Nie jesteś zalogowany.
Nie musisz.. i tak nie zrozumiesz. Wyłącz logikę - pomaga
Go to work, send your kids to school
Follow fashion, act normal
Walk on the pavements, watch T.V.
Save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free
Przypomnę kwestie Marianny w rozmowie z C.C
"Chcę się upewnić, czy nadal jesteś po naszej stronie."
i
"Naprawde myślisz, ze jestem taką dobrą matką? (evil smile)"
tłumaczenia własne
Ostatnio edytowany przez almisael (2008-08-26 17:45:11)
po mojemu Marianna jest z Imperatorem ... albo sama, i mają/ma jakiś duży plan w którym potrzebny jest Lulu , tutaj trzeba zerknąć na pierwszy ep R1 gdy CC mówi że "znalazła" podczas "spotkania" z lulushem.
Możliwe spoilery ^^
Ogólnie nie mogę przeboleć faktu że Anya to Marianna, ona też jest długo wieczna? wygląda na góra 16-17 lat >.>
Lulu znów zrobił na mnie wrażenie tym występem. Ogi powinien zginąć od początku mnie wnerwia teraz jeszcze bardziej.
I to ze pierwszy ma geassa pod zaszytym oczkiem było wiadomo dawno ....
Jednak cholernego końca niemożna być pewnym. Jednak marzy mi się wielkie bum....
A przez chwile myślałem że Any'a pocałuje C.C xD rozpuścił bym się ;D
Ogólnie odcinek z umiarkowaną akcją, trochę nużący ale da się zobaczyć.
Możliwe spoilery ^^
Ogólnie nie mogę przeboleć faktu że Anya to Marianna, ona też jest długo wieczna? wygląda na góra 16-17 lat >.>
Mi sie wydaje, że na Anye C.C nałożyła jakiś Geass co zamienił ją w Marianne Bo ma jakieś dziwne oczy
Mi sie wydaje, że na Anye C.C nałożyła jakiś Geass co zamienił ją w Marianne Bo ma jakieś dziwne oczy
Zaraz pewnie się okarze, że Anya to naprawde siostra Lelucha - to brzmi jak opis jakiegoś hentaia .
I matka Lulu jest z Karolem
Ostatnio edytowany przez qduaty85 (2008-08-26 19:43:57)
I wyjdzie, ze to Lelouch był pionkiem cały czas. To sie chłopak rozczaruje;]
W pamiętniku Anyi był mały Lulek, więc jest pewne, że żyła na królewskim dworze, (Teraz moje przypuszczenia ) gdzie Marianna użyła na niej swojego geass'a, później (po wygnaniu Lulka) impek wymazał jej pamięć.
Ale na pewno Ania nie ma geassa, za to jestem na 90% pewny, że Marianna użyła na niej swojego.
qduaty85 co do tego że Anya jest siostrą Lulka to może być prawda przecież nie musi być córką Marianny (starczy być córką Impka)
A co do strony po której jest Marianna to wg. mnie jest po swojej ,a C.C. po stronie Marianny i Leloucha
Zgrzyt wątpię w długowieczność Marianny, ponieważ to C.C. dała jej geass, więc Code powinna mieć od niej, a dodatkowo gdy przejmie się code to się nie starzeje, ale też nie młodnieje.
A Ogi powinien zdychać, zachowuje się tak jakby wiedział wszystko o geassie, mówi, że Zero był zły, a na początku dziękował bogu, ze ktoś taki jak on się zjawił, (PS. Co za idiota nie spytał Kalen o Leloucha), Nina i Ogi powinni wziąć FLEIE, i wsadzić sobie w d***, było by fajne bum
Czy ktoś wie dlaczego i co oznacza ten tekst o nadzieji po włosku w zapowiedzi?
Ostatnio edytowany przez berith14 (2008-08-26 20:15:58)
C.C. może komuż dać geass, ale sama nie może go używać w dosłownym znaczeniu używać. Anya jest pod wpływem geassa Marianny.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Ecchi napisał:Mi sie wydaje, że na Anye C.C nałożyła jakiś Geass co zamienił ją w Marianne Bo ma jakieś dziwne oczy
C.C. może komuż dać geass, ale sama nie może go używać w dosłownym znaczeniu używać. Anya jest pod wpływem geassa Marianny.
no sry mój błąd:P
Czy ktoś wie dlaczego i co oznacza ten tekst o nadzieji po włosku w zapowiedzi?
