Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
A ja zrobiłem tak:
Biorę Avidemux, wczytuję mkv (zaznaczam opcję "safe" gdy pojawi się pytanie o h.264), wchodzę do video, xvid (w opcji Configure: Encoding type-Single Pass bitrate (wpisuję wartość taką samą lub trochę mniejszą niż odczytana w Media info)), następnie Save video ( nazwa pliku.avi), Priority Normal.
I po sprawie.
Ps. Dźwięku nie ruszam.
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2009-01-26 09:12:52)
Najprostszym programem jest WinAvi Video Converter (www.instalki.pl/programy/download/konwersja_audio_video/WinAVI_Video_Converter.php) Tym programem możesz spokojnie przerabiać niemalże wszystko na wszystko. Jeśli chcesz przerobić mkv lub ogm na avi, to jeśli masz zainstalowanego DirectVobSub, możesz wybrać sobie opcję z napisami lub bez.
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
Czy to normalne, że odcinek anime w MKV, który trwa około 20 min konwertuje się na AVI z napisami około 40-50 min??
nie to nie jest normalne, bo tyle zajmuje u mnie przerobienie 3godzinnego filmu w mkv
Najprostszym programem jest WinAvi Video Converter (www.instalki.pl/programy/download/konwersja_audio_video/WinAVI_Video_Converter.php) Tym programem możesz spokojnie przerabiać niemalże wszystko na wszystko. Jeśli chcesz przerobić mkv lub ogm na avi, to jeśli masz zainstalowanego DirectVobSub, możesz wybrać sobie opcję z napisami lub bez.
i właśnie tym przerabiam ale ver. 9.0
Normalne czy nie to zależy od tego jaki masz procek. Na jednordzeniowkach 1.8-2.8 konwersja wtedy trwa max tyle co długość filmu
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
fakt zapomniałem dopisac..........tyle mi trwa ale na dwu rdzeniowym 1,66 a na jedno rdzeniowym 2,0 trwało godzine do 3godzin
No właśnie ja mam procek jednordzeniowy 1,8 Wczoraj już niestetynie mogłem nic popróbować z waszych rad, ale zaraz sprawdze wszystko po kolei
edit: Wydaje mi się, że najszybszy sposób jest przez WinAvi Video Converter 9,0 bo zrobiło mi się w jakieś 16-20 min A tym AviDemuxem robi mi się około 35 min.
edit2: inne anime robi mi się 25 min, ale może to dlatego, że jest w h.264?? ale to i tak w miare szybko
Ostatnio edytowany przez sokolb (2009-01-26 13:38:14)
Normalne czy nie to zależy od tego jaki masz procek. Na jednordzeniowkach 1.8-2.8 konwersja wtedy trwa max tyle co długość filmu
I nie tylko.
Strony Poprzednia 1 2 3