Nie jesteś zalogowany.
Co do V.V. i jego code to jest wyraźnie pokazane, że ma go na dłoni .. Potem ten znak po śmierci V.V. widzimy u Karolka w tym samym miejscu, więc ci którzy zyskują nieśmiertelność przejmują znak i mają go w tym samym miejscu na ciele w jakim miał go poprzednik. Jak widać C.C. nie ma teraz znaku na czole, Impek tez go niema więc pytanie co się z nim stało? Dlatego też wydaje mi się, że ona nie straciła mocy i jej amnezja jest tymczasowa.
Odcinek z V.V i jego code był gdzieś na początku 2 serii( jak wrócę z pracy poszukam i napiszę który to )
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
moze jej moc zostala zapieczetowana w jakis sposób tak jak to bylo z geassem Lelouch'a, moze w przypadku providerow i userow jest jakas analogia jesli o to chodzi (znika znaczek i cos rzuca sie na pamięc )
oczywiscie zdaje sobie sprawe że Lulka zapieczetował Impek i zmienił mu pamiec ale kto wie co sie tak naprawde stało w tym swiecie Impka
Hmm jeżeli się nie mylę to Imperator sam wspominał, że wymienił Geass na coś bardziej potężnego. Wnioskując z jego wypowiedzi po prostu stracił Geass, a zyskał nową moc (ofc poza nieśmiertelnością, nie wiadomo jaką jeszcze )
ja byście się dobrze przypatrzyli to jej Code uaktywnia się jak:
a) daje geass
b) używa nieśmiertelności
c) "łączy się telepatycznie" i przypomina pewne rzeczy
d) może anulować geass innych (jak Lulu odzyskał pamięć w 1st epie R2) ?
e) ??? (nie wiem co to jeszcze może robić)
To samo u Imperatora jak Lulu go zabił to pojawił się Code na ręce, teraz pewnie go nie widać, a w Rangaroku (to miejsce) Impek i C.C. używali go do kontroli Rangaroka...
Innymy słowy biorąc pod uwagę gadki o tym mieczu i ostatnią kwestie Impka o zmienianiu świata, oraz tym, że może teraz wszędzie używać Rangaroka, to pewnie znaczy, że Code był kluczem do "najpotężniejszej broni na świecie", która może "zabić" bogów.
moze jej moc zostala zapieczetowana w jakis sposób tak jak to bylo z geassem Lelouch'a, moze w przypadku providerow i userow jest jakas analogia jesli o to chodzi (znika znaczek i cos rzuca sie na pamięc )
oczywiscie zdaje sobie sprawe że Lulka zapieczetował Impek i zmienił mu pamiec ale kto wie co sie tak naprawde stało w tym swiecie Impka
wiesz na moje to jest efekt uboczny tracenia Code i Geass'a bez ginięcia (czyli utrata pamięci do momentu otrzymania Geass'a).
Ostatnio edytowany przez luki349 (2008-08-21 02:58:05)
to pewnie znaczy, że Code był kluczem do "najpotężniejszej broni na świecie", która może "zabić" bogów.
Jeden szczegół tylko. Być może potrzebne są wszystkie code / więcej niż jeden aby mieć dostęp do tej broni (czy co to innego by nie było). Inaczej po co Impkowi byłby drugi code od C.C.?
ja byście się dobrze przypatrzyli to jej Code uaktywnia się jak:
a) daje geass
e) ??? (nie wiem co to jeszcze może robić)To samo u Imperatora jak Lulu go zabił to pojawił się Code na ręce, teraz pewnie go nie widać, a w Rangaroku (to miejsce) Impek i C.C. używali go do kontroli Rangaroka...
Innymy słowy biorąc pod uwagę gadki o tym mieczu i ostatnią kwestie Impka o zmienianiu świata, oraz tym, że może teraz wszędzie używać Rangaroka, to pewnie znaczy, że Code był kluczem do "najpotężniejszej broni na świecie", która może "zabić" bogów.
Jak byś się dobrze przypatrzył to Jej code cały czas znajduje się na jej czole, niezależnie od tego czy daje komuś geass, leczy rany, używa swojej mocy itp.
Pierwszy sezon, 14 odcinek, 15 minuta 12 sekunda do 19 sekundy. C.C. jadąca na motorze.
Tak samo jest z Charlesem. Code jest cały czas widoczny na jego dłoni. Widać to w 19 odcinku, drugiej serii. 21 minuta, sekund 39 do 41.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Tristan ma rację, a co do Imperatora, to nie wiemy kiedy dokładnie pojawił się mu Code na dłoni, ponieważ ma on zawsze białe rękawiczki, widzimy code dopiero po zdjęciu przez niego jednej z nich, code C.C. zawsze przykrywa grzywka. To, że czegoś nie widać, nie znaczy, że tego nie ma :) A co do ostatnich Epków, to Imperator nie ma rękawiczek, moim zdaniem zdjął je, żeby kombinować coś z Ragnarokiem.
luki349 napisał:ja byście się dobrze przypatrzyli to jej Code uaktywnia się jak:
a) daje geass
e) ??? (nie wiem co to jeszcze może robić)To samo u Imperatora jak Lulu go zabił to pojawił się Code na ręce, teraz pewnie go nie widać, a w Rangaroku (to miejsce) Impek i C.C. używali go do kontroli Rangaroka...