To z "Boskiej komedii Dantego"
Abandon hope all ye who enter here.
Through me you pass into the city of woe:
Through me you pass into eternal pain:
Through me among the people lost for aye.
Justice the founder of my fabric mov'd:
To rear me was the task of power divine,
Supremest wisdom, and primeval love.
Before me things create were none, save things
Eternal, and eternal I endure.
All hope abandon ye who enter here.
Such characters in colour dim I mark'd
Over a portal's lofty arch inscrib'd:
Whereat I thus: Master, these words import.
W pamiętniku Anyi był mały Lulek, więc jest pewne, że żyła na królewskim dworze, (Teraz moje przypuszczenia ) gdzie Marianna użyła na niej swojego geass'a, później (po wygnaniu Lulka) impek wymazał jej pamięć.
Geass Marianny prawdopodobnie umożliwia transfer duszy\świadomości do ciała innej osoby. Jak wiemy z ostatniego odcinka świadomość Marianny znajduje się w ciele Anyi. Tak więc Ona prawdopodobnie znajdowała się na królewskim dworze podczas zamachu na matkę Leloucha. Ale oczywiście to tylko moje domysły, gdyż nie mamy powiedziane jak dokładnie działa jej geass.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Matka Lulu , posiada Geass , zmieniania swojego wyglądu i osobowości . Było pokazane w wspomnieniach C.C jak zmienia swój wygląd. Dodając ze C.C odzyskała pamięć gdy zobaczyła Anye.
Wszystko ze strony Anye było grane , żeby uniknąć podejrzeń od iperatora (nie pewne podejrzenie w jego stronę , ale było w kogo to jeszcze nie wyjaśnione)
Pewne osoby piszą tu bzdury w stylu ''
Anya jest pod wpływem geassa Marianny.
Nie zgodzę się z tą wypowiedzią , z powodu takiego jak wyżej napisałem .
Jest Bardzo dobrze pokazane jak przemienia się w marianne .
Pozatym C.C dała jej Geass przed atakiem na nią. Czemu ?
Po 1. w pierwszym odcinku Code Geass , widać C.C która wpatruję się na lulu i suzaku w posiadłości Brytanii , wiec musiała znać marianne , bez powodu tam nie mogła być.
Po 2 . Marianna wiedziała o zamachu , jednak wycofała ochronę
Dlaczego ? bo ma jakiś plan powiązany z tymi wszystkimi wydarzeniami w Code Geass.
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-08-26 23:35:50)
ファンのファンのために
W 1 odcinku?? W posiadłości w Brytanii?? Przyglądała się im w Japonii tuz przed atakiem sił Imperium. Nie zgodzę się z twoją teorią, Marianne zmieniła postać w wspomnieniach C.C ( world of C), a tam jak wiadomo wszystko jest możliwe, nie wydaje mi się tez żeby Anya grała tylko rycerza okrągłego stołu. Być może w twoich sugestiach znajduje się choć odrobina prawdy ( CG lubi zaskakiwać) to am wrażenie, że zbyt mocno spłyciłeś całą tą sytuację.
boże tak naprawdę matka lulu to jego ojciec A Impek to tak naprawdę Marsjanin grający w grę komputerową, cały świat e CG jest wygenerowany na jego Super PCie XDDD na końcu mu się spieprzy save game i będzie musiał od nowa zacząć w wyniku czego w ostatnim odcinku rozwali monitor xDD
Matka Lulu , posiada Geass , zmieniania swojego wyglądu i osobowości . Było pokazane w wspomnieniach C.C jak zmienia swój wygląd. Dodając ze C.C odzyskała pamięć gdy zobaczyła Anye.
Wszystko ze strony Anye było grane , żeby uniknąć podejrzeń od iperatora (nie pewne podejrzenie w jego stronę , ale było w kogo to jeszcze nie wyjaśnione)
Hmm, ja bym się trzymał wersji, że potrafi zmieniać jedynie swój wygląd. To, że posiada Geass jest oczywiste, ponieważ jest o tym mowa w najnowszym odcinku.
