#61 2008-09-21 16:00:17

KAT
Użytkownik

Odp: polskie anime hit czy kit?!

Sorry za offtop: Vidia_Viola moglabys sie odezwac do mnie na GG? Mam malutki romans do ciebie jezor Numerek: 1470816

Pisze tutaj, gdyz PM prawdopodobnie do ciebie nie doszlo. Klikajac tutaj na PM zostalem przeniesieony na ANSI, gdzie faktycznie moglem napisac do ciebie wiadomosc i ja wyslac. Problem w tym, ze nie widze twojego konta w liscie uzytkownikow ANSI tak wiec ta wiadomosc poszla chyba w eter.

Pytanie do ogolu: Mozna miec konto na forum bez konta na ANSI?

EDIT: Akurat bylem w sklepie jezor

Ostatnio edytowany przez KAT (2008-09-21 16:26:31)

#62 2008-09-21 19:44:50

Ebrithil1691
Użytkownik

Sam pomysł jest "fajny", ale tak jak ktoś już tutaj wspomniał pomysły ma każdy z nas gorzej jest z ich realizacją co i w tym temacie nie wygląda najlepiej(ale plusy za to że wygląda).

Taki projekt to spore pieniądze które trzeba zainwestować w "ciemno". Ponadto w Polsce bardziej opłacalne jest anime dla dzieci gdyż większe prawdopodobieństwo sukcesu w kraju(ponieważ na taki się nastawiamy). Nie szykowałbym się na rynki zagraniczne gdyż te są już opanowane i aby coś je podbiło potrzebny by był bardzo dobry pomysł i jeszcze większa gotówka.

Dlaczego nie szykować polskiego anime dla młodzieży i dorosłych? na ekrany polskich telewizorów smile trafił DN, najlepsze anime jakie oglądałem. Czy to zmieniło nastawienie Polaków do tej twórczości? Jeśli powstanie film animowany kierowany do młodzieży i dorosłych o trudnej tematyce to nie liczyłbym na duże zyski gdyż prawdopodobnie tylko ludzie tacy jak my będą to oglądać smile.

Istnieje jeszcze szansa użycia polskich mediów. Wtedy nastawiałbym się na coś kontrowersyjnego.

#63 2008-09-21 20:34:01

Guciotj
Użytkownik

Feniks_Ognia napisał:

Wiedźmin - ogólnie nie znam ale z tv to raczej mi się nie podoba pomysł

Wersja ekranowa (wszystko jedno czy kino czy tv) 'Wiedźmina' to kompletna porażka nie ma w ogóle porównania do książki więc na film/serial sie nie ma co oglądać, ale też nie mówię żeby koniecznie 'Wiedźmin'. Jeżeli już chcielibyście robić animacje czegoś już stworzonego to można spróbować czegoś mniej znanego np "Achaja", jakaś z przygód Jakuba Wędrowycza, albo historie Koniasza.

Ebrithil1691 napisał:

Dlaczego nie szykować polskiego anime dla młodzieży i dorosłych? na ekrany polskich telewizorów  trafił DN, najlepsze anime jakie oglądałem. Czy to zmieniło nastawienie Polaków do tej twórczości?

Ja na przykład nawet nie wiedziałem że DN leci(ało) w polskiej telewizji bo mam po prostu za mało kanałów ale mimo to bardzo mi sie to anime podobało, ale wydaje mi sie że raz na jakiś czas rodzice też obejrzą mimowolnie jakąś bajkę ze swoją latoroślą i jak by zobaczyły że ich dzieci oglądają coś takiego jak DN to zastanowili by sie chwile co to jest chociażby pod kątem czy dziecko powinno coś takiego oglądać.

Co do samego projekt to popieram wcześniej już wymieniony trailer lub próbkę twórczości, w celu oceny. Może coś ciekawego z tego sie zrodzi.

Ostatnio edytowany przez Guciotj (2008-09-21 20:36:21)

#64 2008-09-21 22:08:04

hikikomori
Użytkownik

Tak sobie dzisiaj myślę o twoim pomyśle i zastanawiam się, w czym właściwie problem? Po co założyłaś ten temat? Jak sama piszesz, nie jesteś pięciolatką i nie musisz robić niczego dla przyklasku "mamusi". No tak, wspomniałaś o nowych tematach, które tu padają... Tak właściwie, to co rozumiesz pod pojęciem anime? Wielkie oczy i fruwające spódniczki? Właśnie skończyliśmy oglądać Kaibę - fantastycznie zrealizowane graficznie anime, fantastyczna fabuła, muzyka też f... Nic, absolutnie nic wspólnego nie ma ta produkcja z klasycznym pojęciem anime. Ach sorry, mówią po japońsku oczkod Tak mi się wydaje, że to jest jedyna wspólna cecha japońskiej animacji. + niesamowite pomysły. Dlaczego nie chcesz zrobić po prostu filmu animowanego? Chyba nie masz na celu stworzenia czegoś w stylu Witch czy jakieś Odlotowe Agentki? Tego typu produkcje to tylko popłuczyny po Japończykach.

