Nie jesteś zalogowany.
Cóż, znalazłem chwilę czasu i skomentowałem suby do Eyeshielda. Przyznaję, że pojechałem i to nieźle, ale w mojej ocenie suby są słabe, dlatego wystawiłem czerwony kolorek. Była mała wypiska... Może nie konkretna, bo nie miałem na to czasu i chęci, ponieważ musiałbym poprawiać prawie każde zdanko. Niektórzy powinni wiedzieć, co mam na myśli. Ale nie chodzi o to, bo autor jakoś tam przyjął krytykę. Chodzi mi o pana rastiego91, oto jego PW:
"Dobra cieslak cepie , jak ci się nie podoba gramatyka ani nic to nie ściągaj ich napisów , a nie przypier****** się do każdej drobnostki ludzka rzecz się mylić ale jak , chcesz tak bardzo to poprawiaj błędy na użytek własny a nie chrzań tyle , jak nie masz co w życiu robić to odejdź czasem od tego komputera , heh no tak zapomniałem że Tibia cię wzywa NOOb ^^ sory ale ich suby mi się podobają i cieszę się że ktoś się zabrał za to anime , nawet na ASS przerabiają żeby ładniej wyglądało , a ty zamiast zachęcać i kurwa do dalszej pracy pierdolisz smuty jakby cię stary w ucho kochał , wybacz ale taka jest prawda. Myślisz ze jesteś wielkim panem bo masz 19 lat i masę subów za sobą ?? Nic bardziej mylnego , tak z pewnością zaraz powiesz ze należysz do KA, i pewnie się tym chlubisz , jak dla mnie może i robicie dobre SUBY ale jesteście tak kurwa samolubni jak czarnuch na Saharze co oazę znalazł (że już tak skrajnego porównania użyłem), niby jest niepiśmienna zasada od FANÓW DLA FANÓW , ale was to WALI !! Z tego co widzę , to ta grupa jak jej tam było Namimori coś tam nie przestanie robić subów tylko dla tego że ty tak chcesz , jest na pewno wielu ludzi którym suby te pozwalają obejrzeć Anime E21 ze względu na brak znajomości języka , ale ty jesteś po prosto rozpieszczonym egoistą jedynakiem który zawsze i za wszystko był chwalony i ma silne przeczucie że może sądzić innych. Taka mała rada ^^ jeśli chcesz komuś pomóc to nie wyjeżdżaj z takim ryjem jak zwykle bo wiem cepie na co cię stać , ale staraj się na spokojnie wytłumaczyć i zasugerować jak na przyszłość poprawić błąd ale jeśli wiesz lepiej to miłej zabawy w dalszym życiu , no chyba że pójdziesz do zakonu i będziesz sadził K**** Marchewkę."
Cóż, chyba wszystko jasne. xD Mam nadzieję, że ktoś coś z nim zrobi. Ogólnie mam gdzieś to, co napisał, ale ten wierszyk jest bardzo śmieszny i chciałbym się z nim podzielić.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2009-01-09 19:02:03)
Zgłosiłeś do moderatora? Jak dla mnie ten pan powinien zostać usunięty z tego serwisu.
Kurde, dzisiaj wystawiłam niepochlebny komentarz do Baccano... mam nadzieję, że ten gostek tego nie oglądał.
No, ja miałem podobny problem z pewnym uparciuszkiem. Wysyłałem wiadomości do moderacji, ale na nic to było. W końcu stworzyłem temat coś ala "bana dla tego pana" Zbeształo mnie paru mistrzów ciętej riposty, ale prośby zostały wysłuchane i zaprowadzono sprawiedliwość.
No, teraz odezwały się te rozsądne osoby, które świadomi są tego, że trolle urządziły sobie "wielki napat na net" Mam nadzieję, że takich bezmózgowi się eksterminuje.
Ostatnio edytowany przez 2Pack (2009-01-09 19:20:01)
Ej, no, sponio~~ jakimś dzikim sposobem cieszy mnie, że ludzie stają w obronie tłumaczy, lolz. I to jak gorliwie może i nieco niekulturalnie... ^^
W ogóle kojarzę tę grupę, Namimori. Widziałam od nich mangę KHR, 12 rozdział bodaj. Jak napisy reprezentują podobny poziom (wieeem, z kosmosu to wyciągnęłam), to zapewne było się czego czepiać xDDDD.
W pytę Szkoda, że mi jeszcze nikt nic takiego nie wysłał, bo mógłbym też w tym tonie mu odpowiedzieć Widać trzeba trafić na odpowiednią serię, chociaż po zjebce napisów do Bleacha jeszcze nic do mnie trafiło, a ludzi tego pokroju pewnie jakiś procent jest (odpowiedzi z komentów o tym świadczą). Co prawda sam zwyzywałem kilka osób przez PM-a, ale powodem było kradnięcie mi/AG subów.
No cóż, widać "sprawiedliwe" oceny nie są już w cenie i trzeba zaprzestać komentowania, ale z drugiej strony trudno sobie odmówić wytknięcia całej masy błędów. Przykładem Baccano, że tak powiem zajebista seria, a napisy właściwie do bani...
