Nie jesteś zalogowany.
Wielkimi krokami zbliża się premiera drugiego numeru magazynu "Arigato", który w sprzedaży ukaże się w okolicach 25 września. Oto, co znajdziecie w środku.
Wywiady:
* z Tite Kubo - twórcą mangi Bleach, który pracuje także nad wersją animowaną
* z Oh! Greatem – mega gwiazdą japońskiego przemysłu komiksowego
* z Goro Taniguchi – reżyserem anime Code Geass
Recenzje Anime:
* Code Geass - facet w pelerynie i masce na ratunek Japonii
* .hack//G.U. Trilogy - kultowa pozycja dla milosnikow jrpg i nie tylko powraca w filmie
* Freedom - czar Akiry i wyścigi
* Nabari no Ou - w rękach ninja - nowy hit
* Soukou Kihei Votoms: Pailsen Files - OAV o okrutnej wojnie
* Macross F - piękna muzyka, stylowe mechy i czar starych dobrych anime
* Kamichama Karin - Czarodziejka z Księżyca?
* Kanokon - piękny demon uwodzi uczniaka
* To Love-ru - seksowna kobitka z kosmosu
* Vampire Knight - kobiety kochają wampiry
* Lucky Star - mega hit - w szkole może być zabawnie
* Lovely Complex - urocza komedia romantyczna
* Saint Beast - Kouin Jojishi Tenshi Tan - pięknych chłopaków ci u nas dostatek
* Kyou Kara Maou! - młody chłopiec królem demonów
* Kurenai - mała dziewczynka i jej ochroniarz
* Jyushin Enbu: Hero Tales - anime na podstawie nowej mangi autorki FullMetalAlchemist
Recenzje mang, manhuaw, manhw:
* Ouran-High-School-Host-Club - Love Hina dla kobiet, ona jedna i banda przystojniaków
* Seria Dogs - Przepiękne rysunki Miwy Shirowa i stylowy komiks akcji
* Chrome Shelled Regios - uwielbiana przez Japończyków seria książek fantasy trafia do komiksów - fantasy dla wszystkich
* Freezing - wojowniczka przyszłości o dużych... możliwościach i facet gapa - nowy komiks twórcy hitu Unbalancex2
* Summit - meżczyźni też potrafią kochać... innych mężczyzn. Sztandarowy komiks Lee Young Hee.
* Tenjo Tenge! - wielki hit z Japonii, piękne dziewczyny i sztuki walki, fenomenalne rysunki Oh!Greata
* Alichino - niepowtarzalne rysunki uwielbianej przez kobiety artystki SHUREI Kouyu - jedyny komiks jaki stworzyła
* Ubel Blatt - fantasy tylko dla dorosłych - krew, seksualne fanaberie i przygoda. Hit, ale i bardzo kontrowersyjna pozycja.
* Lovenista - romans tylko dla dorosłych kobiet stworzony przez skandalistę Kayono
* Until-Death-Do-Us-Part - fenomenalny komiks akcji, koprodukcja japońsko-koreańska.
* Witchblade - wielki hit z USA zaadaptowany na mangę, która zdobyła sporo nagród
* X blade - nowa manga SHIKI Satoshi - twórcy Kamikaze - a więc stylowe rysunki i piękne walki na miecze
* Seria Deep Love - smutne opowieści o życiu dla dziewcząt
* Kemeko Deluxe - co w robocie piszczy - komedyjka s-f dla każdego
* Old-Man-Cyborg-G - stary chłop, a jeszcze może być cyborgiem - pierwsza manga autora Death Note!
* Reiko-the-Zombie-Raise - manga bez tabu, zombie, naziści, Szatan, wojny religijne i duże piersi
* Beach Stars - wspomnienie wakacji - siatkówka plażowa i dziewczyny w bikini
* Break Blade- wielkie roboty w służbie zakonów religijnych
* GambleFish - hazard i diabeł oraz piękne kobiety zawsze idą trójcą i to bynajmniej nie świętą.