#65 2008-09-21 23:58:54

Ur13l
Użytkownik

~Guciotj. Achaja powiadasz? Wybacz ale kobieta zaciągnięta do obozu niewolników trenowana jak i wykorzystywana seksualnie przez 2 wojowników w tym karła wydaje się być dosyć kontrowersyjną propozycją smile_big Fakt faktem "Achaja" to jedna z ciekawszych pozycji na polskim rynku fantasy ale to także pozycja nie dla każdego. Poza tym co do tego co rodzice obejrzą ze swoimi dzieciakami. Wydaje mi się, że rodzice nie kontrolują tego co robią dzieci w czasie, gdy oni są w pracy. Nie wydaje mi się by swoje wolne chwile poświęcali akurat oglądaniu animca w tv ze swoimi dziećmi smile Pewnie mają coś innego do roboty ;D

#66 2008-09-22 01:34:49

Guciotj
Użytkownik

Nie mówię, że ma hmm ekranizować(???) akurat to, tylko że oprócz wiedźmina jest jeszcze wiele innych równie ciekawych postaci i historii np Sonea z "Gildii Magów" i "Nowicjuszki" czy Jig z "Zadania Goblina" które nie mają wątków seksualnych poza tym w Achaji nie musiałoby to być pokazywane ze szczegółami i jak już było wspomniane nie koniecznie musi to być animacja dla dzieci. Poza tym nie mówię, że koniecznie ma to być już wymyślona postać.
Co do kontroli przez rodziców to wystarczy, że dzieciak coś ogląda a gdzieś w okolicy(np. ten sam pokój) rodzić zajmuje sie swoimi sprawami, pewnie spojrzy raz czy dwa co to sie w telewizji dzieje.

Ostatnio edytowany przez Guciotj (2008-09-22 01:36:36)

#67 2008-09-22 02:09:24

Endru
Użytkownik

Guciotj napisał:

...hmm ekranizować(???)...

Może animować? smile

A może by animować 4 pancernych? Albo coś innego z polskiej klasyki?
"Chłopaki nie płaczą" jako przygodówka wyglądała nieźle smile_big

Ostatnio edytowany przez Endru (2008-09-22 02:14:26)

#68 2008-09-22 04:41:12

Hatake
Użytkownik

A może coś z muzyki? Dramat obyczajowy o Jarocinie/Woodstocku. jezor Nic takiego nie ma jeszcze, a tematyka ciekawa.
Albo coś bardziej śmisznego: przygodówka o Ibiszu xD Chyba jeszcze Mody na Sukces tylko nie zapowiadał. smile_big

Wiem, że pisałem o tym bezsensie pisania propozycji tu w temacie, ale ta pierwsza, którą podałem, mimo że napisałem ją dla jaj, może być faktycznie całkiem fajna, jeśli już tak pytasz, bo brak pomysłu. jezor

#69 2008-09-22 22:41:57

Vidia_Viola
Użytkownik

okazuje sie ze jak Polak chce to potrafi. jak by tak podejsc powaznie do co najmniej kilku waszych propozycji czy to ty nawet takich dla "jaj" wstawianych to moze wreszcie w telewizji pojawilo by sie cos do ogladania bo teraz z obecnej oferty to najciekawsze sa wiadomosci:) i to tez nie zawsze....

#70 2008-09-23 00:37:42

Hatsumi
Użytkownik

Może nie mamy mangi w kraju ale mamy za to dużo zaje..ych komiksów.
Wydaje mi się ze jak by za wzór wziąć ''Thorgala'' powstało by ciekawe a może i lepsze anime niz ''Berserk''

I'm not doing shit today!

#71 2008-09-23 00:38:54

Zjadacz
Użytkownik

Hatsumi napisał:

Może nie mamy mangi w kraju ale mamy za to dużo zaje..ych komiksów.
Wydaje mi się ze jak by za wzór wziąć ''Thorgala'' powstało by ciekawe a może i lepsze anime niz ''Berserk''

True, Thorgal do "Wilczycy" bodajże był zajebisty, nie ma bata na niego.

"Skazany na zajebistość"

#72 2008-09-23 00:48:56

Hatsumi
Użytkownik

Thorgal jest świetny ale na komedie z akcja nadaje sie ''Kajko i Kokosz'' niema bata  na nich.

I'm not doing shit today!

#73 2008-09-23 01:01:10

Zjadacz
Użytkownik

To dobra noc na offtop, więc mam inną propozycję. Myślę, że ekranizacja Szninkla (skład jak przy Thorgalu - Van Hamme i Rosiński) byłaby w pytę. Komiks miał świetną fabułę, uważany jest za jedno z największych osiągnięć europejskiego komiksu (przynajmniej tak na wiki piszą, ja to zdanie podzielam), a do tego jest stosunkowo krótki, bo mieszczący się w jednym (fakt, przygrubawym, ale jednym) zeszycie. Kajko i Kokosz tez fajni, ale ja byłbym jednak na początku za czymś poważniejszym.

BTW: Wiem, że sobie fantazjujemy z Hatsumi, proszę tego nie brać nazbyt poważnie smile

"Skazany na zajebistość"

Stopka forum

© Animesub.info 2025