Innymy słowy biorąc pod uwagę gadki o tym mieczu i ostatnią kwestie Impka o zmienianiu świata, oraz tym, że może teraz wszędzie używać Rangaroka, to pewnie znaczy, że Code był kluczem do "najpotężniejszej broni na świecie", która może "zabić" bogów.Jak byś się dobrze przypatrzył to Jej code cały czas znajduje się na jej czole, niezależnie od tego czy daje komuś geass, leczy rany, używa swojej mocy itp.
Pierwszy sezon, 14 odcinek, 15 minuta 12 sekunda do 19 sekundy. C.C. jadąca na motorze.
Pokaż spoilerTak samo jest z Charlesem. Code jest cały czas widoczny na jego dłoni. Widać to w 19 odcinku, drugiej serii. 21 minuta, sekund 39 do 41.
Całkowicie się zgadzam z Tobą. Ich code są widoczne non stop, i nie znikają ani nie uaktywniają się gdy COŚ robią...One po prostu są, a u C.C. nagle zniknął .
Może zniknął, bo C.C. nagle przerwała ten cały proces przekazania Kodu, a wraz z nim wyparowały wszystkie wspomnienia o geass itp.
...
może mi ktoś dać namiary na odcinek 19 od Zero Raws(.avi 1280x720 )bo pobrałem kilka ale padły
Całkiem możliwe, że brak jej znaku jest jakimś efektem ubocznym po przerwanym procesie przekazywania. Jeśli z nią jest tak jak z Lelouchem, to ciekawe, czy gdyby Lulu ją pocałował jej wspomnienia i moce by wróciły, tak jak to było z Lulkiem w 1szym epie 2seri.
Możliwe spoilery ^^
Zobaczyłem odcinek i masakra @_____@
Rolo zginął dumnie, robił na mnie wielkie wrażenie.
Zero też wywarł na mnie wielkie wrażenie, był gotów zginąć przyjmując wszytko na siebie(nawet jeśli niebyła to jego wina). Za to Ogi to gnój >.>
Jest tak sobie myślę czy nawet jak by rozstrzelali Lulu czy by coś dało... możliwe ze jest nieśmiertelny O.o
Jednak odcinek przewidywalny, zdrada, zagrywka księżulka to wszytko było wiadome parę odcinków temu. Jedak tekst C.C mnie powalił isty sex slave xD
Ciekawe co z nią będzie? Karen się nią zajmie? Będzie yuri motyw @__@?! czy potęga miłości wszystko przezwycięży? Już niedługo się dowiem xD
mi się wydaje, ż teraz Zero i Suzaku połączą siły aby zakończyć całą te nie potrzebną wojnę (poprzez zabicie Imperatora).
Ja wciąż uważam, że nim się przyłączy to gorzko pożałuje tego co zrobił z Nunally. Ewentualnie Lulu zacznie grac tak jak przed Rolo grał, a podstępem próbował go zabić. Poza tym jakoś nie umiem sobie wyobrazić Suzaku odchodzącego od Brytyjczyków
Gela19 napisał:Poza tym jakoś nie umiem sobie wyobrazić Suzaku odchodzącego od Brytyjczyków
Chyba że nogami do przodu w ładnym drewnianym opakowaniu
po odpaleniu FREI (czy jak to tam było) to lekko ześwirował, więc się nie zdziwię, jak za parę odcinków się spotkają i będzie gadka, że: "musimy zrobić wszystko aby chronić naszych bliskich (tych którzy zostali) i odpokutować nasze grzechy"....
Poza tym jakoś nie umiem sobie wyobrazić Suzaku odchodzącego od Brytyjczyków
Nie zapominajmy, że pod koniec ostatniego odcinka pokazały się u niego wyraźne symptomy szaleństwa, więc nie wiadomo jaką teraz przybierze postawę
Ale przecież właśnie za nieprzewidywalność uwielbiamy CG, prawda?
Moim zdaniem teraz Zakon zacznie żałować, że zdradził Zero/Lulu. Zdają sobie sprawę ze swojego błędu i zaprzepaszczenia jedynej szansy na odzyskanie Japonii. Dodatkowo Schneizel najprawdopodobniej ich wyroluje i zostaną z niczym ;p
Co do Imperatora i jego zamiarów... Naprawdę w tej sprawie trudno przewidzieć jak potoczę się jego losy, ale prawdopodobnie będzie dążył do Ragnaroku nie zważając na nic/nikogo. Cel uświęca środki - tym będzie się kierował
rafaelpl pewnie tak będzie, ale ja coś czuje, że Kallen albo odejdzie z Zakonu, albo sprawi, że Zero wróci do Zakonu.
