#1 2009-01-12 21:49:26

wiktor vcr
Użytkownik

Anime na playstation 3

Cześć zamierzam kupić ps3 i mam kilka pytań odnośnie tej konsoli. Jak czytałem można ją podłączyć do neta i tu jest moje pytanie czy da się bezpośrednio ściągać anime na ps3 i czy to się robi tak samo jak na PC. Drugie moje pytanie jest takie czy można na ps3 oglądać anime i jakich kodeków trzeba używać i gdzie są one dostępne? Z góry dzięki za pomoc

#2 2009-01-12 21:52:47

Isao
Użytkownik

Odp: Anime na playstation 3

powinno nieco wyjaśnić owe zagadnienie... wystarczy troszkę poczytać
http://www.konsola.pl/forum/index.php?showforum=90

Ostatnio edytowany przez Isao (2009-01-12 21:53:37)

#3 2009-01-12 23:14:59

wiktor vcr
Użytkownik

dzięki za tak szybką odpowiedz i za linki. Nie napisałem jednej rzeczy że nie miałem żadnego kontaktu z konsolą i nie kumam o co biega w tym co napisali tylko z tego co wyczytałem to ps3 obsługuje format divx i h265 lecz nigdzie nie mogłem znaleźć nazw programów które by włączyły napisy nie wbudowane. Więc proszę o wyjaśnienie mi tego dosyć klarownie żebym wiedział na czym stoje i jak to zrobić

#4 2009-01-12 23:58:30

Isao
Użytkownik

Z tego co mi wiadomo i sam próbowałem niestety na dzień dzisiejszy nie ma możliwości odtworzenia DivX'a na PS3 z polskimi napisami w oddzielnym pliku.
Pozostaje póki co opcja wgrania subów w film np. nowym allplayerem dość sprawnie i szybko sobie z tym radzi...

Gdzieś coś czytałem o pracach nad nieoficjalnym softem pod PS3 umożliwiającym dużo więcej aniżeli ten serwowany nam przez $sony jednak jest on w fazie testów i generalnie grozi uwaleniem napędu BL. ^^

Standardowo PS3 nie łyka mkv, rmvb [;

#5 2009-01-13 00:31:08

Freeman
Użytkownik

Proponuję jednak szukać pomocy na forach poświęconych konsolom.

#6 2009-01-14 20:43:51

Saeroth
Użytkownik

Instalujesz Linuksa na PS3, i mozesz ogladac wszystko co tylko chcesz wraz z napisami

#7 2009-01-14 21:26:38

m_jay
Użytkownik

Saeroth napisał:

Instalujesz Linuksa na PS3, i mozesz ogladac wszystko co tylko chcesz wraz z napisami

No tez tak kiedys myslalem. Niestety po instalacji gentoo poznalem smutna prawde :/... Otoz sony nie upublicznilo zadnej mozliwosci (czy nawet dokumentacji) uzycia znajdujacej sie na pokladzie karty graficznej (za sprawa producenta chipsetu, tj nvidii). Sony zasugerowalo by do akceleracji grafiki uzywac 6 mozliwych do uzycia SPE, wydali toolchain i dokumentacje. Niestety zadna z aplikacji nie wykorzystuje tego w sensowny sposob - nie ma drivera do X uzywajacego SPE (trzeba uzywac piekielnie wolnego sterownika uzywajacego framebuffera), bibliotek dekodujacych strumienie wideo (znalazlem jakies patche do mplayera i projekt spu-medialib, ale srednio to dzialalo, no i lista "to do" na stronie projektu jest dluga). Wynik jest taki ze uruchamiamy system na niczym nie wyrozniajacym , procesorze PPC z software'owa obsluga grafiki. Sony niestety zmarnowalo tkwiacy w platformie potencjal :/. Co nie zmienia faktu ze i tak wykorzystuje konsole do tego do czego zostala zaprojektowana - czyli do gier - wiec nie uwazam tego za powazna wade, niewielki zal jednak pozostaje.

Ostatnio edytowany przez m_jay (2009-01-14 21:28:51)

WoodenJesus.png

Stopka forum

© Animesub.info 2025