#1 2008-12-15 23:10:35

Hero
Użytkownik

Zgranie napisów na płtykę - problem

Witam mam pewien problem i nie za bardzo wiem jak go rozwiązać. Otóż zgrałem sobie anime wraz z napisami na płytę (Verbatim ale nie tylko) i teraz napisy nie pasują do filmu, przedtem jak pliki były na dysku twardym to wszystko pasowało ale po zgraniu 80% napisów albo źle się wyświetla albo napisy są przesunięte o 4-5 sekund. Zawsze używałem SubEdit-Player'a i KLP(tylko aktualizowane co pewien czas). niestety nie mam tyle czasu i kasy na płytki aby znowu to wszytsko przegrywać.Spotkał się ktoś z takim czymś i wie jak ten idiotyczny problem rozwiązać ?

Bardzo dziękuję za pomoc i proszę nie spamować:)

Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?

#2 2008-12-15 23:17:15

Krzyżu
Użytkownik

Odp: Zgranie napisów na płtykę - problem

Mówisz, że SubEdita używałeś? Możliwe, że film oraz napisy mają różny FPS, ale po załadowaniu w SubEdicie wsio grało, ponieważ program ten potrafi sam sobie dopasować FPS. To by tłumaczyło, dlaczego Ci się psuje, po nagraniu na CD.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#3 2008-12-15 23:38:17

szymon_j
Użytkownik

A zrzuć jeden odcinek wypalony na dysk i sprawdź czy działa. Jak tak to chyba będziesz musiał zrzucić całość i oglądać z dysku. Albo przesuń napisy o te 4-5 sek i wypal jeden odcinek na RW i zobacz czy pasuje.

Krzyżu z płyty tez pewnie odpala w SE więc nie powinien mieć przesuniętych napisów.

#4 2008-12-15 23:42:25

Krzyżu
Użytkownik

szymon_j napisał:

A zrzuć jeden odcinek wypalony na dysk i sprawdź czy działa. Jak tak to chyba będziesz musiał zrzucić całość i oglądać z dysku. Albo przesuń napisy o te 4-5 sek i wypal jeden odcinek na RW i zobacz czy pasuje.

Krzyżu z płyty tez pewnie odpala w SE więc nie powinien mieć przesuniętych napisów.

Ale ja założyłem, że on te CD ogląda na stacjonarnym DVD.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#5 2008-12-16 00:30:41

Hero
Użytkownik

Krzyżu napisał:

Mówisz, że SubEdita używałeś? Możliwe, że film oraz napisy mają różny FPS, ale po załadowaniu w SubEdicie wsio grało, ponieważ program ten potrafi sam sobie dopasować FPS. To by tłumaczyło, dlaczego Ci się psuje, po nagraniu na CD.

Tak ale po zgraniu na płytkę również odtwarzam film SeP więc powinno być wszystko w porządku.

szymon_j napisał:

Jeśli przesunę napisy, np. o 5 sekund to chwilę jest ok a później napisy znowu sie rozjeżdżają. A teraz sprawdzałem kilka innych anime i prawie wszystkie napisy nie pasują, nawet gdy odtwarzam jest vobsubem.

Nie wiem, ale czy może to być przyczyną, że pobrałem nową wersję K-Lite Codec Pack (a nie pamiętam jaką miałem wtedy), chociaż to mało prawdopodobne.

Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?

#6 2008-12-16 15:44:01

FAiM
Użytkownik

Hero napisał:

Jeśli przesunę napisy, np. o 5 sekund to chwilę jest ok a później napisy znowu sie rozjeżdżają. A teraz sprawdzałem kilka innych anime i prawie wszystkie napisy nie pasują, nawet gdy odtwarzam jest vobsubem.

jak nic, chodzi o fps...

K5Cqyo6.png?1

Stopka forum

© Animesub.info 2025