Nie jesteś zalogowany.
Chapter fajny Manga utrzymuje całkiem przyzwoity poziom
To czysta kalka z Dragon Balla, którym zresztą autor był zafascynowany i na którym się wzorował. Dowodzi to tylko tego, że pomysł Toriyamy jest wiecznie żywy i sprzedaje się nadal po tych 15 latach, tylko w zmienionej formie.
Dokładnie identycznie wrażenie miałem czytając go
A co do chapa to hmmm:D no wiadomo ;D marzyłem o takim wreszcie naruto pokazuję klasę xD a akcja z rasenganami wymiata;D w ogóle chapter chyba najlepszy jaki na razie czytałem i z chęcią mogę powiedzieć że nie mogę się doczekać kolejnego rozdziału
ja się nie mogę doczekać, aż umieszczą to w anime, choć N. nie oglądam już od dawna, to na tą scenę się skuszę
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Może ktoś zna się na japońskim?
Podczas walki Jirayi z Painem, hermit użył wielkiego rasengana:
螺旋丸 (Rasengan) - Spiral Circle
超 (Chō) - Ultra, Giant
超大玉螺旋丸 (Chou Oodama Rasengan) - Super Big Ball Spiral Circle
Jednak w najnowszym rawku mamy:
仙法大玉螺旋丸
Hiragana obok kanji sugeruje wymowę senhō, Google tłumaczy to jako "sacral law".
Mógłby ktoś wyjaśnić, dlaczego h zamienia się w ch (chō, hō) oraz skąd SleepyFans wzięło "Sage Tech" w angielskim przekładzie?
Właśnie po nowym chapie^^
Walka doprawdy epicka ;] nigdy bym nie spodziewał się tak dobrej walki ze strony Naruto ;] a Rasenshuriken i jego atak to kosmos tak samo jak i użycie dwóch rasenganów na raz:D chapter wprost świetny ale widać powoli że chaptery o wspaniałych atakach Naruto się kończą ;] zobaczymy co pokaże Pain i jak to się skończy
Sage mode już był, ale nie zapominajmy, że jeszcze ma lisa w sobie. Może go opanował na tyle, żeby nie tracić nad sobą kontrolę, tak jak to ten czarny raper zrobił.
Sage mode już był, ale nie zapominajmy, że jeszcze ma lisa w sobie. Może go opanował na tyle, żeby nie tracić nad sobą kontrolę, tak jak to ten czarny raper zrobił.
Coś mi się nie wydaje. Choć kto wie co tam autorowi siedzi jeszcze w głowie. Sądzę, że to raczej zakończy się na zerwaniu połączenia z tymi ciałami. A następnie przygotowanie do odwetu.
Sage sie wylaczyl ale to nie znaczy ze naruto nie moze jeszcze z niego skorzystac.
Jest kilka mozliwosci zakonczenia
1. zerwanie wiezi z cialami i ucieczka paina( pamietajmy ze uzyl techniki ktora go bardzo wyczerpala)
2 naruto skorzysta z lisa i to wiecej niz 4 ogonow
3. sasuke przybedzie i zobaczy co stalo sie z konoha i pomoze naruto ( nie zapomnijmy jak zareagowal w walce z osioogoniastym kiedy zycie jego przyjaciol bylo zagrozone ) a co dopiero jak zobaczy co sie stalo z konoha. Zreszta sasuke nie chcial niszczyc konohy tylko zabic starszyzne
4. Najbardziej prawdopodone jest to ze ANBU i Danzu pomoga Naruto . No bo on nie chcial zeby naruto walczyl z painem tez , ale skoro juz pojawil naruto to pewnie pomoga mu , bo jak sam powiedzial nie moze ogonow wpasc w rece paina.
5. Mozliwe ze inne wioski (np piasek ) przybeda , wkoncu to jest sprawa wszystki zeby tego szalenca zalatwic
Jedna ja stawiam na 3 lub 4 z przewaga 4
Sage sie wylaczyl ale to nie znaczy ze naruto nie moze jeszcze z niego skorzystac.
1. zerwanie wiezi z cialami i ucieczka paina( pamietajmy ze uzyl techniki ktora go bardzo wyczerpala)
3. sasuke przybedzie i zobaczy co stalo sie z konoha i pomoze naruto ( nie zapomnijmy jak zareagowal w walce z osioogoniastym kiedy zycie jego przyjaciol bylo zagrozone ) a co dopiero jak zobaczy co sie stalo z konoha. Zreszta sasuke nie chcial niszczyc konohy tylko zabic starszyzne
4. Najbardziej prawdopodone jest to ze ANBU i Danzu pomoga Naruto . No bo on nie chcial zeby naruto walczyl z painem tez , ale skoro juz pojawil naruto to pewnie pomoga mu , bo jak sam powiedzial nie moze ogonow wpasc w rece paina.
5. Mozliwe ze inne wioski (np piasek ) przybeda , wkoncu to jest sprawa wszystki zeby tego szalenca zalatwicJedna ja stawiam na 3 lub 4 z przewaga 4
Wg mnie możliwości 1-5 nie spełnią się,
btw. Sasuke ma konohe w dupie xD więc 3 odpada jako pierwsza
zapomnieliście o jednej opcji ;]
-są jeszcze Karui, Samui, Omoi, wysłani przez Raikage (ale chyba az tak szybcy to nie są zeby wpasć w trakcie tej walki ;] )
- inna opcja to że Zetsu bądź Madara sie zjawią, i poinformują Paina ze KillerBee zwiał, a w związku z tym Naruto narazie jest nie potrzebny bo nie moga wyssac z niego lisa póki nie bedą mieli 8-ogoniastego ;]
5. Mozliwe ze inne wioski (np piasek ) przybeda , wkoncu to jest sprawa wszystki zeby tego szalenca zalatwicJedna ja stawiam na 3 lub 4 z przewaga 4
1. Na ucieczkę raczej nie stawiam, co najwyżej po ubiciu wszystkich ciał, przed tym nie ma chyba powodu by Pein miał wiać.
