo?
Ja używam Visual Irca od ponad roku i nie miałem z nim żadnych problemów.
Po screenach wygląda obiecująco, jednak niepokoi mnie fakt, że ostatnia wersja jest z ponad 2,5 roku wstecz. To już ta "moja zdziadowiała" HydraIRC jest "młodsza".
Dzięki za rady, ale raczej zostanę przy tym KVIrcu, chyba, że ktoś tu jeszcze wyskoczy z jakąś perełką.
Strony 1