Nie jesteś zalogowany.
No to tak...
Na początku przepraszam wszystkich za moje "delikatne i ciche" komentarze podczas konceru.
Nie będę się rozpisywał, więc dam moje minusy i plusy.
minusy:
- czekanie w kolejce ponad 3,5h, a nie staliśmy najdłużej, bo kolejka za nami była jeszcze baardzo długa;
- Ogólna organizacja i opóźnienia;
- KONCERT-MASAKRA!!!! W pewnym momencie aż spadłem z fotela i zacząłem słuchać muzyki na mp3;
- Za dużo naruciaków ;
- Scenki cosplayowe;
- Nie odbywające się panele;
plusy:
- Urocza koleżanka przebrana za Orihime ^^;
- Poznałem sporo fajnych ludzi;
- AMV Room, Dance Dance Revolution Room;
- Zwycięstwo SAS w wiedzówce o Clannad;
- Zdobycie płytki Ayumi Hamasaki i nabycia zajefajnej figurki Ryuuka i kilku innych itemów;
- Sporo fotek z cosplayerami;
- Ogólna atmosfera;
- Spanie na grzejniczku ;
- Cosplay;
- Panele.
Ogólnie plusy przeważyły, więc zawiedziony nie jestem, aczkolwiek organizacja tu nie istniała. Kisiliśmy się raptem na 2 korytarzach i jednym większym hallu. Wrażenia dobre i byle następny kon był jeszcze lepszy.
Tyle ode mnie, OFF.
Ostatnio edytowany przez kappuchu (2008-12-14 23:09:03)
Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.
- Zwycięstwo SAS w wiedzówce o Clannad;
Ekhm, mam się przypomnieć?
Do powyższego dorzuciłbym jeszcze to, że nie znaleźliśmy Lali_17, a grzejnik raczej wygodnym miejscem do spania nie był. Ogólnie AMV Room był IMO najlepszym miejscem do spędzenia konwentu (a przynajmniej solidną bazą wypadową na inne eventy) i trochę tam przesiedzieliśmy.
W sumie mam mieszane odczucia co do tego konwentu i może napiszę więcej jak się wyśpię.
Myślę, że spokojnie można było kontynuować dyskusję w istniejącym już mokonowym wątku.
Ostatnio edytowany przez DUDi (2008-12-14 23:38:51)
kappuchu napisał:- Zwycięstwo SAS w wiedzówce o Clannad;
Do powyższego dorzuciłbym jeszcze to, że nie znaleźliśmy Lali_17,
Dudi na pewno mnie widziałeś.W scence występowałam,i dość często gdzieś latałam.A po za tym już od dawna pod innym nickiem jestem.Lala_17 to przeszłość
Ostatnio edytowany przez Lala_17 (2008-12-15 00:31:00)
kappuchu napisał:- Zwycięstwo SAS w wiedzówce o Clannad;
No oki, też miałeś w tym swój udział szkoda tylko, że nie udało ci się Dango zaśpiewać^^
wtedy byśmy mieli fajną ścieżkę i kolejny plus konwentu :]
Dudi, tamten wątek to sklepisoko spamu. Ja tu raczej tylko opinii chciałem :/
NO NIEEEEEEEEEEEEEEE Lala nas wystawila ;( jesli wystepowalas w 2 scence [zaraz po ruskich], to mamy szanse, jak pozniej, to niestety, musisz sie wreszcie pojawic na jakims naszym spotkaniu Co do Mokonu, to rzeczywiscie organizacja LEZALA i KWICZALA.
- ja i DUDi moglibysmy wejsc na krzywy ryj, gdyby nie to ze naprawde zaplacilismy za bilet. Pozniej totalnie nikt nie sprawdzal czy mamy identyfikatory [ale moze dlatego ze mielismy je na wierzchu, to tego nie odczulismy]
- kolejka do wejscia jak i przed cosplayem byla masakryczna.
koncert WYPASNYYYYYYYYYY, kappuchu sie zrzymal, ze beznadziejnie spiewali, ale przeciez nie o to tam chodzilo ja sie ubawilem setnie. Chociaz fakt faktem raz na jakis czas sie zastanawialem kiedy jakis wk....ny konwentowicz wstanie i nam przy......wali
oprocz Orohime, wymiatala jeszcze Buka i laseczka, ktora samotnie spiewa [ale moze daleko na scenie byla, wiec moge sie mylic ]
- AMV room naprawde fajny.
