Nie jesteś zalogowany.
14-16 Listopada Anno Domini 2008 w Lublinie na WSPA (popularna Wyspa) odbędzie się IX edycja Fantastycznego Ataku Lublina. Czyli konwent Fantastyki Ale będzie również blok poświęcony M&A :] Oprócz tego przewidziane atrakcje to m.in. spotkania ze znanymi autorami (m. in. J. Ćwiek, M. Kossakowska), mnóstwo prelekcji i konkursów (mamy już ponad 50 sponsorów więc nagrody na pewno będą świetne ) związanych i nie związanych z fantastyką, (Z tych nie związanych z fantastyką polecam prelekcję Brutusa o krucjatach husyckich, ten człowiek ma naprawdę ogromną wiedzę o tego typu rzeczach), obowiązkowo Games Room z ponad 100 tutułów, pokaz mody gotyckiej ( :] ), warsztaty sushi, pokazy broni białej i od groma innych rzeczy. Planuje się zrobić akcję RPG non stop, czyli granie w RPG przez cały czas konwentu prowadzone przez dyżurnych MG :] Dla fanów star wars miała być szykowana pewna niespodzianka ale nie jestem pewien czy na pewno będzie. Strona Falkonu: http://www.falkon.prv.pl/
blog falkonu :] http://www.falkon.konwent.pl/
W imieniu swoim i organizatorów serdecznie zapraszam na konwent
PS. Zgłoszenia punktów programu do działu M&A są w dalszym ciągu otwarte, http://www.falkon.konwent.pl/ na tej stronie w dziale Program jest formularz zgłoszeniowy który należy wypełnić aby zgłosić swój punkt programu. Dorzuć swoją cegiełkę żeby Falkon był bardziej mangowy :]
Edit: Heh a to ci zabawny konkursik
To nie konkurs tylko prelekcja :] A co do odległości: Tydzień temu na Manticorze w Lubartowie (22 km na N od Lublina) spotkałem kilka osób ze Szczecina. cholernie się zdziwiłem ale jak widać problemy odległościowe nie są większym problemem :]
Edit sorry źle wcześniej zacytowałem -_-
Ostatnio edytowany przez harnas02 (2008-10-26 17:49:48)
a czy ja gdzie kolwiek napisalem ze to jest konkurs? :>
A mógł bym przysiąc, że jak wczoraj sprawdzałem program, to było zadeklarowane jako konkurs.
Co roku się wybieram i nigdy nie byłem. Może w tym roku szczęście dopisze.
Sevortharte a skąd jesteś? W każdym bądź razie jeżeli przyjedziesz nie będziesz tego żałować, ja od jakiegoś czasu żyję tylko nadchodzącym Falkonem :]
Mieszkam w mieścinie 20km od Lublina więc mam całkiem blisko.
Są już trailery tegorocznego Falkonu :] Warto obejrzeć :]
http://pl.youtube.com/watch?v=jtu6BGxdh … lkon/2008/
Ja będę na pewno. Już mi tęskno za klimatem konwentowym. Przy okazji sprawdzę, czy się jeszcze nadaję...
Aniby czemu miałbyś się nie nadawać? Jesteś już po 40? :] Zresztą to też nie jest dobry powód xD
Ostatnio edytowany przez harnas02 (2008-11-13 21:27:24)
Przepraszam że jeden post pod drugim ale chciałbym uaktualnić temat przed rozpoczęciem jutrzejszego Falkonu.