A co do tajemniczego zniknięcia Code C.C. to nie zapominajmy, że Lulu nie ma w pełni rozwiniętego Geass, może jak mu się pojawi w 2 oku, a potem jeszcze go nadużyje to dostanie Code... to by było ciekawe (albo jak by miał i Code i Geass'a).
a to taka ciekawostka - może było
Ostatnio edytowany przez luki349 (2008-08-22 13:03:15)
rafaelpl pewnie tak będzie, ale ja coś czuje, że Kallen albo odejdzie z Zakonu, albo sprawi, że Zero wróci do Zakonu.
A co do tajemniczego zniknięcia Code C.C. to nie zapominajmy, że Lulu nie ma w pełni rozwiniętego Geass, może jak mu się pojawi w 2 oku, a potem jeszcze go nadużyje to dostanie Code... to by było ciekawe (albo jak by miał i Code i Geass'a).
Ta ciekawostka była już na tym forum ale fajnie, że została przypomniana:)
Cóż, Kallen nie wydaje mi się by przeżyła do ostatniego epa, możliwe, że zrobi coś co sprawi, że zakon będzie chciał wrócić do Zera. Jednakże obawiam się, że będzie to tragiczne poczynanie kończące się jej śmiercią.
Karolek ma code i na pewno użyje ragnaroku, a bynajmniej przed samym rozpętaniem tego piekła pojawi się Lulu i zacznie się ich prywatne starcie o wszystko albo o nic. Prawdo podobnie zginą oboje ale Impek nieco szybciej:)
Dziwne by było gdyby np Lulu umierał i świadkiem tego byłby Suzaku, poruszony strata przyjaciela przyrzekłby mu, że odpokutuje swoje winy i sprawi, że ten świat będzie lepszy. To by był chyba najgorszy koniec jaki mogli by wymyślić
Fakt, że Suzaku miał pierwsze symptomy szaleństwa nie znaczy, że od tak przyłączy się do Zero Może wparuje do siedziby Brytyjczyków z kałachem w ręce i rozstrzela wszystkich Albo użyje na nich tą cała freje ( Fleya ) i zginie robiąc "mała" dziurkę
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-08-22 13:40:52)
co jakiś czas będę wam przypominał że Code Geas to CG xP... jest nieprzewidywalny, nie do końca zrozumiały i nie da się go od tak ogarnąć. Czasami "scenarzyści" denerwują mnie tym wszystkim...
*zero to nasz brat wydajcie go nam
^dobrze
^^tak mniej więcej wyglądała ta rozmowa xD... wolałbym już gdyby przedłużyli serie a nie upychali wszystko tak w jednym epie w skrócie :/... cóż wiem że można ich bronić bo sam to robiłem w rozmowach z kolegą:
"tylko Diethart wiedział wszystko o Zero i tylko on mu naprawdę wierzył wszyscy inni tam zebrani mieli wątpliwości i dlatego tak łatwo ustąpili"
^^ale te argumenty są bezsensowne w takiej wojnie jak tam wybuchła xP
CG to CG lecz nadal lubie o nim czytać, rzadziej wypowiadać się xD, bo albo nie warto albo ktos to już powiedział i nie warto się już powtarzać...
PS. Każdy wie że nie da się przewidzieć co się stanie
Cóż, Kallen nie wydaje mi się by przeżyła do ostatniego epa, możliwe, że zrobi coś co sprawi, że zakon będzie chciał wrócić do Zera. Jednakże obawiam się, że będzie to tragiczne poczynanie kończące się jej śmiercią.
Również mam takie przeczucie, jednak wolałbym, aby się ono nie sprawdziło ;p Uważam Kallen za jedną z najlepszych bohaterek serii i nie życzyłbym jej śmierci
Fakt, że Suzaku miał pierwsze symptomy szaleństwa nie znaczy, że od tak przyłączy się do Zero Może wparuje do siedziby Brytyjczyków z kałachem w ręce i rozstrzela wszystkich Albo użyje na nich tą cała freje ( Fleya ) i zginie robiąc "mała" dziurkę
Powiem tylko tyle: Śmierć Suzaku i Ninie!
co jakiś czas będę wam przypominał że Code Geas to CG xP... jest nieprzewidywalny, nie do końca zrozumiały i nie da się go od tak ogarnąć. Czasami "scenarzyści" denerwują mnie tym wszystkim...
Tutaj odpowiem moją wcześniejszą wypowiedzią:
Ale przecież właśnie za nieprzewidywalność uwielbiamy CG, prawda?
Nie wiedziałem Dziękuję więc za bardzo ciekawe info
Na koniec pytanie Co z Kaguyą? Pozostanie wierna swojemu 'mężowi'? Bardzo zastanawia mnie jej reakcja i jej dalsze losy ;p Może będzie bronić Zero przed Zakonem?