Nie jesteś zalogowany.
jak sie siadzie nieco dalej, to oczywiscie, ze czlowiekowi wydaje sie dosc normalny, ale ze wiekszosc czasu siedze przy nim dosc blisko, to caly czas mam wrazenie, ze przed soba mam cos naprawde duzego. A co do 24' to na allegro przed chwila znalazlem:
GATEWAY FPD2485W 24'' FULL HD S-PVA kosztuje 1200pln.
Jeszcze jakies pytania
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
a ja zapytam inaczej
musi być monitor
nie lepiej poszukać promocji na Telewizory LCD
teraz w Saturnie jest promocja FDH 32" za 1600 zł nie pamiętam marki
ja sam posiadam od 2 lat TV LCD 32" Samsunga ale HD Ready
służy mi jako monitor i jestem zadowolony
no ale kto co lubi i co chce
pozdro
nie myślałem nad tym aby kupować telewizor w tym celu, ponadto 32" to zdecydowanie za dużo xP... przy takim kolosie nie wyobrażam sobie pracy
mnie sie wszystko dobrze robi i nie muszę siedzieć przy kompie a zdecydowanie dalej od niego !!
najlepiej przeglądać gazetki marketów tam są często promocje
monitorów też mają od groma
berith14 napisał:Ręce mi opadają czasami. Ludzie czaicie się, lamentujecie, analizujecie, przeglądacie, zastanawiacie się ,macie życiowe dylematy jakbyscie mieli kupowac dom czy samochód - czy to takie trudne isc do ulubionego sklepu komputerowego powiedzieć do sprzedwcy "Cześć - szukam jakiegoś fajnego monitorka - poleć mi coś. Ten? Fajnie, biorę." Proste? Tak ale co tam zawsze można podumać a i tak na koniec i tak powiedzieć, że się ch wybrało. Wierzcie mi, że ja tak zawsze kupuje coś do kompa i jakoś nigdy się nie przejechałem.
jeśli chodzi o mnie to już kilka razy miałem z tym problemy, poza tym taki sprzedawca zaoferuje Ci to co ma, nie koniecznie to co dobre.
berith14 jak byk napisal ULUBIONEGO - nie pierwszego lepszego. I taki sprzedawca jesli nawet nie bedzie mial na stanie nic fajnego zaproponuje inny termin w ktorym bedzie mial dostawe nowych - lepszych. Btw co po monitorze zamierzasz kupić myszkę? Podkładkę pod nią?
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Chciałbym zauważyć że trudno o takiego ulubionego sprzedawcę (w dobrym sklepie).
Btw co po monitorze zamierzasz kupić myszkę? Podkładkę pod nią?
...
Ewentualnie, jak będziesz miał możliwość to spróbuj jeszcze obadać tego "benkacza": http://rankingi.chip.pl/ranking.php?sp=47546&t=33. Może i są to tanie monitory, ale wcale nie takie złe. Mój kumpel ma jednego, właśnie na MVA [ale mniejszego] i nie narzeka, a ja dodam, że na pewno lepiej wyszedł niż ja ze swoim TNem.
To jest bardzo sensowna propozycja , chyba porzucę "projekt samsunga". To chyba najtańsze sensowne VA w tej chwili.
Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2009-01-21 23:11:06)
http://allegro.pl/item528341556_23_lg_m … _w_wa.html
to może coś takiego ma dużo gniazd
wiec można sporo podłączyć
no chyba ,że znajdziesz coś 100 Hz oczy tak nie bolą
pewnie się powtórzę ale na allegro jak nawet nie chcesz kupować to możesz sprawdzić cenę i takie tam pierdoły
tu jeszcze znalazłem http://allegro.pl/item535956677_iiyama_ … _cena.html
ale nie wim czy znowu nie będzie za duży
kiedys sporo dobrego słyszałem o IIYAMA
Ostatnio edytowany przez bartas21 (2009-01-21 23:48:40)
Zastanów się czy 24" nie będzie zbyt nad Tobą dominować na biurku. Ja dobry miesiąc dosłownie męczyłem się ze swoją 22" iiyamą. Dziś jest już dobrze, z tym, że jest odsunięta ode mnie maksymalnie ile się da.
Swoją drogą swoją iiyamę wytargałem z wyprzedaży za 500zł. Świeci cudnie, nie zmuży, serwis d2d no i pieknie się prezentuje.
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
berith14 napisał:Ręce mi opadają czasami. Ludzie czaicie się, lamentujecie, analizujecie, przeglądacie, zastanawiacie się ,macie życiowe dylematy jakbyscie mieli kupowac dom czy samochód - czy to takie trudne isc do ulubionego sklepu komputerowego powiedzieć do sprzedwcy "Cześć - szukam jakiegoś fajnego monitorka - poleć mi coś. Ten? Fajnie, biorę." Proste? Tak ale co tam zawsze można podumać a i tak na koniec i tak powiedzieć, że się ch wybrało. Wierzcie mi, że ja tak zawsze kupuje coś do kompa i jakoś nigdy się nie przejechałem.
jeśli chodzi o mnie to już kilka razy miałem z tym problemy, poza tym taki sprzedawca zaoferuje Ci to co ma, nie koniecznie to co dobre.
waski_jestem napisał:wiec tak, sam mam nowego lcd'ka od jakichs 2 miesiecy. Mocno sie zastanawialem na kupnem 24' [OGRMONY] na dobrej matrycy, ale to wydatek rzedy 1,7tys. W koncu kupilem 22' HP LP2275w. Pewnie kazdy powie mnostwo ciekawych rzeczy, ale oto moje przemyslenia z codziennego uzytkowania:
24" i dobra matryca to wydatek rzędu 2000 zł . Takie moje pytanie... czy teraz ten monitor nie wydaje Ci się normalny? Kolega kupił jakiegoś 24" BenQ, pierwsze wrażenie: OGROMNY... teraz jest już normalny .
Co do kupna sprzętu to zazwyczaj starczy przeczytać trochę komentarzy o danym sprzęcie (szczególnie przydatne są te negatywne smile_big), pójść do sklepu komputerowego, w którym jest dany sprzęt, a w wypadku takim jakim jest kupno monitora to prośba o przetestowanie czy działa jak należy i najważniejsze by nie miał martwych pixeli, oczywiście dobrze by było gdyby w gwarancji było, że 1 martwy pixel jest już wadą, bo uwierz że 1 martwy pixel nawet na 24" monitorze denerwuje jak ch** szczególnie jeżeli nie jest przy krawędzi tylko gdzieś na środku.
Same komentarze nie wystarczą... dożo wnoszą do poszukiwań, ale nie porównają nam innych monitorów i nie wyłonią najlepszego
MasterPLASTER dzięki za opinie, już od pewnego czasu myślę o wybraniu się do jakiegoś większego sklepu ... jeszcze nie zdecydowałem do jakiego.
Tego nie napisałem ja tylko DiamondBack
lol ulubiony sprzedawca to moze byc w sklepie na przeciwko gdzie chlebek co rano kupujesz...
Isc tylko do 1 sklepu i kupic co tam jest bez uprzedniego rozeznania w temacie, a przynajniej w innych sklepach zeby sprawdzic ceny, warunki gwarancji itp. to dla mnie bezmyslnosc, ale mozna i tak, jak ktos nie ma duzych wymagan...
Tego nie napisałem ja tylko DiamondBack
poprawione
Monitor już wybrałem, jest to proponowany mi tutaj BenQ FP241W, dzięki za wszelkie uwagi i propozycje.