Nie jesteś zalogowany.
Ktoś zna te modele Gundamów ??? Ostatnio mam zaległości z anime z tej serii... od Winga dokładnie mówiąc , ale zacząłem to nadrabiać, zaczynając od starszych tytułów (Gundam X, G Gundam). Zacząłem też zbierać modele i te dwa właśnie zainteresowały mnie jako kolejne potencjalne cele, ale nie mam pojęcia jak się nazywają ani z jakich dokładnie serii pochodzą, więc nawet nie wiem gdzie zacząć szukać, a zanim dojdę do Seeda i 00 (z których najprawdopodobniej pochodzą) "trochę" czasu minie. Pomoże mi ktoś rozwiązać tą zagadkę???
Od razu mówię, że w SEED'zie takich nie było. W żadnych specjalach ani OAV'kach czy podstawowych 2 seriach.
Chociaż.. ten pierwszy trochę przypomina blue astray'a ale wątpię.
Od razu mówię, że w SEED'zie takich nie było. W żadnych specjalach ani OAV'kach czy podstawowych 2 seriach.
Chociaż.. ten pierwszy trochę przypomina blue astray'a ale wątpię.
Z ciekawości sprawdziłem i faktycznie, to jest Astray Blue Frame. Dzięki. Nadal czekam na pomoc w rozszyfrowaniu nazwy drugiego modelu.
PS. http://gundam.wikia.com/wiki/MBF-P03_Gu … Blue_Frame wersja "MBF-P03 Astray Blue Frame Second L"
EDIT. Dobra, drugiego już znalazłem, pierwsza odpowiedź podsuneła mi pomysł szukania wśród astrayów.
http://gundam.wikia.com/wiki/MBF-P01_Gu … Gold_Frame MBF-P01-Re2<AMATU> Gundam Astray Gold Frame Amatu Mina Custom
Ostatnio edytowany przez Rafaga (2008-12-23 04:10:07)
Możesz powiedzieć gdzie kupujesz modele?
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Możesz powiedzieć gdzie kupujesz modele?
Na razie zaczynam, więc póki co korzystam tylko z allegro. Później jak już sie bardziej wkręcę to może zacznę szukać na zagranicznych stronach.
Mój pierwszy http://www.allegro.pl/item507545483_gun … _exia.html
Zamówiony na luty http://sklepy.allegro.pl/item463232495_ … w_s_p.html
Sam też zaczynam Jestem na razie po 1 sezonie Gundam 00 i w trakcje 2. Swoje 3 pierwsze modele (z serii 00) kupiłem w sklepie D.Y.R.L, jak cena była niższa.
Mój pierwszy http://www.allegro.pl/item507545483_gun … _exia.html
Miałem kupować ten model ale wybrałem 2 tańsze w skali 1/144HG od tego samego użytkownika. Obecnie oba Gundamy (Tieren Space Type i Gundam Throne Drei) stoją złożona na Moim biurku. Ogólnie polecam NintendoPassion.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
NintendoPassion jest spoko koleś. Miły i zawsze odpowie na pytania.
Sklep Dyrl ma strasznie drogo, to co oni sprzedają za 120zł to kupi się na Ebayu o połowę taniej i często już z wysyłką. Sam przymierzam się teraz do SD Gundam Exia 00 a obecnie składam jak kolega powyżej Exia Avalanche ale jutro wyjazd na święta więc fotki jak ktoś chce mogę zarzucić ok Czwartku-Piątku.
NintendoPassion obecnie sprzedaje 2 modele z serii Gundam 00:
http://allegro.pl/item514429231_gundam_ … _exia.html
http://allegro.pl/item514502492_gundam_ … _type.html
Zastanawiam się nad kupnem Avalanche Exia. Chciałem spytać Was, jako posiadaczy tego modelu, czy warto. Cały czas i tak czekam na to
uzumaki174 fakt. Dyrl jest drogi, ale miałem to szczęście że kupowałem przed tą drastyczną podwyżką cen.
Ja na razie mam 2 modele Epyon i Nataku Też mam zamiar kupić jakiś model ale narazie jakoś kaski nie mam.I mam do was pytanko.Ma ktoś z was odcinki Gundama tzn wiem że jest kilka serii SEED itp. i każda mnie interesuje bo oglądałem tylko Mobile Suit Gundam Wing + Endless Waltz.
Zastanawiam się nad kupnem Avalanche Exia. Chciałem spytać Was, jako posiadaczy tego modelu, czy warto. Cały czas i tak czekam na to
Warto. Avalanche po złożeniu wygląda niesamowicie (oczywiście jeśli malujesz), a przy odpowiednim upozowaniu, wygląda jak wojownik doskonały. Cichy i spokojny, a przy tym emanujący siłą.
PS. Dzięki za link do Raisera. Długo go szukałem i nie mogłem znaleźć. Myślałem już, że nie ma modelu na podstawie tej wersji.
PS2. Sory, że tak późno odpowiadam, ale miałem wyłączoną subskrypcje, a nie sądziłem, że ktoś tu jeszcze coś pisał.
I mam do was pytanko.Ma ktoś z was odcinki Gundama tzn wiem że jest kilka serii SEED itp. i każda mnie interesuje bo oglądałem tylko Mobile Suit Gundam Wing + Endless Waltz.
Jeśli to było pytanie o lokalizację tychże, polecam te dwa serwerki:
dl1.animesource.ru/anime/Gundam_Sagas
animerulezzz.org/?t=Download/view&p=AnimeManga/Gundam/Series&lang=en
A jakieś napisy do tych odcinków są ??Wiem że tu na forum do Gundam Wing są napisy do tylko do 21 odcinków.
Niestety, do 80% Gundamów napisów polskich brak. Właśnie tak nauczyłem się angielskiego
No właśnie dla mnie lipa bo niemieckiego się uczę a angielskiego za dobrze też nie znam ;p
No to do roboty. Też tak zaczynałem. Co chwila spacja, ctrl + tab i szukanie słowa w słowniku. Po 3 miesiącach takiego oglądania znasz multum nowych słów i sporo konstrukcji gramatycznych. Po roku oglądasz płynnie, niemal bez zatrzymywania
Spróbować można
Warto. Avalanche po złożeniu wygląda niesamowicie (oczywiście jeśli malujesz), a przy odpowiednim upozowaniu, wygląda jak wojownik doskonały. Cichy i spokojny, a przy tym emanujący siłą.
Zamiast Avalanche Exii kupiłem Aile Strike Gundam i też jestem zadowolony
PS. Dzięki za link do Raisera. Długo go szukałem i nie mogłem znaleźć. Myślałem już, że nie ma modelu na podstawie tej wersji.
Model jest. Ale nie dostępny w Polsce niestety. Oprócz 00 Raisera ostrzę sobie ząbki jeszcze na Gadesse
Model jest. Ale nie dostępny w Polsce niestety. Oprócz 00 Raisera ostrzę sobie ząbki jeszcze na Gadesse
Nie miałem za wiele czasu żeby poczytać, ale ceny mają też w euro, więc możliwe, że do Polski też by wysłali. Co do Gadesse, to tez nieźle się prezentuje i dobrze nadawałby się do ustawienia jako przeciwnik mojego Avalanche, ale niestety nie ma go w wersji 1/100, a tylko takie kupuje.
Ja modele z serii 00 mam w skali 1/144HG więc mi ta Gadessa odpowiada. Tylko Aile Strike mam w 1/100.