* Zero In - następczynie Gunsmith Cats
Plus kąciki – Gorące Nowości, Kino Azjatyckie, Moda, Muzyka, Gry (w tym Devil May Cry na PC) i oczywiście Mistrzowie Fanartu.
Info z www.manga.gildia.pl
Może i się czepiam, ale czy nie można było dodać tego info w już istniejączym temacie: http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=242519,
tylko zakładać trzeba było nowy temat, niewiadomo po co...?
Ostatnio edytowany przez oronit (2008-09-10 00:38:07)
Ten temat założyłam na prośbę joyu - stwierdził, że ludziom nie będzie się chciało przedzierać przez posty w starym temacie.
Ja pewnie kupię, jak odezwie się do mnie osoba, która ma w domu mój pierwszy, by sfinalizować transakcję
"Skazany na zajebistość"
A te wywiady, to robione przez nich, czy jakieś trenslejty od angoli?
Ja pewnie kupię, jak odezwie się do mnie osoba, która ma w domu mój pierwszy, by sfinalizować transakcję
Yyy... głupio to powiedzieć... ale właśnie mi o tym przypomniałeś . Będę musiał poszukać (ale nie martw się, na pewno znajdę ).
Ma ktoś z Trójmiasta 1 Nr. ??
mam nadzieję, że ten numer ukaże się w empikach zawsze to dychę taniej przy zakupie
Magazyn Arigato w Gdańsku i Wrocławiu
Jeśli macie kłopot z nabycie magazynu Arigato w tych dwóch miastach to mamy dla Was dobrą informacje. Zarówno w Gdańsku, jak i Wrocławiu można kupić pismo za 12,50 u osób współpracujących związanych z redakcją. To taki chwilowy sposób wyjścia redakcji naprzeciw tym fanom, którzy nie bywają na konwentach i nie mogą wysyłać przelewów.
W sprawie zakupu Arigato we Wrocławiu można kontaktować się na mail: besmirch@o2.pl
W sprawie zakupu Arigato w Gdańsku można kontaktować się na mail: marcin.grzybowski@gildia.info
Twórcy magazynu Arigato postanowili ujawnić, co czeka czytelników w trzeciej odsłonie pisma. Jeśli chodzi o anime tematami numeru będą Soul Eater i nowa odsłona Slayersów. Oprócz recenzji czekają nas wywiady z twórcami tych animacji. To bynajmniej nie koniec rozmów z znanymi postaciami świata mangi i anime.
Na łamach Arigato reżyser Mamoru Oshii opowie o pracach nad animacją Ghost In th Shell: Innocence, która właśnie ukazała się na polskim rynku. W przypadku działu komiksowego możecie liczyć na wywiad z Yukito Kishiro twórcą wydanej u nas mangi z przygodami Ality. Przeczytać będziemy mogli o kontynuacji przygód tej kultowej bohaterki. Yun Kouga, twórczyni hitowego Loveless, podzieli się wrażeniami z pracy nad swoją mangą.
W zbliżającym się numerze przeczytamy także o najnowszych mangowych seriach z kultowego świata Neon Genesis Evangelion. Razem z magazynem obchodzić będziemy 30-lecie mangi Cobra, bez której nie byłoby gry Devil May Cry. Autorzy z Arigato zajmą się także najbardziej podniecającą Japończyków erotyczną grą fabularną - Queens Blade. Nie zabraknie również działów związanych z muzyką, polskim fanartem, grami video. Wśród recenzji takie tytuły jak: "ef", "Kannagi", "Kuroshitsuji", "Toradora!", "Sekirei", "Strike Witches", "Sugo Chara", "Divine Melody", "Vassalord", "Culdcept", "Ga-rei", "Nadima Cosplayer", "Aiki", i wiele, wiele innych. Więcej informacji na bieżąco tradycyjnie na stronie pisma. (www.magazyn-arigato.com.pl)