Co do zmiany osobowości... Podejrzewam, że to Imperator nadpisał wspomnienia Marianne, gdy ta przemieniła się do postaci Anyi. Wtedy Marianne nie mogła wrócić do swojego pierwotnego ciała, ponieważ jej myśli oraz geass były zapieczętowane
W dawniejszych odcinkach wspominała, że nie ma wspomnień z pewnego okresu ;]
W jaki sposób Marianne odzyskała nagle kontrole nad swoimi zapieczętowanymi myślami oraz geassem? Hmm, tego nie wiem, ale być może zostanie to wytłumaczone w następnym odcinku
Moja wersja wydarzeń wydaje mi się dosyć prawdopodobna, ale wszystko może się zdarzyć ;p
Było pokazane w wspomnieniach C.C jak zmienia swój wygląd.
Nie nazwałbym tego wspomnieniami C.C, tylko jej podświadomością
Ale to tylko takie moje widzimisię, niekoniecznie poprawne ;p
w pierwszym odcinku Code Geass , widać C.C która wpatruję się na lulu i suzaku w posiadłości Brytanii , wiec musiała znać marianne , bez powodu tam nie mogła być.
To, że C.C łączy coś z Marianne nie podlega wątpliwości
Marianna wiedziała o zamachu , jednak wycofała ochronę
Dlaczego ? bo ma jakiś plan powiązany z tymi wszystkimi wydarzeniami w Code Geass.
Również mam podejrzenia, że to właśnie Marianne jest główną szychą, która trzyma wszystkich w ryzach
Niestety nie znamy jeszcze jej planów, ale przynajmniej wiemy, że wzorową matką to ona nie jest ;p
Chyba, że to wszystko zrobiła dla swoich dzieci, mając wizję działań swojego męża. Chcąc je chronić, postanowiła wyrzec się wielu lat spędzonych z nimi tylko dla ich dobra (mało prawdopodobne) ;p
Na koniec prośba o wypowiadanie się w tym temacie, bo naprawdę miło czyta się takie wywody i przypuszczenia
boże tak naprawdę matka lulu to jego ojciec A Impek to tak naprawdę Marsjanin grający w grę komputerową, cały świat e CG jest wygenerowany na jego Super PCie XDDD na końcu mu się spieprzy save game i będzie musiał od nowa zacząć w wyniku czego w ostatnim odcinku rozwali monitor xDD
Heh, dla mnie ten post nie był śmieszny Przypominał mi onetowskie komentarze użytkowników, które są pisane pod nagłym zaćmieniem umysłu i nic nie wnoszą do dyskusji
Hmm, chociaż jestem już zmęczony i trochę nie w smak mi żarty, więc przepraszam, jeśli post był śmieszny ;p Możecie wtedy spalić mnie na stosie razem z Suzaku (obok Niny nie chciałbym nawet płonąć ) ;p
Mam nadzieję, że ~Zgrzyt nie będzie miał mi za złe mojej wypowiedzi ;]
Czolgi, ale jak wspomniałeś Marianna odwołała ochronę i pozwoliła się zabić. Więc kiedy niby miała się zamienić w Anyę. W świecie C.C. Anya zmieniła się w Mariannę, ale za to C.C. zmieniła ubranie w ciągu ułamka sekundy . Anya może grała przed Impkiek, ale dlaczego rozmawiała z Suzaku o lukach w pamięci.
Co do mojej poprzedniej wypowiedzi, że Anya znała Leloucha zapewne myliłem się, ponieważ Lelouch jej nie pamięta.
Co do geass Marianny to jak każdy działa tylko na umysł, jaką ma moc nie wiem, a była w świecie C.C. zapewne dlatego, iż C.C. miała zapieczętowany Code.
C.C. znała Mariannę to jest pewne, bo nieraz wspominała albo o niej albo o pałacu królewskim.
Jednym z powodów wycofania ochrony przez MAriannę było nie narażanie osób, które miały ją chronić.
M
Pewne osoby piszą tu bzdury w stylu ''Anya jest pod wpływem geassa Marianny.
Nie zgodzę się z tą wypowiedzią , z powodu takiego jak wyżej napisałem .
Jest Bardzo dobrze pokazane jak przemienia się w marianne .
Jak mniemam masz 12 lat i uważasz, ze wiesz wszystko. Obejrzyj sobie tę scenę jeszcze raz i zastanów się GDZIE ta "przemiana" się odbywa.
Zamiast się wykłócać o jakieś pierdoły, powinniście być zasmuceni faktem, że moe C.C "wykitowała."