Nie jesteś zalogowany.
GANTZ - Manga jest 1000000 razy lepsza niż anime przekonajcie sie sami
GTO tłumaczy jeszcze Manga-Sketchbook <www.manga-sketchbook.org>, zrobili jak dotąd tomy 19-24 i choć na stronie podają tylko namiar na irca, to gdzieś na TokyoToshokan powinny być chyba jeszcze torrenty do tych tomów.
AKUMA napisał/a: "GANTZ - Manga jest 1000000 razy lepsza niż anime przekonajcie sie sami"
Sęk w tym, że telewizja wyemitowała pierwszy sezon ocenzurowany (z 13 odcinków zrobiło się 11, co mu podobno bardzo nie posłużyło). Dopiero na DVD wyszła wersja bez cenzury. Może uściślij, którą wersję masz na myśli.
Noto z mojej strony polecam tak:
1.Anne's Freaks
2.Battle Royale
3.Gantz
4.Hellsing
5.Berserk
Najlepsze mangi jakie czytałem ...
wszystkie po angielsku i wszystkie oprucz Anne's Freaks jeszcze wychodzą (tzn Battle Royalle już wyszło całośćale niema tłumaczenia ostatniego tomu na ang ale już jaka grupa sie tym zajełą)
Wszystkie w morcznych klimatach i gdyby były kolorowe to w każdej z nich przeważającym kolorem byłby czerwony...:]
serdecznie polecam
GANTZ - Manga jest 1000000 razy lepsza niż anime przekonajcie sie sami
zgadzam sie , zresztą w mandze charakter Gantza jest zupełnie inny niz w anime (w anime bawi sie ludźmi i to wszystko robi dla zabawy, a w mandze... ******** nie bede spojlerować ;p )
I mam na myśli wersje nieocenzurowaą tego anime
ale pomimo wszystko znalazłem jeszcze lepszą mange w takim klimacie :] tak jak podałem wcześniej
1.Anne's Freaks
2.Battle Royale
Oba RULEZ
Ostatnio edytowany przez Uruner Red (2006-01-31 22:44:14)
najlepsze to chyba: ares, zombie hunter, death note, berserk i angel densetsu
Najlepszy jest stary dobry hellsing lub....inu yasha! Którz z nas nie kocha takich mang niech umrze!!
Witam. Ostatnio zacząłem interesować się czytaniem mangi ;d Bardzo mi się spodobał 666 Satan, znacie może jakiś podobny tytuł ? tzn. super moce, żeby króciotkie nie było , główny bohater to jakiś wybraniec z super mocą czy coś xd.
Czytałem już : Psyren, Naruto, Bleach, 666 Satan, D Gray Man.
P.S. Przepraszam jeśli zły dział, temat ale nie wiedziałem, gdzie to napisać
Manior, powinno ci się spodobać fairy tail
a i jeszcze imo, jedna z najlepszych mang jakie czytałem: Mx0
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2008-09-28 17:45:59)
One Piece i w zasadzie każdy shonen dla 13-latków. Możesz spróbować Soul Eatera
Korzystając z tematu - zna ktoś coś w stylu GitSa, Akiry i Edenu (jakiś fajny sajberpank )?
Najlepsza manga jaką kiedykolwiek dane mi było przeczytać SLAM DUNK! Dla mnie najlepsza manga ze wszystkich niezależnie od gatunku xD
Auribus frequenitius quam lingua utere
One Piece i w zasadzie każdy shonen dla 13-latków. Możesz spróbować Soul Eatera
Korzystając z tematu - zna ktoś coś w stylu GitSa, Akiry i Edenu (jakiś fajny sajberpank )?
"Blame!". Dżibril, ilekroć gadamy o mangach, chwali także "Biomegę".
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-09-28 18:17:33)
"Skazany na zajebistość"
Byłoby fajnie, jakbyś napisał "oprócz", bo tak to patrz post nad twoim.
Vagabond jest całkiem fajny, czytam od paru dni, chociaż nie wiem czy tam aż tak dużo krwi i brutalności jest...
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Byłoby fajnie, jakbyś napisał "oprócz", bo tak to patrz post nad twoim.
Wiesz problem w tym, że mimo tego iż przeczytałem w tym roku 2 krwawe mangi tasiemce z ponad 100 rozdziałami, to w kit ich nazwy nie potrafię sobie przypomnieć. (wiesz 2 miechy temu skończyłem czytać je i dopiero teraz naszła mnie kolejna ochota na jakąś mange)
Ale jak na razie przeczytałem tylko 2 pozycje to nie powinno być problemu z znalezieniem jakichś innych.
Vagabond - oblukam i jeśli mi przypadnie to zagłębie się pewnie w nią, dzięki za tytuł xD
Edit: A gantza to przeczytałem już tyle ile wyszło xD
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2010-09-13 14:47:30)
To zobacz sobie jeszcze Highschool of the Dead.
Eden: It's an Endless World! jest krwawe miejscami i epatuje brutalnym syfem.
Polecam również przejrzeć od początku Berserka, ja co roku go sobie od nowa przeglądam i mam z tego frajdę.
Kiseijū (parasyte).
Bardzo krwawa, brutalna. Horror w czystej postaci. Do tego niegłupia.