Ogolnie jestem zadowolony, ale w koncu to moj 1 konwent, wiec nie mam porownania. Cos co mnie lekko zszokowalo, to srednia wieku i sposob w jaki dziewczeta sie ubieraly. Czasem sie czulem, jakby te dzieci, ktos ze smyczy spuscil. A moze ja zwyczajnie stary juz jestem i nie wiem jak sie bawi dzisiejsza mlodziez
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2008-12-15 02:49:37)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
oj wąski wąski , latka lecą nie ma co
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
No, Wąski, mi się po drodze na uczelnię w sobotę przypomniał jeden z powodów dla których nie lubię konwentów xD
Czekając na busa przy dworcu, zauważyłem trzy małolaty. Wzrost może 150cm. Dwie ubrane w miarę normalnie, trzecia za to odwaliła się na coś na kształt Misy, tyle że miała czarne włosy. Czarne ciuchy, trwała szopa, jakieś gwiazdki na twarzy, podkolanówki w czaszki... Może Shinigami miała być xP Koszmar jak się patrzy Dodatkowo upewniły mnie, że jadą na mokon, naszywkami z naruto na plecakach xP
Dzieciarnia, która pojawia się na konwentach jest straszna. Najgorsze są te małoletnie siksy, które się podwalają. Z poprzedniego ecchikonu zapamiętałem "pobaw się z kotkiem" jakiejś okropnej 14-latki, przebranej za "kawaii" kotka.
Chyba najlepszą opcją na konwenty jest się uchlać i nie patrzeć na wszystko trzeźwym okiem, bo samo przymrużenie na trzeźwo to za mało
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Q, a czego się spodziewać po imprezie dla małolatów? Podstarzałe dziadki (odezwał się też nie-młody ) nie powinny mieć wstępu tam, gdzie się bawi gawiedź.
bodzio napisał:Q, a czego się spodziewać po imprezie dla małolatów? Podstarzałe dziadki (odezwał się też nie-młody ) nie powinny mieć wstępu tam, gdzie się bawi gawiedź.
Sugerujesz osobne imprezy dla ludzi w określonym przedziale wiekowym?
Wyobrażasz sobie drętwą imprezę emerytów?
A tak serio, to byśmy się tam chyba zapili Poza tym nie byłoby z czego/kogo się śmiać.
Kappu, Ty lepiej powiedz jakie pytania dostałeś w wiedzówce Geass xD
A propo paneli: nie ważne o czym rozmawialiśmy na panelu o Zero no Tsukaima, to i tak wszystko schodziło na cycki xD
Ostatnio edytowany przez Ega0 (2008-12-15 15:23:36)
nie mam zamiaru wspominać o tych cenzura pytaniach. Ale i tak były lepsze niż w wiedzówce o Soul Eaterze, gdzie wygrała grupa z 2 poprawnymi odpowiedziami :]
Ale nauczysz się czytać mangi przynajmniej
dobra, teraz parę fotosików, które wyszły nie najgorzej
- to jakoś na początku było (na foto u góry: D.Gray-Man team, na dole od lewej: DuDi, koni, kappu)
i znów to samo trio^^ (tu jest pani, o której wspomniałem przy plusach )
tego nie mogliśmy przepuścić :]
kurde, za dużo tego mam i nie wiem co tu jeszcze zapodać może jeszcze później.
PS. mangi nie nauczę się czytać, puki nie będę zmuszony przez zakończenie animca...
Który to, DuDi czy koni, wyjechał z pomysłem, że to Kyou uczyła Fuko (tak że wszyscy siedzący z tyłu sukcesywnie to zapisali )?
buhehehehe, to ja ^^
dopiero jak odpadłem, to się rozkręciłem
najlepsza odpowiedź na wiedzówce to sushi
a temat przewodni: cycki ^^
Ostatnio edytowany przez kappuchu (2008-12-15 16:39:20)
A tak serio, to byśmy się tam chyba zapili Poza tym nie byłoby z czego/kogo się śmiać.
No co ty bodzio... zawsze jest się z kogo śmiać ;] Szczególnie po piciu...
Kto był z Poznania? Przyznać się
asdaf
Ostatnio edytowany przez Minimus (2017-02-27 00:15:49)
Droga na konwent i droga powrotna to tym razem było najlepsze co mnie spotkało w ciągu ostatnich 3 dni. Było (aż?!) kilka plusów ale to nie zasługa organizacji, reszta leżała i kwiczała.
nie będę się więcej rozpisywał bo...
Recenzja za jakiś czas (czyt. jak skończę to skończę) na konwenty.net