Nie jesteś zalogowany.
I tak wolałem Bunny Kallen ;P
A co do tej przemiany to odbywa się we wspomnieniach CC, więc równie dobrze Anya mogła by się przemienić w hipopotama
Matka Lulu , posiada Geass , zmieniania swojego wyglądu i osobowości . Było pokazane w wspomnieniach C.C jak zmienia swój wygląd. Dodając ze C.C odzyskała pamięć gdy zobaczyła Anye.
Geass oddziałuje na umysł a nie na ciało. Tak, więc zmiana wyglądu jest niemożliwa. I to nie były wspomnienia C.C. a świat C, który jak ktoś już zauważył jest jakby podświadomością zielonowłosej. Ktoś może się tam przenieść umysłem a nie ciałem. Podczas przemiany Marianny pokazane jest, że jej umysł znajduje się w ciele Anyi, a nie, że matka Lulu zmieniła swój wygląd. C.C. nie odzyskała wspomnień gdy Ją zobaczyła. Zwyczajnie podczas rozmowy z Nią postanowiła odblokować swój kod, jednocześnie przywracając wspomnienia.
Pewne osoby piszą tu bzdury w stylu ''
Anya jest pod wpływem geassa Marianny.
Nie zgodzę się z tą wypowiedzią , z powodu takiego jak wyżej napisałem .
Jest Bardzo dobrze pokazane jak przemienia się w marianne .
Może piszę bzdury a może nie. Myślę, że za niedługo się dowiemy. Ale skoro Anya nie była pod wpływem geassa, to proszę wytłumacz Mi
to i to.
Pozatym C.C dała jej Geass przed atakiem na nią. Czemu ?
Hmm... pomyślmy. Chyba trudno by było C.C. dać geass osobie martwej nieprawdaż? Nie wiemy, kiedy Marianna otrzymała geass. Być może dostała go na początku swojej znajomości z zielonowłosą wiedźmą. Znajomości, która później przerodziła się w przyjaźń.
Po 1. w pierwszym odcinku Code Geass , widać C.C która wpatruję się na lulu i suzaku w posiadłości Brytanii , wiec musiała znać marianne , bez powodu tam nie mogła być.
Kiedy to Suzaku był w Brytanii? Lelouch będąc w ojczyźnie nie miał prawa znać, Kururugiego, który mieszkał w Japonii. Poznali się dopiero jak Lulu wraz z Nunally został wysłany do kraju kwitnącej wiśni. Miało to miejsce dokładnie w Świątyni Kururugi. Poznali wtedy Suzaku, jego kuzynkę Kaguye i Kirihare, który się nimi zajął.
Po 2 . Marianna wiedziała o zamachu , jednak wycofała ochronę
Dlaczego ? bo ma jakiś plan powiązany z tymi wszystkimi wydarzeniami w Code Geass.
Tego dowiemy się w najbliższych odcinkach.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
ciekawe jaki geass ma pierwszy rycerz, musi być troszkę potężny skoro se zaszył oko !
albo ma geass albo jest po jego wpływem
albo ma geass albo jest po jego wpływem
Hmm, gdy ktoś jest pod jego wpływem, to oboje oczu mu 'świeci'
Więc najprawdopodobniej posiada geass, aczkolwiek nie wiemy o jakiej mocy
Ma geass, bez wątpliwości ( Bismark) z tym, że dziwne iż najpierw mu się uaktywnił a potem się wyłączył... Potrafi go kontrolować? Hmmm Anya to raczej coś w rodzaju 2 in 1 Dokładniej się dowiemy w 21 odcinku. Suzaku wpadł w dziurkę Może już z niej nie wyjdzie?:P A jak wyjdzie, to może będzie chciał pomóc Lulusiowi ... ( Marne szanse ) Marianna z Geass, teraz tak jakby z zapieczętowaną tożsamością w Any hmmm. Już nie mogę się doczekać niedzieli.
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Ja się prawie popłakałem gdy ten pocisk nie trafił w Suzaku.
Może już z niej nie wyjdzie?:P A jak wyjdzie, to może będzie chciał pomóc Lulusiowi ...
Jeśli wierzyć pogłoskom na temat kolejnego odcinka, to dziad wyjdzie i nieźle mu się będzie powodzić...
Suzaku jeszcze nie może zginać, bo zapewne ma jakąś "ważną" rolę do odegrania w ostatnich odcinkach CG....Dlatego na jego śmierć jeszcze trochę poczekamy.
Wydaje mi się, że końcówka Endingu jednak coś znaczy Może Suzaczek się nawróci i przyłączy do Lulu po czym zginie w podobny sposób jak Rolo? :D
Albo Wszystkich zabije i sam stanie się Imperatorem
Suzaku dzięki działaniu geass Lulka akrobacjami pewnie uniknie śmierci.
Co do geass Bismarka to wydaje mi się że może zabijać przy kontakcie wzrokowym, to by tłumaczyło zaszycie oka i ucieczkę Suzaku.
Ostatnio edytowany przez Imrahil (2008-08-27 18:03:52)
Zaszycie oka może i tłumaczyło by to, ale nie ucieczkę Suzaku Bo Suzaczek uciekł przez rozkaz jaki dostał od Lulka Miał żyć, to uciekł Ale bombka zrobiła dziurkę i wpadł Pytanie czy wyjdzie?
Odpowiedź moja brzmi - Pewnie tak....
Bo Suzaczek uciekł przez rozkaz jaki dostał od Lulka smile_big Miał żyć, to uciekł jezor Ale bombka zrobiła dziurkę i wpadł smile_big
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale przez Ciebie (a konkretnie ten tekst) prawie udławiłem sie kawałkiem pomidora(z kanapki) po czym swignełem wielkiego rofl'a
Albo Wszystkich zabije i sam stanie się Imperatorem
Tytuł 22 odcinka na to nie wskazuje.
Bo Suzaczek uciekł przez rozkaz jaki dostał od Lulka Miał żyć, to uciekł Ale bombka zrobiła dziurkę i wpadł
On dostał rozkaz "żyj" i ten rozkaz (tak wiem to troszkę wykracza poza racjonalne myślenie) "wyczuł" potęgę Bismarka i kazał Suzakowi zwiewać bo nie miał szans.
Ostatnio edytowany przez luki349 (2008-08-28 00:22:44)
Z0n9er jak widzisz potrafię ludziom humor poprawić Tylko dobrze, że nic ci się nie stało bo miałabym wyrzuty:) Ale tekst, rzeczywiście niezły wyszedł:D
Co do reszty to może i wyczuł potęgę geassa Bismarka, ale co to za różnica? Miał żyć, bo taki rozkaz otrzymał:) A uciekając wpadł do dziury
Zaszycie oka może i tłumaczyło by to, ale nie ucieczkę Suzaku
Czemu nie? Skoro był pod działaniem rozkazu "żyj" to uciekał przed "bazyliszkowym okiem" Bismarka.
Ostatnio edytowany przez Imrahil (2008-08-28 15:24:00)
pewnie każdy to już widział ale jakoś nie mogłem się powstrzymać