2. Na 80% nie. To walka z kolesiem, który ubił mu mistrza, chcę się zemścić własnoręcznie bez "pomocy" lisa... Nie może sobie na to pozwolić, wciąż są blisko niego ludzie, których może zranić tą siłą... 20% to tylko taka ewentualność gdyby chciał pozyskać kontrolowaną chakre... ale to sądzę, nie będzie mu potrzebne
3. Przeczytaj jeszcze raz rozmowę Sasuke & Madary, powiedział że chcę ubić tylko starszyznę przed swoją ekipą, tak naprawdę chcę wymordować całą ludność Konohy...
4. On tam raczej nie będzie się mieszał niepotrzebnie i wychodził z cienia dopóki nie ubije Piątej i sam się nie mianuje na Hokage... To taki nasz spiskowiec-karierowicz xD
5. A skąd niby mieli by wiedzieć o ataku? To była inwazja z zaskoczenia, a potem duże boom... Poza tym z Piasku do Liścia jest kilka dni (drogi) skakania po drzewach ;p
Moim zdaniem to będzie kolejny pokaz efektów treningu naszego głównego bohatera, chyba coś ćwiczył zanim dowiedział się o ataku co nie? Taa pozyskiwanie tej kozackiej Sage chakry w biegu! xD Tylko pewnie na swój dziwny (tzw. patrzenie na lewo i prawo jednocześnie) sposób... Mam głupie wyobrażenie jak to będzie wyglądać: robi klona (lub kilka) wsiada mu na barana i kumuluje xD. To żart oczywiście i modlę się aby tak nie było
Cóż wątek z Zetsu (trochę to głupie ale no cóż) jest również możliwy...
Proszę jak jesteście tak bardzo ciekawi co się stanie: http://www.mymanga.info/2009/01/naruto- … -info.html
To są dwa zdjęcia mangi pstryknięte aparatem z komórki w redakcji gdzie wydają Naruto. Raczej to nie są podruby. Zdjęcia są autentyczne
Widać, że Natuto znów będzie sagem i będzie buchać ogniem i oczywiście gość specjalny się zjawi Uchiha Sasuke. Będzie biba
PS. Czytałem gdzieś wywiad z Kishimoto i nasz kochany autor zdradził że w przyszłości Killer Bee ma zaatakować Konohe. Podobno poznamy blirzej tych trzech kolesi co są w chapterze 417 od Reinkage.
A zapomnieliście o tym, że w wiosce konoha jest raper z 8 ogonowym stworkiem, czy tego nie zauważyliście? Ten pierwszy screen to jakiś śmiech na sali, widać, że to jest rysowane przez jakiegoś amatora, oczy i włosy Sasuke i ten nos Naruto ( w ogóle jego twarz ).
jasne ze to fake, pozatym tyo są spojlery odnosnie 431 chapa a my mamy juz 432 i dyskutujemy mozliwosciach 433 ;P
psychopata a gdzie jest powiedziane ze KillerBee jest w wiosce konohy? bo teraz to chyba twoja wyobraźnia zapracowała ;]
Te zdjęcia to żaden fake. Jiraiya też umiał puszczać kule ognia. Zobaczcie sobie 371 chapter, strona 16. A w pierwszym i drugim obrazku widać bardzo dobrze linie dzielącą dwie strony, co jest chyba dowodem że zdjęcia są autentyczne. Psychopata, jak dla mnie to natym obrazku Naruto i Sasuke mają normalne twarze i jeszcze jedno : GDZIE TY WIDZIAŁEŚ KillerBeego w wiosce?? Nie ćpaj już więcej, bo zjawy widzisz ;P
to fake jak nic^^ zresztą ta kula ognia Paina to photoshop i tyle pewnie^^ ru widać identyczną kule i saska z płomieniem do tego^^ Naruto też jest dokładnie w tej samej pozycji^^
o tego niezuważyłem. Przyznaje to fake.
Hmm, wraz z nowymi mocami Naruciakowi skoczyło IQ Teraz przynajmniej myśli, co robi . Pozostało tylko opanowanie mocy Kyuubi i będzie niszczyć . Wychodzi na to, że jest teraz najsilniejszy w wiosce, skoro cała wiocha sobie z Painem nie radziła, a on sam (noo... z pomocą żabek ) walczy z Painem (póki co) jak równy z równym. Teraz tylko czekać do następnego tygodnia ;].
No i stało się;] Naruto jak można się było spodziewać teraz dostaję baty i jest w trudnej sytuacji xD jak zwykle^^ Ciekawe co wymyśli teraz:D żaby a może Tsunade czy jeszcze coś innego^^ ale i tak teraz poziom mangi strasznie skoczył dzięki tej walce i znów tydzień czekać;p
hinatka wkroczy do akcji ;p nary przejrzy na oczy ze jednak hinatka fajna laska i następne ova będzie Hentaii
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz