#2681 2008-09-08 12:03:47

qduaty85
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

@Rudyy

Chodzi o to że Suzaku podobnie jak matka Lulu jest świetnym pilotem i bez użycia swojego geass Bismarck by przegrał, no ale i tak przegrał :>

#2682 2008-09-08 12:26:57

Zarathustra
Użytkownik

Nie po prostu Knight of One wykrzykiwał pierdoły nie umiejąc umrzeć w dobrym stylu, chociaż i tak dłużej wytrzymał niż murzynka (Code geass pobił rekord, wprowadził postać, która po 4 sekundach zamieniła się w tosta). Idąc za ciosem na modłę amerykańskich filmów po czarnoskórym szybko umiera jakiś obcokrajowiec, tu akurat polka. jezor

A tu spoilery do trzech ostatnich odcinków, które są jednak tak pobieżne, że spoilerami bym ich nawet nie nazwał. Nic nie pisze kto umiera, kto wygrywa lub z kim się żeni. oczkod

Pokaż spoiler
Turn 23 - Schenizel's Mask
From Newtype
Lelouch is suffering from having to become enemies with his beloved sister, Nunnally. To make him remember his original goal, Suzaku throws harsh words at him, and heads off towards the battlefield alone.

From Animedia
The person Lelouch loves most shows up infront of him as the worst enemy. Schenizel is really a fearsome tactician. While Lelouch is suffering from this, Suzaku is ...... For control of the world, two genius conflicts in the sky over Mt. Fuji.
It's for accomplishing Zero Requiem...

Turn 24 - Sky of Damocles
From Newtype
Lelouch is stuck in a difficult battle with enemy vessel Damocles, which is heavily equipped with FLEIJA, the bomb that erased the empire capital Pendragon.

From Animedia
FLEIJA, the bomb that wiped out the empire capital Pendragon in a matter of minutes, is now massively equipped on the sky fortress Damocles as arms for the decisive battle. If Schenizel succeeds in his plan, the world is as good as his.

Turn 25 「Re:」 - Re:
From Newtype
(blank)

From Animedia
Zero Requiem. It's all for the promise between Lelouch and Suzaku.
Farewell Lelouch. Is this the last day of Zero?
Good bye Suzaku. Farewell war time. And then…
Note: in the original text, they used "saraba" for Lelouch and war time, and "sayonara" for Suzaku. I wonder if this has a meaning to it...

Code Gayass zawładnął magazynami. smile_big
f6a36d2235ade9ce.jpg

Garść wypowiedzi różnych postaci, zawiera już poważniejsze spoilery.

Pokaż spoiler
Lelouch: I'll make even more blood flow for now!
Suzaku: I have to realize the promise I made with Lelouch.
C.C.: Lelouch, I'll go along with you, for just a little while more.
Kallen: Farewell, Lelouch... Suzaku, brace yourself!
Millay: Hmm... perhaps it's my duty to watch after Lelouch right till the end..
Rivalz: President, thank goodness you're fine! I'm fine as long as I can be with you (President)
Nina: I'll do it! Euphemia, please look over me! (I'm not too sure if it's look over Nina or look after Euphemia, but I don't think they'll be pulling Euphemia from the grave for the latter case)
Chiba: I'll say it for sure, after the war have ended!
Toudou: We must win the war! And there after...
Ougi: Chisame is trying hard. Japan will also try hard. (sounds cheesy)
Viletta: If that's the case... I'll be living with Ougi.
Guilford: My princess, please live on! ....Anyway, what have I done... (Seems like questioning his own actions when he's under Geass)
Cornelia: I can't leave that man (Lelouch) alone! (my guess; my apologies, don't really understand that kanji.)
Nunally: My brother, and Suzaku, are both (my) enemies!
Schneizel:If that's the case, I will be god! Let's bring the sword of Damocles into realization! (seems to me like "Let's give them judgement!" or that sort of meaning.)

Co do czyjegoś pytania, że to co robi teraz Buffzaku i Lilucz nie ma sensu, oczywiście że ma, planują wprowadzić na całym świecie dyktaturę pod swoimi rządami. Mogli też zaplanować, aby zostać przez ludzi na całym świecie uznani jako zbrodniarzy i dać się zabić, wprowadzając tym samym pokój między wszystkimi. oczkod

#2683 2008-09-08 15:30:22

Caland
Użytkownik

Ruddy, gdzieś tam w jakichś spoilerach czy czymś takim było, że matka lulu należała do roundsów(i podobno była w tym całkiem niezła), więc pewnie robili sobie sparingi z Bismarckiem.

Edit: lol, nie zauważyłem ostatniej strony i teog że qduaty85 już odpowiedział jezor

Ostatnio edytowany przez Caland (2008-09-08 15:31:13)

#2684 2008-09-08 18:32:03

Tristan
Użytkownik

Jakby kogoś interesowało to ma przedłużoną wersję preview

Pytanie:

Pokaż spoiler

Ja dobrze widzę? w 19 sekundzie C.C. stoi przed różowym Lancelotem?

