Nie jesteś zalogowany.
Skasowano
Ostatnio edytowany przez marceli007 (2008-11-06 00:14:40)
Nie chcę nic mówić, ale od takich rzeczy to banki są Przedstawiasz biznes plan, oni analizują czy coś z tego będzie, a jeśli im się podoba pożyczają gotóweczkę. Chociaż przy obecnej sytuacji makroekonomicznej może być o to trudniej niż dwa latka temu...
Poza tym ścianka honorowa to ładna rzecz, ale inwestorom to należałby się chyba procent od zysków. Ewentualnie można zbudować małą budkę a potem wypłynąć na giełdę
Dobre xD A ja z Hiki chcę otworzyć knajpę wegańską i organizować w niej różne eventy, np. związane z anime Kto nam pomoże? :>
A tak na poważanie, gdy już zbierzesz kasę i będziesz chciał zrobić wystrój, z chęcią (oczywiście za odpowiednią opłatą, z racji typu klubu nawet i ze zniżką) zrobimy ci tynki strukturalne. Możemy nawet na trwałe umieścić w nim sponsorów ładnie wkomponowanych w tło
Aha, słyszałeś o dotacjach unijnych? Dają 40 tysi na start i pomoc miesięczną do roku czasu w kwocie (chyba) 800 zł, może i więcej, trza poszukać xD
Ostatnio edytowany przez Quithe (2008-11-05 23:54:31)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
xDDD nie no sorry ale naprawde wybuchlem w tym momencie smiechem xDDDDD
Po liceum chesz zalozyc wlasny interes xDDD malo tego sponsorow szukasz xD
Brak planow, funduszy, i przede wszystkim zielonego pojecia o tym jak swoja wlasna firme zalozyc xD
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Ewentualnie można zbudować małą budkę a potem wypłynąć na giełdę
Ta kutak w tietie na otro a potem jestes milionerem:D To prawie jak American Dream:D
Ta kutak w tietie na otro
[roftl] padłem
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2008-11-06 00:05:57)
Ach gdyby był rzeczowy inwerstor to i procent z zysków na pewno by był (czytaj współudział:). Z Uni maksymalnie dostanę 40tyś. dla nowych inwestorów, z banku jak myślę jeszcze mniej, bo zaostrzyli wymogi i z racji że się uczę i lokukal musiałbym mieć na własność. Wynajem na Krzykach lokalu o powierzchni 200m2 to koszt rzędu min 15tyś/mc.
Pisz, ze na piwo nie masz, a nie jakies historie wymyslasz
Chciec to sobie mozna. Jak widac nie masz zielonego pojecia ani o zakladaniu takiej dzialalnosci, ani jej prowadzeniu. Zanim skonczysz to liceum, a nastepnie wkrecisz sie w przepisy i prowadzenie takiej dzialalnosci, to sytuacja na rynku miedzybankowym zdarzy sie ustabilizowac. Nastepnie opracujesz biznes plan, zglosisz sie do banku po pozyczke inwestycyjna i bedziesz mogl sie cieszyc wlasnym interesem (i dlugiem kilkaset tys zl na kilkanascie lat ).
PS. Mozna by zamknac ten temat, gdyz jest to albo kiepski dowcip, albo proba wyludzenia pieniedzy (chociaz nie wiem czy znajdzie sie ktos, kto sie na to nabierze ).
Edit: Uwazaj, bo ktos wylozy 100 tys zl w zamian za wspoludzial w dosyc watpliwym przedsiewzieciu... Niestety takie jest zycie - bez wkladu wlasnego albo zabezpieczenia finansowego nie otworzysz dzialalnosci gospodarczej. Jedyne na co mozesz liczyc, to przy opracowanym dobrym biznes planie pozyczka z banku (raczej zaden inwestor nie zglosi sie do takiego przedsiewziecia - zbyt duze ryzyko ewentualnej utraty kapitalu).
Ostatnio edytowany przez Hitsuga (2008-11-06 00:09:46)
A teraz jeszcze powinni wpaść bodzio i Starfox z tekstem, żeby nie czepiać się nowych i pełnych zapału
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
1) To ściema i kolo chce sobie dorobić, coś na wzór tych kolesi na ulicy z kartkami "mój brat umiera" ale tylko że to jest w sieci
2) Faktycznie to prośba mało rozgarniętej ... 19 letniej osoby O.o
ale to tak
w Polsce cieczko otworzyć pub-klub.. o zgrozo jeśli jeszcze będą podawane posiłki to tragizm( i koncesja na alkohol). Cóż wiem jak jest z restauracjami w Polsce i to trzeba mieć naprawdę sporo samozaparcia i znać się na tym (sądzę że pub-klub'y tak samo mają)
Biznes plan to podstawa... Straszne koszta początkowe... w ch8j załatwiania i papierkowej roboty....pracownicy...
Poza tym ja rozumie jak by to napisał ktoś po technikum np. ekonomiczno usługowym (np. kucharz czy coś) ale po liceum? posiadasz jakieś pojecie o prowadzeniu lokalu? marzenie piękne ale możesz się nim podetrzeć. Nie czarujmy się rzeczywistość jest brutalna, polska tym bardziej ^^
Ale dzięki za polewkę wieczorem
A miałeś piątkę z podstaw przedsiębiorczości?
Wiecie co kurwa pierdole was od góry do dołu. Tylko 1 czy 2 osoby na tym forum pokazały jakiś poziom. Widać, że banda dzieciuchów i nic wiecej.
Chyba ci chłyt materkindody nie wyszedł
Pragnę zauważyć, że Ty w tym momencie pokazałeś najwyższy poziom w całym tym temacie. A z topicu uśmiałem się niemiłosiernie. Chyba naprawdę masz małe pojęcie o prawdziwym życiu.
EDIT: Lol, cienki jednak jesteś, skoro po pierwszej fali krytyki już posta zedytowałeś. Zawiodłem się na Tobie
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-11-06 00:23:16)
"Skazany na zajebistość"
cholera nie zalapalem sie na 1 posta, bo zostal wyedytowany, ale czytajac odpowiedzi co nieco zalapalem
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Zapisał ktoś może temat z pierwszym postem i mógłby mi wrzucić? Byłbym wdzięczny
"Skazany na zajebistość"
A my mamy już podstawy JA jestem po PiaRze i robię magisterkę z zarządzania xD Hiki jest veganką i potrafi gotować (żeby nie było, ja też) Wystrój sami sobie zrobimy. Potrzebujemy tylko kasy na start i lokalu w Wawie
Tak, wiemy, 40 baniek jest do wygrania w totka
Ja jestem po technikum handlowym więc też się na coś mogę przydać xD
zlitujcie sie i dajcie choc screena pierwszego postu
Ale że co sama zielenina na talerzu będzie? zero MIĘCHA? A wystrój jaki? taki rasta z wielkim bongo na środku? (wtedy samo zielone xD)
Jeśli autor marzył o zamknięciu jego tematu, to służę uprzejmie.