Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam pewne pyatnie czy kotrys z forumowiczow ma e bay jasli tak to prosze mi powiedziec czy jestescie zadowoleni i czy oplaca mi se zalozyc
Cholera wie, ja tam jestem zadowolony z Allegro. Największą korzyścią z Ebay'a byłoby kupowanie od zagranicznych sprzedawców, jeżeli trafi się coś, co warto zakupić. Tyle że znowu trzeba przeszperać komenty i posprawdzać, jakie oceny dostają osoby wysyłające zagranicę.
Najprostszym rozwiązaniem jest zapisanie się Jeżeli chcesz tylko kupować, nie powinno być problemu. Jeżeli sprzedawać, porównaj opłaty za wystawienie przedmiotu i inne prowizje.
W sumie ciekawe, czy ebay zyskał już choćby połowę liczby klientów jaką ma Allegro.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Kupiłem ostatnio figurkę CC na eBay. Szła z Włoch 5 dni... Szybciej niż niejedna krajowa przesyłka. Wszystko OK. Grunt to mieć PayPala
Siara, ten temat już raz Ci usunięto, a ty zakładasz ponownie. Prosisz się o warna, bez kitu.
"Skazany na zajebistość"
Mam pytanie do robiących zakupy przez ebay - czy jest jakiś sposób by podładować finansowo konto na PayPal oprócz pieniędzy ze sprzedaży przedmiotów na ebay-u?
Jest sporo ciekawych rzeczy, które bym sobie sprowadził, ale w znacznej większości wymagają wpłaty przez paypala.
Chyba, że są jakieś inne możliwości o których nie wiem.
Z tego, co wiem, można zrobić przelew z konta w banku, ale nie wiem jak to działa. Poczytaj jakiś faq na ebay.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Jak masz kartę kredytową (wypukłą!), to rejestrujesz ją w paypalu, a on ci wyciąga kasę z karty i płaci sklepowi/sprzedawcy . Co do samego podładowania paypala - przynajmniej w Polsce chyba nie da się tego zrobić (co innego jak mieszkasz np. w USA, tam chyba były jakieś sposoby na doładowanie konta).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-09-07 23:12:10)
Mam konto bankowe, ale karty kredytowej nie mam. Nie pracuję jeszcze i nie mam stałych dochodów.
Wyczytałem, ze jest możliwość takich przelewów z konta przez PayPala, ale nie znalazłem info jak to dokładnie działa. Może ktoś z was by wiedział?
Schemat tu pokazuje, że jest możliwość korzystania z konta bankowego.
Na Allegro jest system płatności z PayU, a nie z PayPalem.
Hehe, spoko, zdarza się
Też musiałem zerknąć na Allegro by się upewnić.
Teraz się rozejrzałem, i jak się okazało od momentu kiedy ostatnio jakoś bardziej patrzałem co i jak (jakieś 4 miesiące temu, potem używałem karty kredytowej rodziców) z paypala parę rzeczy się zmieniło. A więc tak:
-Rejestrujesz się na http://www.paypal.pl/
-Tam możesz użyć opcji Profil --> "Dodaj lub usuń rachunek bankowy" (będzie ci wyciągać z konta bankowego) lub "dodaj środki do konta" (napisze ci gdzie masz wpłacić kasę i będziesz mógł zasilić konto paypal jakąś kwotą).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-09-08 00:32:30)
Ej, faktycznie. Jak rozglądałem się dokładnie jakiś tydzień temu to tej funkcji jeszcze nie było.
No to zaczyna to w końcu jakoś wyglądać!
Dzięki! Nie zwróciłbym na to uwagi
ok to moze ja sie podlacze do tematu bo szkoda nowy zakladac , otoz poraz pierwszy chcem cos kupic zagranica ( a konkretnie gry na ps3 ) w wielkiej brytani . Znalazlem sklep i pare komentarzy do niego ze jest wporzadku i ze do polski wysyla. Ale jak to w zyciu bywa jest pewien klopot otoz nie znam angielskiego zbytnio ,a tam mozna tylko za pomoca karty placic .
Posiadam taka karte
http://www.imageshare.web.id/images/h3m … dd4clt.jpg
http://www.imageshare.web.id/images/mmc … jihg7u.jpg
(przod i tyl, dane personalne zamazalem )
a oto wyglad strony w sklepie do placenia karta
http://www.imageshare.web.id/images/ff9 … s06scz.jpg
jesli ktos by mogl napisac co konkretnie trzeba wpisac pokolei w pola to bym byl bardzo wdzieczny ( jesli to mozliwe to poprosze o wypelnienie z liczbami ktore sa na screenach karty i czy wogole moge zaplacic w ten sposob moja karta ( ma napis visa wiec chyba powinno byc ok)
Ej, faktycznie. Jak rozglądałem się dokładnie jakiś tydzień temu to tej funkcji jeszcze nie było.
No to zaczyna to w końcu jakoś wyglądać!
Dzięki! Nie zwróciłbym na to uwagi
Ta funkcja jest od lat
Ta funkcja jest od lat
No właśnie nie do końca - jeszcze parę miesięcy temu pisało (jestem prawie pewien), że funkcja wpłacania pieniędzy na konto paypal jest niedostępna dla Polski.
Freeman napisał:Ta funkcja jest od lat
No właśnie nie do końca - jeszcze parę miesięcy temu pisało (jestem prawie pewien), że funkcja wpłacania pieniędzy na konto paypal jest niedostępna dla Polski.
bo oficjalnie paypal w polsce jest od kilku misiecy jesli dobrze pamietam wczesniej trzeba bylo klamac
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2008-09-08 06:07:44)
ara ara...
Freeman napisał:Ta funkcja jest od lat
Hm, zakładałem drugie, "polskie" w zeszłym roku, i bez problemów (bo żadnych nie pamiętam) ustawiłem konta itp.
Strony 1