#21 2008-09-10 13:26:50

oronit
Użytkownik

Odp: Konkurs na fabułę komputerowej gry RPG-Główna nagroda 10.000 PLN :)

Ihmo, ten konkurs jest taki z lekka beznadziejny. Bo może i można wygrać 10000PLN, ale 15stron A4? Lol, powinno byc co najmniej około 300. Pozatym może być tak że zarys całej fubuły głównej będzie bardzo dobry ale wszystko inne beznadziejne. Lub na odwrót wszystko b.fajne a fabyło średnia. Łącznie to powinno wszystkiego być ponad 1000 stron A4... A aby coś takiego zrobić to wiele miesięcy potrzeba, bo w niecała 2 to się nie da, zresztą nawet jeśli ukroić scenariusz do 10% to i tak siedzenie bezprzerwy i pisania by było, a sanse na wygrane b.małe niewarte praktycznie takiego wysiłku...
Zresztą nawet jeśli ktos by zrobił jakąś ciekawa fabułę to pewnie ci co organizują konkurs bo wybrali coś innego bardziej cos co by im przypadło do gustu, bo ihmo polacy tak sie znaja na fabule że lepiej nie pisać, według mnie spaczony gust.
Przykład może nie zwięzany z grą ale z książką:
Taki Harry Potter np. ihmo zdecka wielki badziew a większość młodziezy polskiej błogosławią tą książkę niewiadomo za co, a to taki shit ze skoda mówić. Zresztą nie tylko polacy ale część europejczyków. I dlatego według mnie widać na jakim poziomi znajduje się rozum polskiej i europejskiej młodzieży o części osób starszych.

#22 2008-09-10 13:37:30

Sir_Ace
Użytkownik

Masz stworzyć projekt fabuły, nie samą fabułę...

Do tego swoje żale na temat złego gustu Polaków możesz wylewać w komentarzach na Onecie (wielu znanych 'specjalistów' się tam wypowiada), a jeśli chodzi o literaturę, to na tym forum istnieje osobny, poświęcony temu zagadnieniu, temat - zapraszam.

#23 2008-09-10 15:16:12

Wooren
Użytkownik

~oronit
o Harrym Potterze tutaj nie rozmawiamy, oraz o gustach europejczyków. nasza szanowna TP.sa  postanowiła troszeczkę na nas pożerować, jak za małe pieniądze mieć nowe pomysły na gry komputerowe. sam wątpię czy to wypali, ale ja swój zgłaszam. w dobrej grze rpg nawet 2000 stron na scenariusz i dialogi z opisami jest mało. tak naprawdę ciężko cokolwiek nowego wymyślić. zakładam, że 3/4 zgłoszeń to będzie plagiat jednego, albo więcej tytułów. może ze 3-4 scenariusze będą całkiem dobre by je pokazać światu.

#24 2008-09-10 17:44:33

AlienQuest
Użytkownik

Jeżeli ktoś uważa że 15 stron to powiem wam że oni nie narzucają konkretnej wielkości czcionki (chyba że gdzieś tak informacje o tym przeoczyłem), więc jeśli będziecie pisali czcionką 1 to 15 stron to wyjdzie tak jakbyście napisali 150 stron czcionką 10 jezor
Z resztą widać że ci z TP sie na grach nie znają skoro dają tyle czasu i tylko 15 stron :/

22-1.jpg

#25 2008-09-11 12:35:02

rabit
Użytkownik

Wrzuciłem informacje o tym konkursie na kilku forach o tematyce M&A i też opinie są różne ale nieliczni mówią że spróbują swoich sił, mam nadzieje że w T.P. wybiorą scenariusz w klimatach M&A smile

Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie.

Stopka forum

© Animesub.info 2025