Nie jesteś zalogowany.
Od kilku miesięcy mam bardzo poważne problemy z darmowym RAPIDSHARE, a mianowicie chodzi o wolne ściąganie.
Zawsze było około 200kb/s a teraz jest 30-40 kbs.
Czy kupno routera mogło mieć na to wpływ ? Piszę to ponieważ sprawdzałem u kogoś innego i tam się ściągało o wiele szybciej czyli właśnie 200kb/s.
Przekierowałem porty do P2P i jest wszystko super, ale co z rapidshare ?
Tam też jest jakieś przekierowanie portów czy co zrobić że tak wolno ściąga ?
Liczę na pomoc.
Może cię to pocieszy, u mnie i znajomych rapid też ledwo ciągnie. Więc to raczej nie jest wina twojego routera.
Zalezy od wiatrów.
U qmplana 1 Mbit idzie do 100kb
w szkole na 16 Mbit/sek idzie 350kb/sek
Ale jest lepiej niż czekać 2h na następny .part
Ostatnio edytowany przez KKnD (2008-09-05 22:14:42)
http://peb.pl/serwery-do-uploadu/194180 … ek-27.html ;/
limit 50kb jest na rapidzie juz dosc dlugo... -.-'
edit: KKnD ty masz kumpli?
Ostatnio edytowany przez maniekes (2008-09-05 22:17:50)
Zauważyłem pewien ciekawy schemat.
screen pierwszy:
Użytkownik bobasek dodaje nowy temat i po chwili znika (wylogowuje się). Pojawia się KKnD i odpowiada.
screen drugi:
Teraz znika KKnD, a pojawia się bobasek.
screen trzeci:
Kolejny świeży user zakłada temat i po chwili znika. Musiało mu się strasznie śpieszyć, że nie zaczekał na odpowiedź. Oczywiście chwilę później znów loguje się KKnD i dzielnie odpisuje.
Jak widzimy za każdym razem w czasie pisania tematów KKnD był nieobecny. Jednakże później w magiczny sposób wyczuwał pojawienie się nowego wątku i logował się. Tylko dlaczego gdy KKnD się logował, autorzy tematów znikali?
Przypadek?
Ostatnio edytowany przez kiczowatykoles (2008-09-05 22:41:25)
Szczerze z tym logowaniem... dla mnie to jedno klikniecie i jestem nie mam 24/h włączonego ANSI Co do rapida u mnie działa z pełną prędkością Rzecz jasna bez premium A jak by ktoś chciał Konto Premium kupić to link w sygnie lub tu
Edit. dodam że pobieram za pomocą USDownloader'a, wersja z pluginami na każdy serwer poza odsiebie
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2008-09-05 22:50:15)
Może przypadek. Ale ja bez screenów podejrzewałem, że KKnD odpisuje sam sobie. Można to poznać po identycznie niskim poziomie postów.
A co do transferu z rapida: na pewno w nocy będzie lepszy, jak w dzień.
ಠ_ಠ
KKnD chce zrzucić miano trolla nr jeden na kogoś innego, ale słabo mu to idzie.
Chyba trzeba zgłosić to do moderacji.
Rapid - u mnie również nie rozwija pełnych prędkości, ale to lepsze, niż czekać Xh.
Ostatnio edytowany przez dulu (2008-09-05 23:08:34)
Dobra koledzy, nie kontynuujcie już offtopa, ale muszę podziękować kiczowatemukolesiowi za czujność i poświęcony czas, którego mi ostatnio wyjątkowo brakuje. Coś w tym może być i jeśli ktoś coś zauważy - proszę zgłaszać.
Jesli chodzi o RS to z włąsnego doświadczenia moge powiedziec na na Free user spadł transfer..
Kiedys pamiętam (najczęściej w nocy albo w gozinach porannych) na Free user szło ok 400 - 550 KB/s max (okło) i trzeba było czekac X minut po sciągnięc iu jednego pliku..
Teraz zmienili to i nie trzeba czekac, mozna ściągnać jedne plik za drugim, lecz ceną za to jest predkośc, bo teraz predkośc czesto waha się 60 - 100 KB/s. Na premium idzie maxem.
Teraz się ściąga ponad 200kb/s więc nie jest źle. Ktoś wie, w których godzinach tak jest ?
między 4-7 rano na pewno, ale podejrzewam, że od 24:00 do 9:00 (trzeba spr)
mnie rownierz transfer spadl i napewno nie jest to wina łącza, w pracy mam DL nawet do 4MB/s , a rapid kiedys szedl z 400kB a teraz zwolnil do 40-60
kiczowatykoles, gratuluje czujności, jak czytalem Twojego posta to skojazylo mi sie z L'em z DN ;p
Dużo do ściągania z RS?
Na dwa dni konto premium i po sprawie.
Ciężko pogadać z kumplem, wyłożyć po 10 zł i macie Premium przez miesiąc? Te 3 piwa mniej różnicy Ci nie zrobi, a i tak imho całego transferu raczej nie wykorzystasz w pojedynkę.
jasne ze tak, popieram dwojke przedmowcow
link dead
eh stare strupy.
Wracając do tematu
MegaUpload też zaczął w kulki lecieć.
Ostatnio nawet nie trzeba było mieć plugina.
Wprowadzi nowy layout.
No i cryptload ma problemy.
O Ile z rapida dalej zassysa, tak z MU ma problem z automatycznym captcha(ta z DDL nam robi prawie ftp). Teraz co 10 obrazek rozpoznaje.
Trza czekać, aż dodadzą do bazy obrazki.
I tu moje pytanie, czy znacie jakiś inny sposób na szybkie/automatyczne ssanie z MU?
Ostatnio edytowany przez KKnD (2009-02-26 03:30:45)