Może dla niektórych napisy pełne błędów są czymś wystarczającym, żeby zrozumieć treść oglądanych rzeczy, ale jest też spore grono, które bardziej ceni sobie jakość i w pełni oddany przekaz. Wolę już się męczyć z bandą analfabetów niż do niej należeć
EDIT
Qashqai, skoro dla ciebie to obrona tłumaczy, to ja dziękuję. Naprawdę lepiej dostać porządny kubeł zimnej wody na głowę. Świadomość, że wtórny analfabeta uważa twoją pracę za bardzo dobrą, gdy osoba o wyższym skillu pokazuje błędy, nie przyczyni się do polepszenia jakości dzięki ciężkiej pracy. Oczywiście w momencie, gdy tłumacz nie ma choć trochę oleju w głowie
Ostatnio edytowany przez Quithe (2009-01-09 19:25:22)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Narzekacie... Dla mnie ten tekst jest istną kopalnią informacji o piszącym. Jung zacierałby ręce na widok takiego osobnika. Zastanawiają zwłaszcza te wyszykane przykłady i porównania... Tak, zdecydowanie ciekawy przypadek.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Ty sie cieslak ciesz ze on w ogole byl laskaw zrobic te suby! xD
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Slymsc, zapomniałeś jeszcze wspomnieć o wykwintnych metaforach godnych naszych wieszczy narodowych
Co do samego tekstu to podzielam opinię innych. Autor taką wypowiedzią po prostu prezentuje swój jakże niski poziom.
Jednakże najsmutniejsze w tej całej sprawie jest to, że przez takie akcje wręcz odechciewa się napisy robić...
Cieslak, koleś wyraził swoja opinie na PW , a nie publicznie. To jest twój problem a nie ansi , że koleś tak cie określił , więc walcz z nim na pw.
Pomysł ile ludzi by bana dostało za kłótnie,wyzwiska na PW ?
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-01-09 19:57:36)
ファンのファンのために
Tak suby są dobre a do ciebie cieslak mam sprawe na PW ^^ Lapiej zebyś mi odpisał ^^
Odpisałeś mu?
Dlatego trzeba to tolerować... Uważaj, bo do Ciebie napiszę!
Ostatnio edytowany przez lb333 (2009-01-09 19:59:39)
Cieslak, koleś wyraził swoja opinie na PW , a nie publicznie. To jest twój problem a nie ansi , że koleś tak cie określił , więc walcz z nim na pw.
Chamstwo trzeba tępić, w taki czy inny sposób. Jeśli upublicznianie takich PW da ludziom do myślenia i nauczy co niektórych kultury, to warto je pokazywać.
Taa, lb, podziękowałem mu za ten wierszyk. ^^
czołgi, może i masz rację, ale w taki sposób nie ma mowy, by ktoś zwrócił na to uwagę.
lb333
A niech piszę , lecz nie raz jakiś człowiek o nicku X pisał do mnie , rzucając mięsem, lecz potrafię to olać, i takiemo nie odpisuję, nie zakładam tematów w stylu '' oh dzisiaj zostałem wyzwany na PW , dajcie mu bana ! )
Jasmine
Owszem kultura powinna być, ale nie wszyscy ją mają. Banując osobę która nie ma kultury wku...się! założy nowy nick i zacznie znowu swoje, co na pewno nie będzie korzystne dla użytkowników i ansi.
cieslak
Proponuje napisać do moderatora w tej sprawie.
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-01-09 20:18:51)
ファンのファンのために
To znak. Muszę znów zacząć oglądać i oceniać suby, bo wychodzi na to, że taki Cieslak jest wredniejszy ode mnie ^^
Rzucam mojego pokebola, mówiąc: bodzio, wybieram cię! Idź i zabij![madrala]
Lol, bodzio, chcesz przejąć ode mnie pałeczkę? xD Myślałem, że to ja jestem najwredniejszy, a cieslak się nie umywa
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Chłopaki na ANSI nam się robią emo, jak babcię kocham
A tak na serio - podobny temat i to kilka dni temu. Tam chodziło co prawda o "rozmowę" w samych komentarzach, ale o tym samym. Padły sugestie co i jak. Zgłosić moderacji itd. To raz.
Dwa - cieslak, przecież ty nie jesteś tutaj od wczoraj i doskonale znasz całe to zjawisko, bo ono też nie pojawiło się dopiero w 2009r. I podejrzewam, że jak tu jesteśmy wszyscy, tak wszyscy doskonale o tym zjawisku wiemy, jeśli nie z własnego doświadczenia, to z wielu podobnych spraw, które się przez te lata pojawiały. Także celem tego wątku jest...?
Trzy - upublicznianie prywatnych wiadomości jest nie w porządku, choćby nie wiem co koleś napisał. Mogłeś opisać sytuację, zamiast wstawać całego PMa.
I co ja mam zrobić z tym wątkiem?
Do kasacji ;]
Bo już się pośmialiśmy i w ogóle.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2009-01-09 20:40:00)