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2685 2008-09-08 19:08:40

m_jay
Użytkownik

Zarathustra napisał:

Co do czyjegoś pytania, że to co robi teraz Buffzaku i Lilucz nie ma sensu, oczywiście że ma, planują wprowadzić na całym świecie dyktaturę pod swoimi rządami. Mogli też zaplanować, aby zostać przez ludzi na całym świecie uznani jako zbrodniarzy i dać się zabić, wprowadzając tym samym pokój między wszystkimi. oczkod

Jak dla mnie to co sie teraz w Code Geass dzieje zakrawa momentami na zalosna parodie (imo bardzo dobrego jak do tej pory, a jestem na epie ~60) Legend of Galactic Heroes. W przeciwienstwie do Geassa dostajemy racjonalny watek polityczny, wiarygodne podejscie do konfliktow zbrojnych i normalnych bohaterow.

Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-09-08 19:13:38)

WoodenJesus.png

#2686 2008-09-08 19:25:33

Zarathustra
Użytkownik

Przy Legend of Galactic Heroes to wszystko wymiękam, jeśli chodzi o takie aspekty, no może Tytania nie ustąpi bo po trailerze wyglądała jak LoGH w nowoczesnej oprawie.
Code Geass od samego początku był specyficznym anime, to że teraz odstawiana jest w nim kosmiczna szopka nie powinno nikogo szokować, najlepsza telenowela tego roku. oczkod

#2687 2008-09-08 21:27:06

Ebrithil1691
Użytkownik

nowy NGE xP,
nic dodać nic ująć smile.

Odcinek rozłożył mnie na łopatki, nie jestem w stanie go skomentować.

#2688 2008-09-08 23:17:04

Rafcik_PL
Użytkownik

Pokaż spoiler
Widać, że to co stworzył lelouch to kolos na glinianych nogach - nie ma zbyt wielu sojuszników, a jedynie wojska pod kontrolą geass, co więcej odnoszę wrażenie, że Lulu nie przeżyje końca. Mam nadzieję, że spinzaku zginie razem z nim, choć tutaj coś mi się zdaje, że jemu się upiecze, jeśli nie zginie gdzieś w międzyczasie

Dodam jeszcze, że obecne zwroty akcji mają tak wysoki poziom absurdu, że nie mogę. Aż ciężko jakoś to skomentować (nie tylko mi jak widzę) jezor

#2689 2008-09-08 23:19:46

michal12
Użytkownik

Tia... jeszcze wyjdzie na to, że mianują 100 impka spinzaku :/ To by było takie... takie... wbrew regułom, nie? Imperator, nie-brytyjczyk.

Ostatnio edytowany przez michal12 (2008-09-08 23:19:59)

Go to work, send your kids to school
Follow fashion, act normal
Walk on the pavements, watch T.V.
Save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free

#2690 2008-09-08 23:31:51

Użytkownik

Łohhhh, ostatni ep mocny, szczególnie końcówka, aż brak słów, troche już z tym wszystkim przesadzają, ta latająca góra xD Ale strasznie jestem ciekaw jak sie to wszystko skończy smile_big

I choćbym szedł ciemną doliną-zła się nie ulęknę, bo to właśnie ja jestem największym skur**synem w tej dolinie.

#2691 2008-09-09 19:02:36

Tristan
Użytkownik

Pokaż spoiler
Podczas scen w Kambodży wraz z Schneizelem i Cornelią pokazana jest Anya. Jakiś czas później blond książę mówi siostrze, że uciekł ktoś, kto się z nimi nie zgadzał. W ostatniej scenie wraz z Nunnally znajdują się wszyscy wraz z reporterkiem, ale nie ma Anyi. Czyżby to właśnie Ona uciekła?

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2692 2008-09-09 19:22:26

berith14
Użytkownik

Tristan, też myślę że to byłą Anya, a co do Bismarck i Marianny to wg. mnie Marianna nie tyle co potrafiła bdb. pilotować, co potrafiła przewidzieć ruchy przeciwnika. A Lelouch z Suzaku chcą by ludzie zapomnieli o "krwawej księżniczce" robiąc rzeczy o wiele gorsze niż rozstrzenie japończyków, tłumacząc zrobią rzeź jakiej świat jeszcze nie widział smile_big

#2693 2008-09-09 19:50:31

Zarathustra
Użytkownik

To raczej Sayako zwiała, ta największa zdzira w Code Geass, Marianna miała ksywę "The Flash" czyli była bardzo szybka po prostu. oczkod
khfo1156260642k.jpg oqdt1066604796l.jpg ghij319660579n.jpg

#2694 2008-09-10 08:37:25

Zgrzyt
Użytkownik

Rozczarowujący  odcinek  :/
Poza tym mam wrażenie że zbyt szybko to się potoczyło brakuje jednego odcinka pomiędzy 21 a 22 odcinkiem >.>
Całus Karen też rozczarowuje ona jest stworzona do bardziej ero sceny xD a tam nawet romantyzmu nie było (przynajmniej miły podkład). Ale teraz będzie żeś XDDD
Tyko siostrzyczka wszytko spieprzy, gdy już pogodził się z jej strata i chciał jedynie całą winę i gniew świata zwalić na siebie głupi sznycel musiał coś wymyślać x_X
I ten cały Damokles to pic na wodę |-_-| jakaś fruwająca forteca napędzana chomikami i super bobkami na pokładzie. A i jeszcze jedno ci byli rycerze to amatorzy padli po 30 sekundach żałosne

#2695 2008-09-11 01:24:47

Gela19
Użytkownik

Odcinek żenujący...