Od jakiegoś czasu jest już na stronie pełna lista atrakcji działu M&A
Manga, anime, kultura japońska
piątek, godz. 17:00: "Japońscy piraci" - Agnieszka 'Seraphica' Skiba
piątek, godz. 18:00: "Konkurs L5K" - Mroku i Dagmara
piątek, godz. 19:00: "Konkurs wiedzy o GTO" - Karolina 'kućka' Kurlak
piątek, godz. 20:00: "Konkurs Anime Soundtrack" - harnaś
piątek, godz. 21:00: "Kendo - Droga Miecza" - Paweł 'Sonic' Szymończyk i Piotr 'Dzidek' Jaworski - Lubelskie Stowarzyszenie Kendo
sobota, godz. 10:00: "Panel anime" - Paweł 'Aoi Tenshi' Skiba
sobota, godz. 12:00: "Warsztaty języka japońskiego" - Kyou - kursyjaponskiego.pl
sobota, godz. 14:00: "10 lat po smierci Akiry Kurosawy - legendy japońskiego kina" - Kyou - kursyjaponskiego.pl
sobota, godz. 15:00: "Czy możemy wierzyć tłumaczeniom mang i anime?" - Kyou - kursyjaponskiego.pl
sobota, godz. 16:00: "Język japoński a Zachód,obce wpływy w Japonii a system notacji" - Kyou - kursyjaponskiego.pl
sobota, godz. 17:00: "'Ach po co, po co, po co nam żyć, kiedy nie będzie wolno nam pić herbatki, herbatki...'" - Jade Elenne
sobota, godz. 18:00: "Cosplay - z czym to się je?" - Avi, Katek i Rushi
sobota, godz. 19:00: "Konkurs wiedzy o mandze i anime Bleach" - Tomasz 'Slodky' Słodyczka i Gaweł 'Aranthar' Józefczuk
sobota, godz. 20:00: "DDR i Karaoke"
sobota, godz. 22:00: "Anime Night" - Joanna Piątek
niedziela, godz. 10:00: "Konkurs wiedzy o Japonii" - Anka Barszczewska
niedziela, godz. 11:00: "Panel AMV" - Paweł 'Aoi Tenshi' Skiba
niedziela, godz. 12:00: "Najlepsza postać w anime" - Jakub'Alkir'Gałek
niedziela, godz. 13:00: "Ciekawostki kultury Japonii." - Katarzyna Puchcińska i Agnieszka 'Duszka' Tambor
niedziela, godz. 14:00: "Korzenie japońskości - starożytna Japonia" - Katarzyna Puchcińska
niedziela, godz. 15:00: "Miyazaki ojciec vs Miyazaki syn" - Anna Załoga
Ponadto jest planowany LARP rozgrywający się w świecie Triguna...
"Witamy po raz kolejny na pustynnych równinach planety Gunsmoke! Tym razem macie szansę wziąć udział w dorocznym turnieju pokerowym o najwyższą stawkę na Ziemi Niczyjej � wykupcie tylko bilet na Sand-Steamera oraz wpisowe na turniej, a zanim dojedziecie do miasta September, macie szansę zasilić swój budżet nawet o 1.000.000.000 $$, będziecie bogaci aż do granic nieprzyzwoitości! Czytajcie najnowsze wydanie Gunsmoke Monthly, rozklejane na każdym słupie ogłoszeniowym, skąd wszystkiego się dowiecie!"
Jest jakieś rozpoczęcie czy po prostu otwierają drzwi? Czyli od której godziny czynne, bo nie wiem na którą się wybrać
A tak w ogóle to dziwna ta rozpiska, ciężko zobaczyć co w danej chwili będzie interesującego.
No i kolejne pytanie: Po ile wejściówki na poszczególne dni?
Rozpoczęcie jest o 16. Tutaj dałem tylko rozpiskę o dziale M&A, na stronie http://www.falkon.prv.pl/ masz rozpiskę wszystkich działów.
Co do wejściówek:
* Akredytacja na cały konwent - 25 zł
* Wejściówki na poszczególne dni:
o piątek - 15 zł
o sobota - 20 zł
o niedziela - 10 zł
Tak, wiem. Czytałem całe info na stronie oczywiście
Co do wejściówek - trochę w mojej sytuacji to słabo wygląda niestety
(W piątek mam od groma lekcji więc nie przetrzymam całego wieczora, a to już 15 zł W sobotę mam kursy z których wrócę na 16 więc też mi 3/4 odpada i mózg wyprany historią . A niedziela to już pożegnania więc niewiele tego będzie. Tak więc trochę dla mnie przydrogo na parę godzin), ale postaram się wbić chociaż na "chwile" ;].
Pozdrawiam.
Nie wiem jak ty ale ja sobie na czas Falkonu robię urlop od wszystkiego :] Zostaje tylko Falkon :]
Cześć! Robię na Falkonie panel anime i uznałem, że to widzowie powinni zdecydować co chcą obejrzeć. To widzowie przed projekcją zdecydują czy chcą obejrzeć Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone i któryś z filmów Slayers czy RahXephon: Tagen Hensoukyoku i któryś z filmów Slayersów, bo tylko na to mi starczy czasu (sugestie dotyczące wyboru któregoś z filmów Slayers też będą mile widziane). Głosy użytkowników AnimeSub też będą brane pod uwagę! Jak będą chętni to napiszę co będzie puszczane w czasie Anime Night, bo będzie je robić moja znajoma
Ostatnio edytowany przez Aoi Tenshi (2008-11-14 03:07:34)
Rax.
"Skazany na zajebistość"