Motyw z Nunally strasznie naciągany...
W zapowiedzi (przedłużonej) wygląda jakby sama używała FREI (Fleya ) ... Albo zrobili jej pranie mózgu, albo to jest czysta podróba...

Co do Lulu i Suzaku, oni chcą ochronić świat przed Schnizelem... Skoro nawet Loyd zadał pytanie czy Sznycel naprawdę chce to zrobić, a Lulu odpowiedział, że to więcej niż pewne.
Całkiem możliwe, że oni teraz wyglądają na tych złych, a na końcu okaże się, że byli jedynymi sprawiedliwymi w całej tej telenoweli.

Koniec tej serii wydaje mi się być porażką... Jeśli zrobią zakończenie z Happy Endem, to nie wiem co zrobię ale na pewno zmienię zdanie o CG...
Jeszcze jak wyjdzie cukierkowo to całkowicie mi się odbije tą serią.

Co do ucieczki i debaty nad tym kto to mógł być.
Mnie się wydaje, że osobą która zwiała od Schnizela był Gino...
Wyraźnie widać, że miał problem ze sobą w tym epie, nie wiedział co wybrać... Całkiem możliwe, że na wskutek słów jakie powiedział mu Suzaku zmienił strony.

Zobaczymy, co będzie w 23 epie....

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#2696 2008-09-11 11:43:25

zergadis0
Użytkownik

Hmm... nie wiem, co wszyscy mają z tą telenowelowatością i żenującym najnowszym odcinkiem... z mojego punktu widzenia nie widzę zbytnio tego naciągania, a Nunally pewnie ma jakiś dobry powód aby użyć FREI (albo rzeczywiście pranie mózgu). Co innego, że osobowość osoby da się zmienić... ale co to musiałby być za powód, aby osobę, która by muchy nie skrzywdziła przekonać do czegoś takiego?
A co do zakończenia - z mojego punktu widzenia jak zrobią takie, które będzie happy endem dla Leloucha to wyjdzie to serii na dobre... czemu? Bo w tego typu seriach śmierć głównego bohatera to standard, i już oryginalniej będzie jak przeżyje smile_big.

#2697 2008-09-11 12:57:19

Gela19
Użytkownik

Zergadis0  z jednej strony masz rację, że jeśli główny bohater zginie to będzie standardem i lepiej wyszło by dla tej serii gdyby Lelouch przeżył i było po jego myśli.  Happy End miała na myśli, że wszyscy razem nagle przestana walczyć i nastanie jeden wielki pokój i nikt nie zginie, a Shnizel chciał tylko sprawdzić braciszka.

Co do telenowel...Sam zauważ, że to co się tam dzieje coraz bardziej jedna taka brazylijską na wyższym poziomie przypomina.Co nie zmienia faktu, że lubię CG jezor

Oby tylko zakończenie nie było takie jak w DN...

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#2698 2008-09-11 13:10:32

michal12
Użytkownik

Lulu zginie:

Fani napisał:

Eee... zakończenie jak w DN :/ sucks

Lulu przeżyje:

Fani napisał:

Eee... zakończenie jak w Eva :/ lame

:/

Go to work, send your kids to school
Follow fashion, act normal
Walk on the pavements, watch T.V.
Save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free

#2699 2008-09-14 14:20:01

Tristan
Użytkownik

Odcinek niezły.

Pokaż spoiler

http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2010.jpg
Schneizel bez wahania zabija Cornelie.

http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2011.jpg
Ładna parka by z nich była smile_big

http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2014.jpg
Różowy Lancelot smile_big

http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2034.jpg
C.C. będzie go pilotowała?

http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2016.jpg
Czyżby Viletta była w ciąży?

http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2019.jpg
Ten to nigdy nie może się normalnie pojawić smile_big

http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2031.jpg
Lelouch naciska guzik i...

http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2033.jpg
http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2035.jpg
http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2037.jpg

Wulkan robi bum. Prz okazji niszcząc Ikagurę.

http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2036.jpg

Nunnally używa Freyi...

Po tym odcinku widać że zarówno Schneizel jak i Lelouch są gotowi zniszczyć świat by zwyciężyć. Ale w zasadzie Lulu sam powiedział że  aby rządzić światem trzeba być gotowym zniszczyć świat, a nawet siebie samego.

#2700 2008-09-14 17:01:24

Ega0
Użytkownik

A najlepsze to było to:
http://www.vpx.pl/up/20080914/002350.jpg

^^

Stopka forum

© Animesub.info 2025